خبرگزاري فرانسه روز دوشنبه اعلام كرد در پي فرار يكي از فرزندان معمر قذافي و نيز تعدادي از ژنرالهاي سابق ليبي به نيجر، ثبات و امنيت اين كشور فقير آفريقايي در معرض تهديد قرار گرفته است.
ایرنا- خبرگزاري فرانسه افزود: اين در حالي است كه نيجر با خطر گروه القاعده در مغرب اسلامي روبه رو بوده است و مسوولان اين كشور چندي پيش در مورد احتمال بروز ناامني هشدار دادند زيرا اوضاع ليبي تهديد عليه نيجر را تشديد كرده است.
اين خطرات در روزهاي اخير با ورود تعدادي از ژنرالهاي رژيم قذافي و سپس ساعدي قذافي فرزند معمر قذافي به نيجر افزايش يافت.
در اين ميان 'مارو امادو' وزير دادگستري نيجر و سخنگوي دولت، روز گذشته با اشاره به ورود ساعدي قذافي به نيجر گفت كه نيروهاي امنيتي مرزي، روز گذشته با كارواني برخورد كردند كه يك فوتباليست در آن حضور داشت.
ساعدي قذافي پسر 38 ساله قذافي، فوتباليست حرفه اي بود كه در سال 2004 ورزش را كنار گذاشته و وارد ارتش شد و فرماندهي يكي از يگانهاي ويژه را برعهده گرفت.
ساعدي اخيرا آمادگي خود را براي تسليم شدن اعلام كرده و در تماس تلفني با شبكه تلويزيوني العربيه گفت كه اگر تسليم شدن او به توقف خونريزي كمك خواهد كرد اين كار را خواهم كرد.
وي همچنين آمادگي خود را براي تعامل با انقلابيون به عنوان برادران خود اعلام كرد.
خبرگزاري فرانسه در ادامه افزود: روز جمعه يك كاروان شامل 12دستگاه خودروي حامل نزديكان قذافي با همراهي سربازان نيجر وارد اغاذير شمال نيجر شدند.
روز پنجشنبه نيز سه افسر ليبيايي نزديك به قذافي از جمله فرمانده سابق نيروهاي هوايي اين كشور وارد اغاذير شده و تحت حمايت نظامي قرار گرفتند.
دولت نيجر اعلام كرد كه اين افسران عبارتند از علي الشريف فرمانده سابق نيروي هوايي ليبي، علي خانا محافظ شخصي قذافي و محمد عبدالكريم از فرماندهان منطقه مرزوق در جنوب ليبي.
از سوي ديگر نيجر همچنين تاكيد كرد كه به تعهدات خود در قبال دادگاه بين المللي در خصوص نزديكان قذافي كه وارد اين كشور شده و تحت تعقيب هستند وفا خواهد كرد.
در اين ميان، يك مسوول سازمان غير دولتي در نيجر هشدار داد كه ائتلاف بين قذافي و تعدادي از رهبران جنبش طوارق، خطر حمله به شمال نيجر را افزايش مي دهد.
يك منبع آگاه از نيروهاي طوارق تعداد شورشيان سابق نيجر كه در كنار قذافي مبارزه كردند يك هزار و 500 نفر اعلام كرده و گفت كه تعداد زيادي از آنان پس از شكست نيروهاي قذافي به شمال نيجر بازگشتند و به دليل مسلح بودن اين افراد، خطر بروز درگيري در اين منطقه وجود دارد.
همچين به گفته يك افسر ارتش نيجر شورشيان سابق طوارق پس از درگيري سال 2009، زرادخانه نظامي خود را به طور كامل در اختيار مسوولان نيجر قرار نداده و انبار تسليحاتي بزرگي در صحرا در اختيار دارند.
وي تاكيد كرد كه القاعده هرج و مرج موجود در ليبي را براي تقويت زرادخانه تسليحاتي خود مغتنم شمرد و اين همان چيزي است كه نيجر از آن بيم داشته و نگران است كه نيروهاي غربي حضور نزديكان قذافي در اين كشور را بهانه اي براي دخالت نظامي در آن قرار دهند.