روزنامه هاآرتص نوشت: بحران با مصر و تركيه يك سونامي سياسي براي اسرائيل است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين روزنامه عبري در تحيلي به بررسي بحران در روابط رژيم صهيونيستي با مصر و تركيه پرداخته و آورده است: بحران كنوني در روابط با مصر و تركيه در حقيقت يك سونامي سياسي است كه اسرائيل را فرا گرفته است؛ يك سونامي سياسي كه ايهود باراك، وزير جنگ اسرائيل اندكي پيش از اينكه رهبران فلسطيني تصميم غيرمنتظره خود را براي رفتن به سازمان ملل اعلام كنند، آن را پيشبيني كرده بود.
هاآرتص نوشت: نگرانيهايي كه بهار عربي در اسرائيل ايجاد كرد، اخيرا با حمله مصريهاي معترض به سفارت اسرائيل در قاهره و اخراج ديپلماتهاي اسرائيلي از مصر به حقيقت پيوست.
اين روزنامه ميافزايد: مورخان در آينده از فروپاشي توافقنامه صلح اسرائيل با مصر مينويسند و اين قصه از اواخر دوره حكومت مبارك آغاز و تا كاهش تدريجي سيطره قاهره بر سيناء، تبديل اين منطقه به مكاني براي قاچاق اسلحه، زنان و آوارگان آفريقايي و لغو تدريجي تمام توافقنامههاي خلع سلاح كه مانع از ورود ارتش مصر به صحراي سيناء ميشد، به پايان ميرسد.
هاآرتص در ادامه آورده است: مصر بارها از اسرائيل خواست براي ايجاد امنيت و ثبات در منطقه سيناء موقتا بر تعداد نيروها و تجهيزات خود در مناطق مرزي بيفزايد و اسرائيل نيز با اين درخواست موافقت كرده بود و اين در حالي است كه در پي كشته شدن سربازان مصري در نزديكي مرزها، ايهود باراك ضمن ابراز تاسف از اين حادثه، متعهد شده بود كه در انجام تحقيقات براي دستگيري عاملان اين عمليات با مصر همكاري كند. اين امر افكار عمومي مصر را قانع نكرد تا جايي كه تنها بعد از گذشت چندين هفته از اخراج سفير اسرائيل از آنكارا، سفير اسرائيل از مصر نيز اخراج شد.