واحد مرکزی خبر / روزنامه واشنگتن پست نوشت اسرائیل با بحرانی که در قاهره با آن مواجه است منزوی تر می شود.
این روزنامه امریکایی امروز در نسخه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم ژوئل گرینبرگ نوشت پس از هفته ای که طی آن دیپلمات های اسرائیلی مجبور به ترک ترکیه و مصر شدند، کشورهایی که سالها متحد آن بودند، و روبرو بودن با رای احتمالی سازمان ملل به تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی، اسرائیل احساس می کند شدیدا تحت محاصره قرار گرفته است. صحنه هایی از تظاهرکنندگان مصری که روز جمعه به سفارت اسرائیل در قاهره حمله کردند و گزارش رسانه ها از شش نیروی امنیتی که ساعت ها در داخل سفارت گیر افتاده بودند، برای بسیاری از اسرائیلی ها کابوس به دار آویخته شدن به دست گروهی از اوباش عرب را زنده کرد.
حس انزوا با نشانه هایی از وابستگی کامل به امریکا برای حل این بحران در هم آمیخته است. کشتار پنج نیروی مرزی مصری به دست نیروهای اسرائیلی در ماه گذشته موجب طغیان خشم مردم مصر شد که به خروج سفیر و تقریبا همه کارکنان سفارت اسرائیل از قاهره منجر شد.
اما ریشه احساسات ضد اسرائیلی در مصر به دوران حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهور سابق این کشور بازمی گردد دولتی که رویکردش نسبت به فلسطینیان تحت نفوذ سیاست های اسرائیل بود. جدئون لوی، مقاله نویس روزنامه هاآرتص بیشترین علت خشم مردم مصر را جنگ اسرائیل برضد حماس در نوار غزه در اواخر سال 2008 و اوایل 2009 می داند. تصاویر تلویزیونی آن حمله که طی آن حدود 1400 فلسطینی که بسیاری از آنها غیرنظامی بودند کشته شدند، خشم مردم را در سراسر جهان عرب برانگیخت.
به گفته لوی این مبارزه نقطه عطفی در تغییر نگرش جهان و منطقه نسبت به اسرائیل بود. عملیات غزه همچنین موجب تیره شدن روابط اسرائیل با ترکیه شد که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر این کشور آن را به شدت محکوم کرد. رابطه اسرائیل و ترکیه با حمله سال گذشته اسرائیل به ناوگان کمک رسانی ترکیه تیره تر شد.
خودداری اسرائیل از عذرخواهی برای کشتن شدن نه نفر از افراد آن کشتی موجب شد ترکیه تصمیم بگیرد روابط خود را با اسرائیل کاهش دهد و سفیر و دیپلمات های ارشد اسرائیل را اخراح کند. احتمال اینکه اکثریت اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به یک کشور مستقل فلسطینی رای بدهند این حس را که اسرائیل با طوفان دیپلماتیک روزافزونی روبروست تشدید کرده است.
و غارت سفارت اسرائیل در قاهره این سوال را ایجاد کرده است که آیا مشابه این صحنه در اردن نیز که تنها کشور باقیمانده عربی است که با اسرائیل پیمان صلح دارد و تظاهرکنندگان ضد دولتی آن خواستار اخراج سفیر اسرائیل و لغو پیمان صلح با آن هستند اتفاق خواهد افتاد یا خیر. در خاتمه این مقاله آمده است بهار عربی با اعلام خطر در اسرائیل آغاز شد و این نگرانی وجود دارد که ممکن است اسرائیل به سوی ناارامی پیش رود.
برای بسیاری از اسرائیلی ها، تحولات اخیر در قاهره بر این نگرانی ها مهر تایید زده است.