خبرگزاری فارس: فرمانده انقلابیون لیبی در گفتوگوهایش با غرب ادعا کرد که مأموران «سی آی ای» وی را شکنجه کرده و به یکی از زندانهای «قذافی» انداختهاند.
به گزارش فارس، روزنامه «دیلی میل» در مقالهای به قلم «جولیان گاواگان»، به اظهارات «عبدالحکیم بالحاج» ـ از فرماندههای انقلابیون لیبی ـ در مورد شکنجه به دست مأمورین «سی آی ای»، پرداخت. در این مقاله نقش «بالحاج» در انقلاب مردم لیبی نیز بررسی شده است.
ـ «عبدالحکیم بالحاج» ادعا کرد که در طول سه سال حتی به او اجازه دوش گرفتن نیز داده نشده است؛
ـ این رهبر اسلامگرای سابق، «در سال 2004 به دنبال ادعای القاعده» در مالزی دستگیر شد؛
- «بالحاج» در زندان لیبی نگهداری میشد؛ جایی که «قذافی» 1200 زندانی را قتل عام کرد؛
ـ وی، بر خلاف اتهامات دیگران، تأکید کرد: «من به دنبال انتقام نیستم».
ادعای شکنجه توسط فرمانده نظامی انقلابیون لیبی
یکی از فرماندهان نظامی انقلابیون لیبی، در مذاکرات خود در مورد آینده کشورش ادعا کرد که ماموران سیا به علت آن که گمان میکردند وی ممکن است از اعضای «القاعده» باشد، وی را شکنجه کردهاند.
سه سال محرومیت از حتی دوش گرفتن
«عبدالحکیم بالحاج» از رهبران سابق یک گروه شبهنظامی و اسلامگرا است که سربازانی را به عراق و افغانستان اعزام کرده است. «بالحاج» میگوید او را هفت سال زندانی و سه سال تمام حتی از یک دوش گرفتن نیز محروم کردهاند.
انتقال به کشورهای شکنجه کننده
او ادعا میکند که او را در سال 2004 در فرودگاهی در مالزی دستگیر کرده و سپس با همراهی مأموران آمریکایی به تایلند منتقل کردهاند؛ این انتقال در جهت بردن زندانیان به کشورهایی صورت گرفته است که از شکنجه استفاده میکنند.
شکنجه «بالحاج» در تایلند و انتقال به لیبی
«بالحاج» 45 ساله میگوید که در ساختمانی در این کشور جنوب شرقی آسیا توسط مأموران آمریکایی شکنجه و سپس به لیبی منتقل شده است. وی تا پایان سال 2010 نیز در لیبی زندانی بود.
معنای ادعاهای «بالحاج»: ارتباط آمریکا با رژیم معمر قذافی
ادعای «بالحاج» بر این نکته تأکید میکنند که احتمالاً آمریکا با رژیم «معمر قذافی» رابطه نزدیکی داشته است؛ رژیمی که هفته پیش پس از شش ماه قیام مردم سقوط کرد.
تاکید «بالحاج» بر اقدام قانونی علیه مقصرین در شکنجه وی
«بالحاج»، که در دهه 1980 در افغانستان مقابل روسیه جنگیده است، اعلام کرد: «اگر فرصت پیدا کنم» علیه افرادی که در شکنجه من مقصر بودهاند، «اقدام قانونی خواهم کرد.»
تاکید «بالحاج» بر عدم کینهورزی با غرب
«بالحاج» فرمانده سابق «گروه مبارزان اسلامی لیبی» است که اکنون نام خود را به «جنبش اسلامی لیبی» تغییر داده است. وی که در سال 2009 علناً گروههای جهادی خشونتطلب را محکوم کرد، تأکید میکند که از غرب کینهای ندارد.
«بالحاج»: «من شخصاً به دنبال انتقام نیستم.»
او اکنون فرماندهی نیروها را در طرابلس به دست دارد و از آغاز انقلاب مردم تا کنون با سفر به کشورهای دیگر با چندین سیاستمدار خارجی دیدار کرده است. «بالحاج» میگوید: «من شخصاً به دنبال انتقام نیستم.»
لزوم اجتناب از افراطگرایی در حکومت آینده لیبی
وی ابراز امیدواری کرد لیبی در آینده [صرف نظر از این که چه فردی رهبری آن را به عهده میگیرند] از افراطگرایی اجتناب کند.
تاکید بر میانهرو بودن لیبی
«بالحاج» تصریح میکند: «لیبی یک کشور مسلمان و میانه رو است. ما ملتی ساده با یک ساختار فرهنگی ساده هستیم و هیچ گاه تفکرات افراطی نداشتهایم. اگر هم چنین تفکراتی در بین ما وجود داشته، استثنا بوده است. مردم لیبی دیدگاههای مختلفی دارند و این دیدگاهها [همگی] محترم هستند.»
حبس در زندان ابوسلیم
«بالحاج»، آن گونه که ادعا میکند، پس از دستگیری توسط «سیآی ای» در زندان مشهور «ابو سلیم» در طرابلس حبس شد. 1200 نفر از زندانیان در «ابوسلیم» در سال 1999 به دلیل اعتراض به وضعیتشان قتل عام شدند.
شکنجه به مدت 7 سال
«عبدالحکیم بالحاج» به «ایندیپندنت» گفت: «من هفت سال در زندان بودم و در این مدت مرا شکنجه و در سلول انفرادی حبس میکردند. به مدت سه سال حتی به من اجازه دوش گرفتن هم داده نشد.» وی در مورد ادعاهایش جزئیات بیشتری افشا نکرد.
بازجویی مقامات آمریکایی از زندانیان
دیگر زندانیان اسلامگرا را اغلب به عنوان نوعی تنبیه روزمره برهنه میکردند و سگها را به جان آنان میانداختند. این زندانیان ادعا میکنند که گاهی از زندان «ابوسلیم» منتقل میشدند و در طرابلس مورد بازجویی مقامات آمریکایی قرار میگرفتند.
نقش مهم «بالحاج» در تصرف طرابلس
«بالحاج» پس از آزادی از زندان در سال 2010 به یکی از مؤثرترین فرماندههای نظامی انقلابیون تبدیل شد و دیپلماتهای بسیاری معتقدند که وی در تصرف طرابلس نقش به سزایی داشته است. «مصطفی ابو جلیل» رئیس «شورای ملی انتقالی» (TNC) احترام بسیاری برای وی قائل است.
«بالحاج» یکی از مهمترین متحدان آمریکاییها طی حملات هوایی ناتو
جالب است که علیرغم ادعاهای پیشین «بالحاج» مبنی بر بدرفتاری مأمورین آمریکایی با وی، او در طول شش ماه اخیر و در حملات هوایی ناتو در حمایت از انقلابیون یکی از مهمترین متحدان این سازمان بوده است.
تشکر «بالحاج» از غرب برای حمایت از انقلابیون
«بالحاج» از غرب برای حمایت از انقلابیون تشکر کرد و گفت: «شورای امنیت سازمان ملل و همه جهان برای رسیدن به این هدف در کنار ما ایستاد و به ما کمک کرد تا از شر قذافی راحت شویم.»
آموزش انقلابیون، هدف از ارسال سرباز به افغانستان
او اقرار میکند که سربازانی را به افغانستان فرستاده است؛ اما مدعی است هدف او آموزش انقلابیون برای مقابله با «قذافی» بوده است و نه کمک به «القاعده».
«بالحاج»: ما هرگز از تروریسم حمایت نکرده و نخواهیم کرد
«بالحاج» تصریح میکند: «ما هرگز هیچ ارتباطی با القاعده برقرار نکردهایم»؛ هیچ همکاری با گروههای جهادی نداشتهایم. این که ما [با «القاعده»] در یک کشور، یعنی افغانستان، حضور داشتیم به معنای یکی بودن هدفمان نیست. ما هرگز از... تروریسم حمایت نکرده و نخواهیم کرد.
تدوین سند 419 صفحهای در زندان ابوسلیم
وی در دورانی که در زندان «ابو سلیم» بود کمک کرد تا سندی 419 صفحهای آماده شود که در آن دکترین جهادی و جنگ مقدس و همچنین استفاده از خشونت برای تغییر رژیم محکوم شده بود؛ این سند در سال 2009 به چاپ رسید. همچنین در همین زندان بود که با اعتراض وکلا به وضعیت اسفبار موجود [در «ابو سلیم»] انقلاب در ماه فوریه آغاز شد.