خبرگزاري آريا- سقوط رژيم معمر قذافي در طرابلس و تسلط مخالفان بر اکثر مناطق اين کشور، رفته رفته زندگي عادي به خيابان هاي پايتخت بازمي گردد. شهروندان براي رفع مايحتاج روزانه خود داد و ستد مي کنند و اقتصاد، موتورمحرکه جامعه دوباره ناگزير به حرکت درمي آيد.
به گزارش سرويس اقتصادي آريا، ظرفيت اقتصادي ليبي، با ذخيره نزديک به 144 تن طلا آن هم در اين وضعيت اقتصادي و قيمت روزافزون طلا، بسياربالاست.(22 گرم طلا براي هر ليبيايي) از سوي ديگر اين کشور کم جمعيت با توليد ناخالص داخلي شصت ميليارد يورو، سه درصد ذخاير نفتي دنيا را هم در اختيار دارد.
بر اساس اين گزارش، تنها مشکل اين است که اقتصاد بشکل نهادينه در طول چهاردهه گذشته در اين کشور وجود نداشته و در انحصار نزديکان و خانواده معمر قذافي بوده است.
انتظار مي رود بسياري از سرمايه هاي ليبي درخارج از کشور، که توسط مقامات غربي مسدود شده بود، رفته رفته در اختيار ملت اين کشور قرار گيرد و صادرات نفت و گاز نيز در اين روزها که رکود اقتصادي و بدهکاري برخي مناطق دنيا را درنورديده، حالت عادي روزهاي قبل را بخود بگيرد.
ارزش دارايي هاي بلوکه شده اين کشور در آلمان 7.3 ميليارد يورو، در بريتانيا 12 ميليارد پوند و در هلند 3 ميليارد يورو است. کشورهاي اتريش، اسپانيا و پرتغال ارزش دارايي هاي بلوکه شده اين کشور را در بانک هايشان اعلام نکرده اند.
شکي نيست که شوراي انتقالي براي دوران گذار و بازسازي کشور و احياي اقتصاد ليبي به اين ميلياردها دلار چشم اميد بسته است. براي کشوري که توليد ناخالص داخلي ساليانه اش 90 ميليارد دلار است تنها ذخايرش در ايالات متحده برابر يک سوم درآمد ساليانه اش اس