هزاران نفر از کارکنان سابق ارتش لیبی اکنون به شهرهای شمال نیجر گریخته اند .
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، هزاران نفر از افریقایی تبارانی که در زمان حکومت قذافی در ارتش لیبی خدمت می کردند، اکنون از سوی نیروهای انقلابی این کشور به عنوان مزدور شناخته شده اند.
همین مسئله سبب شده است تا آنها به شهر آگادز در کشور همسایه نیجر سفر کنند و این مهاجرت گسترده فشارها را بر اقتصاد ضعیف نیجر دو چندان کرده است. بیابان های شمال نیجر که هم اینک مملو از بادیه نشین های شورشی، سارقان و نظامیان القاعده است اکنون به مسیر اصلی مهاجرت از کشور جنگ زده لیبی به سمت جنوب تبدیل شده است و می تواند حتی راهی برای گریز قذافی هم باشد.
دولت نیجر دیروز اعلام کرد سعدی پسر معمر قذافی که بیشتر به خاطر علاقه به فوتبال شهرت دارد، اکنون به شهر اگادز در فاصله هزار کیلومتری نیامی پایتخت نیجر سفر کرده است.
سعدی و همراهانش ، سومین گروه از نزدیکان قذافی هستند که در هفته گذشته به نیجر پناه اورده اند.
در میان سایر اعضای حلقه داخلی معمر قذافی که به نیجر سفر کرده اند می توان از رئیس دستگاه امنیتی وی و دو ژنرال پیشین ارتش لیبی نام برد.
ظاهر فرسوده اسکناس ها در شهر آگادز نیجر با هشتاد هزار نفر جمعیت خود به تنهایی نشانگر وضع اشفته اقتصادی در این منطقه است.
درگیری ها در لیبی نیز تنها بر وخامت اوضاع در این شهر افزوده است.
موسی احمد، دلالِ شتر در نیجر که شصت و دو ساله است و پنج فرزند دارد می گوید دیگر مثل گذشته نمی توانیم به لیبی و الجزایر شتر صادر کنیم چون ارزش پول الجزایر کاهش یافته و لیبی نیز دچار جنگ است.
الان از کشورهای دیگر مانند نیجریه برای شترها مشتری می اید اما چون ارزش پول انها نیز مانند الجزایر پایین است برای ما صرف ندارد.
اگر مثلا جنسی را به ارزش دویست دلار بخرید، با فروش ان فقط پولی که هزینه کردید به جیب شما بر می گردد.
حتی دلالان خودرو در آگادز که قبلا با واردات خودرو از لیبی و دیگر کشورهای جنوب بیابان صحرا، درامد کافی داشتند، می گویند واردات خودروهای قاچاق از لیبی که در ان نیازی به پرداخت مالیات و تعرفه گمرگی نیست به کاسبی انها اسیب زده است.
چند ماه پیش نیز مردم نیجر به امید انکه این کشور مانند سالهای گذشته دچار خشکسالی نشود، دعای باران خواندند.
لوالی محمد یکی دیگر از فروشندگان دام در نیجر می گوید ما نگران مراتع بودیم اما به لطف خدا اکنون مشکلی برای گله ها پیش نیامده است.
اکنون بزرگترین نگرانی مقامات محلی، بازگشت هزاران مهاجری است که قبلا در ارتش معمر قذافی کار می کردند.
با سقوط رژیم قذافی اکنون به بسیاری از این مهاجران، لقب مزدور داده شده است و انها دیگر در شهرهایی مانند طرابلس امنیت ندارند.