خبرگزاری فارس: روزنامه القدس العربی در مقالهای با اشاره به اتفاقات دیروز قاهره نوشت که این اتفاقات پیام مهمی برای تلآویو و شورای نظامی مصر داشت.
به گزارش فارس، روزنامه القدس العربی در مقالهای با اشاره به تحولات دیروز مصر نوشت که تحرکات دموکراتیک مصر همچنان در میدان التحریر ادامه دارد و این منطقه به میدانی تبدیل شده است که جوانان مصری برای تحقق آرمانها و بیان دیدگاههای خود درباره کشورهای جهان به آن مراجعه میکنند. آنها در این اعتراضات نگرانیهای خود را از انحراف در مسیر واقعی انقلاب یا ربودن دستاورد بزرگشان در سرنگونی دیکتاتوری فاسد حسنی مبارک که بیش از سی سال بر این کشور حکومت کرده است، اعلام میکنند.
پیام معترضان مصری به شورای نظامی و تلآویو
در همین راستا دیروز نیز هزاران نفر از جوانان انقلابی مصر خواستار تحقق اصلاحات دموکراتیک بیشتر و از بین رفتن ریشههای ظلم و بقایای آن درکشور شدند، تعدادی از این افراد به مرکز سفارت اسرائیل در مرکز قاهره رفته و با انگشتان و سینههای مملو از ایمان و عزم و اراده خود دیوارهای آن را تخریب کرده سفارت را به تسلط خود درآوردند، این همان دیواری بود که دولت مصر برای محافظت از این سفارت پیرامون آن ساخته بود.
این تجمع هزاران نفری در مقابل سفارت اسرائیل پیام بسیار مهمی اولا به شورای نظامی و ثانیا به سران رژیم صهیونیستی در تلآویو داد، این پیام این بود که ملت مصر ادامه وجود رژیم صهیونیستی در قلب پایتخت خود را نمیخواهد و معاهده سازش که بر این کشور تحمیل شده و به عنوان سرباری بر دوش ملت مصر درآمده را نخواهد پذیرفت.
این روزنامه تحریم این تظاهرات از سوی احزاب اسلامگرای مصری را دردآور خوانده و از شرکت نکردن برخی جوانان انقلابی در این تظاهرات و تصحیح روند انقلاب و دموکراسی در این کشور انتقاد کرد.
شورای نظامی باید مواضع قوی در قبال اسرائیل اتخاذ کند
این مقاله میافزاید: همه ما میدانیم که شورای نظامی حاکم بر مصر در مرحله مشکلی اداره کشور را بر عهده گرفته است، این شورا از سوی دیگر مشکلات اقتصادی و امنیتی بزرگی را تحمل میکند و تلاش زیادی را برای جلوگیری از اشتباه و به دست آمدن نتایج معکوس از خود نشان میدهد، از سوی دیگر نیز میدانیم که مطالبات مردمی مصریها زیاد است و اصلاحات و خروج از تنگنای بحران اقتصادی در کشور زمان زیادی را میطلبد، اما این دلیل نمیشود که این شورا از موضعگیریهای قوی که میتواند جایگاه و نقش منطقهای مصر را بویژه در موضوع اسرائیل بالا ببرد، بازدارد.
رژیم صهیونیستی تاکنون دو بار تمامیت ارضی مصر را از زمان سقوط حسنی مبارک نادیده گرفتهاند، بار اول زمانی بود که به دلیل تعقیب برخی از متهمان مورد ادعای تلآویو برای عملیات ایلات وارد صحرای سینا شدند و بار دوم نیز 5 نفر از نظامیان مصری را کشتند، این در شرایطی بود که آنها میدانستند که این افراد هیچ ارتباطی با این علمیات ندارند.
این تجاوزات موضع مصری قوی را میطلبید که کمترین آنها اخراج سفیر اسرائیل از قاهره و پایین آوردن سطح روابط دیپلماتیک میان دو طرف بود، این شورا همچنین باید از دولت اسرائیل خواستار غرامت به خانوادههای شهدا میشد و عذرخواهی رسمی و صریح و بدون ابهام تلآویو را درخواست میکرد.
این مقاله در پایان تاکید میکند: ما مصر را با ترکیه مقایسه نمیکنیم، نه به خاطر اینکه از لحاظ اقتصادی یا نظامی یکی کوچکتر از دیگری است، بلکه به خاطر اینکه مصر فرماندهی جهان عرب و اسلام را بر عهده دارد و همان کشوری است که جنگهای عربی با اسرائیل را فرماندهی کرده و هزاران شهید در این راه داده، اما الان تمامیت ارضیش از سوی اسرائیل مورد تجاوز قرار گرفته است.