واحد مرکزی خبر / پایگاه اینترنتی المحیط در گزارشی به قلم جهان مصطفی نوشت: سفر نخست وزیر ترکیه به مصر دامی را که اسرائیل تلاش داشت در مسیر انقلاب مصر قرار دهد ناکارآمد کرد.
دیدار اردوغان از مصر زمانی انجام می شود که اسرائیل تلاش داشت با بهره برداری از اتفاقاتی که در هجوم به سفارتش در قاهره رخ داد قاهره را از تلاش برای انجام تحقیق مشترک در حادثه هجوم به نیروهای مرزی مصر در صحرای سینا که در ماه اوت انجام شد ودر آن پنج نیروی مرزی مصر کشته شدند باز دارد ضمن اینکه تلاش داشت با استفاده از آنچه روز جمعه در قاهره اتفاق افتاد ذهن مسئولان مصری را منحرف کند تا از اصرار بر ضرورت عذر خواهی تل آویو از قاهره به سبب حوادث صحرای سینا دست بردارند. در چنین شرایطی نتیجه سفر اردوغان به قاهره می تواند افزایش نگرانی برای اسرائیل باشد زیرا ابعاد و اهداف این سفر می تواند همه محاسبات مسئولان اسرائیلی را بر باد دهد و به عاملی برای انزوای بیشتر اسرائیل تبدیل شود. این سفر زمانی انجام می شود که در خبرها آمده است محمود عباس برای دیداری سه روزه به مصر می رود پس نتیجه هم زمان شدن این دو سفر می تواند انجام گفتگوهایی در قاهره باشد که می تواند تلاش تشکیلات خودگردان برای ارسال طرح به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین به سازمان ملل را تقویت کند. از مصر خبر می رسد که جوانان انقلابی این کشور خود را آماده کرده اند تا در تقدیر از اردوغان به سبب حمایت هایش از انقلاب مصر، استقبال قابل توجهی از او داشته باشند در نتیجه این اتفاق می تواند اهداف این سفر را مودر توجه بهتر رسانه های منطقه ای و جهانی قرار دهد. اهمیت سفر اردوغان به قاهره تا حدی است که به سادگی می تواند تلاش های اسرائیل برای مقابله با طرح تشکیلات خودگردان و همچنین تلاش برای فرار از زیر بار عذرخواهی از مصر در قضیه صحرای سینا را تحت الشعاع قرار دهد و مانع از ثمر دهی چنین تلاش هایی شود. به نظر می رسد گزارش دیروز روزنامه نیویورک تایمز که در آن به صراحت از انزوای اسرائیل سخن به میان آمده است گواهی خوبی برای درک شرایط امروز اسرائیل و نوع نگاه های مسئولانش به پیامد سفر اردوغان به مصر باشد. نیویورک تایمز نوشت: پس از هجوم جوانان مصری به سفارت اسرائیل در قاهره، اخراج سفیر اسرائیل از آنکارا و هم زمان تلاش تشکیلات خودگردان برای ارسال طرح به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به سازمان ملل، تل آویو به شدت احساس انزوا می کند و هم زمان با این احساس، ارزیابی اطرافیان نتانیاهو این است که شرایط به وجود آمده در روابط آنکارا و تل آویو در مسیر وخامت بیشتر است به همین دلیل دانیل بن سیمون عضو کنست از حزب کار می گوید انزوای سیاسی تنها حکومت نتانیاهو را تهدید نمی کند بلکه در مسیر به خطر انداختن اسرائیل است . بنیامین بن الیعازر دیگر عضو حزب کار نیز معتقد است: جهان از تداوم درگیری اسرائیل با فلسطینیان ناخرسند است زیرا ما در نگاه جهانیان نیروهای مهاجم هستیم و در پی آنیم تا بر ملت دیگری حکومت کنیم در نتیجه اگر جای نتانیاهو بودم فلسطین را به رسمیت می شناختم و پس از آن درباره مرزها و مسائل امنیتی با آنان مذاکره می کردم زیرا باید بدانیم که برای ما تنها آمریکا باقی مانده است و حتی روابط ما با آمریکا هم شرایط مناسبی ندارد و تیره است.
در هر حال دیدار اردوغان از مصر زمانی انجام می شود که می تواند در خدمت انقلاب مصر و منحرف کردن افکار عمومی از حوادثی باشد که علیه سفارت اسرائیل در قاهره رخ داد چنانچه می تواند بر تلاش های نتانیاهو برای رهایی از فشارهای داخلی و خارجی با تکیه بر اهرم تحریک غرب علیه انقلاب های عربی، تاثیر منفی داشته باشد. نتانیاهو بلافاصله پس از هجوم به سفارت اسرائیل در قاهره سعی کرد در سخنانی از این حادثه علیه انقلاب های عربی سود ببرد به همین منظور گفت: این حادثه بیانگر خطراتی است که بی ثباتی امنیتی در خاورمیانه در برابر اسرائیل قرار داده است .
وقتی سخن از اوضاع منطقه به میان می آید بسیاری به این باور می رسند که اصرار ما به حمایت از امنیت اسرائیل اصرار بیهوده ای نیست. اما دیدار اردوغان از مصر، لیبی و تونس پیامی متفاوت با سخنان نتانیاهو دارد زیرا این سفر به معنی حمایت کامل ترکیه از این انقلاب ها و کوشش آنکارا برای مقابله با تلاش هایی است که اراده ملت های منطقه را هدف قرار داده اند. سفر اردوغان وسیله ای برای تحکیم روابط میان قاهره و آنکاراست و همین امر می تواند به اهرمی برای افزایش جرأت مصر در رویارویی با اسرائیل تبدیل شود در نتیجه اگر اسرائیل حاضر نشود به سبب حوادث اخیر در صحرای سینا از مصر عذرخواهی کند شرایط برایش دشوار تر می شود. به نظر می رسد برای درک اهمیت سفر اردوغان به مصر این نکته گویاتر باشد که این سفر اولین سفر نخست وزیر ترکیه به مصر در 15 سال اخیر است.