واحد مرکزی خبر / تحلیلگر مسائل سیاسی حمله به سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره را بسیار جدی و حساس خواند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی ، جاش لاکمن افزود: مصر و اسراییل منافع مشترک و متقابلی دارند و این منافع اجازه رو به تیرگی گذاشتن روابط دو جانبه را نمی دهد.
وی افزود امضای توافقنامه صلح میان اسراییل و مصر در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه موسوم به کمپ دیوید بعنوان نقطه عطفی در امنیت منطقه خاورمیانه محسوب میشود.
تحلیلگر سیاسی تاکید کرد امریکا نیز از هر دو طرف درخواست کرده است تا از برخورد و رویارویی جدا خودداری کنند.
وی افزود: سران دولت نظامی مصر برای حفظ چنین وضعیتی باید ، اوضاع را آرام کرده و از ایجاد تظاهرات جلوگیری کنند.
جاش لاکمن تاکید کرد هرچه ما به زمان بررسی تلاش فلسطین برای برسمیت شناخته شدن بعنوان یک کشور مستقل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نزدیکتر میشویم ، شاهد تظاهرات گسترده مردمی و ضد اسراییلی در قاهره و کشورهای دیگر نیز هستیم.
وی گفت: دولت و سران نظامی مصر در حال حاضر برای جلوگیری از موارد مشابه در این کشور ، وظیفه خطیری را بردوش دارند.
کارشناس سیاسی امریکایی ،تنش و بحران میان انکارا و تل اویو را بسیار خطرناک و بحرانی توصیف کرد و افزود:این وضعیت به ضرر هر دو طرف بویژه اسراییل است .
وی ادامه داد: اسراییل در شش دهه گذشته تا کنون ، متحد نزدیکی همانند ترکیه در منطقه نداشته است.
جاش لاکمن گفت: دولت باراک اوباما نیز که بخوبی از این موضوع آگاه بوده و بسیار نگران است تلاش کرده است با میانجی گری و زدودن سوء تفاهم ها ،به بحران موجود پایان دهد.
وی در عین حال ادامه داد: بهترین راه حل در شرایط فعلی ،؛ عذرخواهی اسراییل بخاطر کشته شدن نه تبعه ترک در حمله به کاروان آزادی غزه در سال دوهزار و ده و پرداخت غرامت به بازماندگان این حادثه است.
تحلیلگر سیاسی گفت: گزارش پالمر نیز به تقصیر دولت اسراییل در این حادثه اشاره کرده است.
وی افزود: ترکیه نیز باید در قبال این اقدام اسراییل ، دست از لحن خصومت آمیز خود در قبال تل آیو برداشته و ضمن پرهیز از هرگونه رویارویی ، به تعهدات نظامی و دیپلماتیک خود با اسراییل ادامه دهد.
جاش لاکمن گفت: هردو طرف بخوبی به این موضوع واقف هستند که باید از وخیم تر شدن اوضاع جلوگیری کنند ولی متاسفانه نگرانی ها و چالش های سیاسی داخلی در ترکیه و اسراییل ، باعث تشدید این تنش شده است .
وی افزود: متاسفانه انچه که هم اینک شاهد آن هستیم وارد شدن اسراییل به بحران سیاسی و دیپلماتیک جدید است.
کارشناس سیاسی تیرگی اخیر روابط میان اسراییل و دو متحد نزدیکش در منطقه یعنی مصر و ترکیه را از علائم به ورطه بحران افتادن اسراییل برشمرد و گفت: از سوی دیگر تلاش مستمر مسئولان فلسطینی برای برسمیت شناساندن کشور مستقل فسلطینی توسط سازمان ملل متحد نیز از دیگر نشانه های بحران جدی برای تل آویو دانست.
جاش لاکمن ادامه داد: بعید بنظر میرسد که محمود عباس را بتوان برای اتخاذ راهکاری جایگزین و انصراف از تلاش برای برسمیت شناساندن فلسطین ،و یا تصویب قطع نامه دیگری که به برسمیت شناساندن اسراییل منجر شود ، متقاعد و یا مجبور کرد.
وی افزود: اوضاع در منطقه بحدی وخیم است که میتواند به بروز سومین انتفاضه فلسطینی نیز منجر شود .
این کارشناس سیاسی با توصیف کردن به اصطلاح بهار عربی در کشورهای منطقه به یک غده سرطانی که میتواند به تقویت قدرت های موجود در منطقه باینجامد، اوضاع سیاسی در خاورمیانه را بسیار وحشتناک خواند.
جاش لاکمن ادامه داد:ترکیه و مصر هر دو از سالها پیش تا کنون تحولات در ایران و میزان نفوذ این کشور در منطقه را بدقت زیر نظر دارند .
وی افزود: ائتلاف فزاینده نظامی و اقتصادی انکارا و قاهره و نیز نظامی گرایی شرق خاورمیانه بنظر در مواجه با ایران و ائتلاف این کشور با سوریه شکل گرفته است.
تحلیلگر امریکایی باردیگر اوضاع در منطقه را ملتهب خواند و گفت: برطرف شدن تنش و بحران میان اسراییل و متحدان نزدیکش در منطقه ، در شرایط فعلی از اهمیت زیادی برخوردار است.