مصر

خبرگزاری فارس: معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به تبادل سخنان حسنه بین شیخ الازهر و سیدحسن نصرالله با بیان اینکه سخنان شیخ الازهر درباره وحدت مسلمانان با مواضع حزب‌الله تطابق کامل دارد، گفت: پیش زمینه‌هایی که در مقابل رابطه حسنه بین حزب‌الله و الازهر بود در حال از بین رفتن است.

شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی فارس، در پاسخ به سؤالی درباره روابط حزب‌الله لبنان و الازهر به‌ویژه پس از تبادل سخنان حسنه بین شیخ الازهر و سیدحسن نصرالله در راستای تقریب بین مذاهب اسلامی گفت: احمد الطیب شیخ الازهر به روشنی از همراهی‌اش با وحدت اسلامی سخن گفت و بیان کرد که راضی به تفرقه بین مذاهب اسلامی نیست و به دنبال آن است که روابط مسلمانان با یکدیگر روابطی خوب و مناسب باشد و این مواضع شیخ‌الازهر با مواضع حزب‌الله تطابق کامل دارد.
وی افزود: هنگامی که سید‌حسن نصر‌الله از اهمیت وحدت و نقش ملت مصر در این وحدت و همچنین از رغبت برای همکاری و همراهی در مسئله اصلی جهان اسلام یعنی فلسطین سخن می‌گوید از اینجاست که می‌توانم بگویم که پیش زمینه‌هایی که در مقابل رابطه حسنه بین حزب‌الله و ملت مصر و رهبران آن از جمله شیخ‌الازهر بود در حال سقوط است.
معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره چگونگی این روابط تاکید کرد: اینکه چگونه این روابط پیش خواهد رفت و تا کجا پیش خواهد رفت مسئله‌ای است که نیازمند وقت بیشتر است تا اوضاع ثبات بیشتری پیدا کند و ما چیزی از ملت و حکومت مصر نمی‌خواهیم.

* حزب‌الله آماده است در کنار الازهر در برابر فتنه‌های مذهبی بایستد

وی افزود: ما به عنوان حزب‌الله به دنبال آن هستیم که روابط ما با آنها حسنه باشد و در کنار هم در برابر فتنه‌های مذهبی بایستیم و در حمایت از مسئله فلسطین با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
شیخ نعیم قاسم همچنین در پاسخ به سوالی درباره امکان ورود حزب‌الله به فعالیت‌های تقریبی همچون برگزاری کنگره‌های تقریبی، گفت: ما به عنوان حزب‌الله اقدامات عملی برای تقریب مذاهب اسلامی به‌ویژه در همکاری با اهل سنت در لبنان و همچنین در همکاری با رهبران سنی در جهان عرب انجام داده‌ایم اما در برنامه حزب‌الله لبنان برنامه‌ای برای ایجاد کنگره‌های تقریبی وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران و دیگران در این مسئله ورود کرده‌اند.
وی افزود: البته اگر خودمان را مکلف ببینیم که ورود ما به این عرصه به عنوان ایجاد چنین کنگره‌هایی موجب تقویت وحدت اسلامی می‌شود ممانعتی و مخالفتی با آن نداریم.
معاون دبیر کل حزب‌الله ادامه داد: در برنامه ما چنین کنگره‌هایی گنجانده نشده است بلکه ما به دنبال تقویت وحدت به صورت عملی هستیم و در همه کنگره‌هایی که برای وحدت و تقریب اسلامی در جهت رابطه بیشتر مسلمانان برگزار می‌شود، شرکت می‌کنیم.

* استفاده از تجربه ولایت فقیه مانع انحراف مسیر انقلاب‌های منطقه می‌شود

در ادامه این گفت‌وگو شیخ نعیم قاسم در تشریح سخن اخیر خود مبنی بر اینکه مقاومت برگرفته از تجربه ولایت فقیه محور اساسی استمرار حرکت بیداری اسلامی است، گفت: من معتقدم که تجربه ولایت فقیه تجربه‌ای است که 3 امر را در خود جمع کرده است.
وی افزود: مساله اول وجود یک رهبری است؛ مساله دوم وجود ملتی است که دور این رهبر را فرا گرفته‌اند و مسئله سوم وجود روشی اسلامی است که راه را نشان می‌دهد.
معاون دبیر کل حزب‌الله لبنان تصریح کرد: حال اگر ملت‌های منطقه می‌خواهند موفق شوند باید در این 3 محور مطالعه کنند و ببینند که چگونه این امر در لبنان محقق شد تا بتوانند از آن در پیامدهای آتی و تلاش‌هایی که برای منحرف کردن انقلاب‌ها از مسیر حقیقی‌شان صورت می‌گیرد استفاده کنند که این تلاش‌ها در ارتباط با افرادی است که به دنبال قراردادن انقلاب‌های اخیر در مسیر مصالح بیگانگان و غرب هستند.
شیخ نعیم قاسم با بیان اینکه معتقدم الگوی جمهوری اسلامی و ولایت فقیه الگویی قابل اقتدا و پیروی است، تاکید کرد: البته به ملت‌های منطقه نمی‌گویم که تماما همان کاری که ایران انجام داد را انجام دهند و یا اینکه تحت اداره مستقیم ایران قرار بگیرند بلکه این را می‌گویم که این یک تجربه است که در مقابل شما قرار گرفته است در این 3 مسئله‌ای که گفتم موفق شده و شما چگونه می‌خواهید موفق شوید؟
وی افزود: ما با اقتدا به این سه امر در لبنان مشکلات‌مان را حل کردیم و این امری روشن است و میوه‌های آن را چیده‌ایم و به پیروزی‌های عظیمی رسیدیم و با مردم لبنان همراه هستیم و آنان با ما همراه هستند و راهی را در پیش گرفتیم که به ما پیروزی‌ها و موفقیت‌ها و همچنین ثبات در کشور عطا کرده است و هر کشوری می‌تواند از این تجربه بهره ببرد.

* اشغال سفارت اسرائیل در قاهره برنامه‌ریزی شده نبود

در ادامه این گفت‌وگو شیخ نعیم قاسم در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره حمله به سفارت رژیم صهیونیستی و دیدگاه حزب‌الله لبنان در این زمینه گفت: اشغال سفارت رژیم صهیونیستی توسط ملت مصر بیانگر مصائب ملت مصر بود که با عادی‌سازی با اسرائیل در طول 30 سال گذشته مخالفت کرده بود و این نشان داد که مسئله احتیاجی به تصمیمات غیرعادی برای اعلام دشمنی با اسرائیل نداشت و این امری بود که در درون ملت مصر از زن و مرد و پیر و جوان وجود داشت.
وی افزود: بر این اساس حادثه اشغال سفارت اسرائیل در قاهره به نظر من اصلاً برنامه‌ریزی شده نبود بلکه اقدامی خودجوش و بیانگر مخالفت ملت مصر با هجمه صهیونیست‌ها به‌ویژه پس از آن بود که اسرائیل تعدادی از سربازان مصری را در داخل اراضی مصر و پس از عملیات ایلات کشت.
معاون دبیرکل حزب‌الله ادامه داد: ما بسیار امیدواریم که مخالفت مصری‌ها با اسرائیل بیشتر شود و به نظر می‌رسد امور به این سمت در حال حرکت است و این اسرائیل را در نگرانی قرار می‌دهد چراکه نسبت به برگ برنده بزرگی که در دستش بود زیان بزرگی دیده است به‌ویژه اینکه مبارک که حمایت‌های زیادی از آن می‌کرد دیگر وجود ندارد و این زیان اکنون عملا رخ داده است و امیدواریم در عرصه عملی این امر اشاره‌ای واضح و روشن برای آینده فعالیت‌های جریان مقاومت در منطقه باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شاهد نسل جدیدی از مقاومت در مصر همچون لبنان هستیم، گفت: اجازه بدهید عجله نکنیم، ملت مصر ملتی زنده و پرشور و دارای فرهنگی عمیق و ریشه‌دار است.
شیخ نعیم قاسم افزود: آنان مخالف با اشغال‌گری صهیونیست‌ها و دوستدار ملت فلسطین هستند لذا ما باید منتظر باشیم و ببینیم مسایل چگونه پیش خواهد رفت که البته در نهایت مسئله در این حد متوقف نخواهد شد چرا که ملت مصر سختی‌ها و رنج‌های بسیاری به خاطر اشغالگری صهیونیست‌ها و پیامدهای آن بر فلسطین و مصر و منطقه کشیده است.
وی با تاکید مجدد بر اینکه ملت مصر ملتی زنده است، تصریح کرد: این ملت ذلت را قبول نخواهد کرد و همیشه آماده مواجه با دشمنی‌ها بوده است اما آنچه شما پرسیدید نیازمند وقت است تا نتایج بزرگ جنبش ملت مصر را ببینیم.
گفت‌و‌گو از: سجاد اسلامیان


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران