مصر

اوضاع در قاهره بر خلاف انتظارات غربی ها پیش می رود و سفارت رژیم صهیونیستی در این کشور آماج اعتراضات مردمی قرار گرفته است. گویا پس از مبارک این سفارت مهمترین دشمن ملت مصر تلقی می شود و مصری ها تا محو کامل آن از قاهره دست بردار نخواهند بود .

اندیشه سازان نو - پس از برگزاری تظاهرات در روز جمعه علیه حضور سفیر رژیم صهیونیستی در قاهره تظاهر کنندگان با تخریب دیوار حایل سفارت این رژِیم را تصرف کردند و سفیر تل آویو سرانجام مجبور شد که خاک مصر را ترک کند . بر اساس اخبار تظاهرات‌کنندگان مصری که از بعد از ظهر جمعه گذشته درصدد تخریب دیوار حایل اطراف سفارت بودند، پس از تصرف سفارت اسناد موجود در آن را به خیابان‌ها ریختند. تظاهرات‌کنندگان مصری با در دست داشتن چکش و میله‌های آهنی اقدام به تخریب دیوار حایل اطراف سفارت اسرائیل در قاهره کردند.ارتفاع این دیوار 2متر و نیم است و ساخت آن اطراف سفارت اسرائیل در قاهره از ترس حمله تظاهرات‌کنندگان مصری صورت گرفته بود.اما پس از تصرف این سفارت سفیر اسرائیل و تمام اعضای سفارت به همراه خانواده‌هایشان از مصر خارج شدند .بر اساس گفته های منابع خبر رژیم صهیونیستی : 71 نفر از اتباع اسرائیل و خانواده‌هایشان به همراه سفیر این رژیم در مصر و خانواده‌اش توسط یک فروند هواپیمای نظامی وارد تل‌آویو شدند.

اما در مجموع باید این رخداد را یک نقطه عطف در تاریخ مصر دانست . تا پیش از این حادثه برخی از صاحب نظران معتقد بودند که مصر پس از انقلاب به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی نمی تواند از زیر یوغ غرب و رژیم صهیونیستی بیرون آید و در نهایت مجبور به پذیرش رابطه با تل آویو خواهد بود . اما اتفاقی که جمعه گذشته رخ داد نشان داد که مسیر انقلاب مصر بر خلاف انتظارات غرب و حتی شورای نظامی حاکم بر مصر رقم می خورد و این مردم حاضر در قاهره هستند که به انقلاب مصر جهت می دهند و آینده روابط با تل آویو را مشخص می کنند.

در حقیقت تصرف سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره بیانگر آن است که مصر پس از انقلاب همچنان انقلابی است و موضوعاتی مانند کرنش این کشور دربرابر سیاست های رژیم صهیونیستی در منطقه برای مردم این کشور قابل تحمل نیست.

در همین خصوص روزنامه القدس العربی در مقاله‌ای با اشاره به اتفاقات اخیر قاهره نوشت که این اتفاقات پیام مهمی برای تل‌آویو و شورای نظامی مصر داشت.این تجمع هزاران نفری در مقابل سفارت اسرائیل پیام بسیار مهمی اولا به شورای نظامی و ثانیا به سران رژیم صهیونیستی در تل‌آویو داد، این پیام این بود که ملت مصر ادامه وجود رژیم صهیونیستی در قلب پایتخت خود را نمی‌خواهد و معاهده سازش که بر این کشور تحمیل شده و به عنوان سرباری بر دوش ملت مصر درآمده را نخواهد پذیرفت.این مقاله می‌افزاید: همه ما می‌دانیم که شورای نظامی حاکم بر مصر در مرحله مشکلی اداره کشور را بر عهده گرفته است، این شورا از سوی دیگر مشکلات اقتصادی و امنیتی بزرگی را تحمل می‌کند و تلاش زیادی را برای جلوگیری از اشتباه و به دست آمدن نتایج معکوس از خود نشان می‌دهد، از سوی دیگر نیز می‌دانیم که مطالبات مردمی مصری‌ها زیاد است و اصلاحات و خروج از تنگنای بحران اقتصادی در کشور زمان زیادی را می‌طلبد، اما این دلیل نمی‌شود که این شورا از موضع‌گیری‌های قوی که می‌تواند جایگاه و نقش منطقه‌ای مصر را بویژه در موضوع اسرائیل بالا ببرد، بازدارد.این تجاوزات موضع مصری قوی را می‌طلبید که کمترین آنها اخراج سفیر اسرائیل از قاهره و پایین آوردن سطح روابط دیپلماتیک میان دو طرف بود، این شورا همچنین باید از دولت اسرائیل خواستار غرامت به خانواده‌های شهدا می‌شد و عذرخواهی رسمی و صریح و بدون ابهام تل‌آویو را درخواست می‌کرد.

اما از سوی دیگر باید دانست تیره شدن روابط میان قاهره و تل آویو که روز به روز تشدید می شود در نهایت می تواند آینده رژیم صهیونیستی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد . چرا که در صورت لغو
قرار‌دادهای صلح میان مصر و رژیم صهیونیستی یک قدرت جدید در منطقه علیه تل آویو پا به عرصه
می‌گذارد که در نهایت با وجود نیروهای بلوک مقاومت مانند ایران و سوریه این رژیم به مخاطره می افتد.

امروز اسرائیل در پی رخدادهای مصر، خونسردی خود را از دست داده است، زیرا معاهده صلح سال 1979 که مصر را به یک کشور بی‌طرف تبدیل کرده و از این طریق، در طول سه دهه گذشته، هیمنه نظامی اسرائیل بر منطقه را نهادینه کرده بود، در معرض خطر قرار دارد.

با این معاهده، مصر به عنوان قویترین و پرجمعیت‌ترین کشور عربی از صفوف اعراب جدا شد و امکان تشکیل یک ائتلاف عربی که بتواند اسرائیل را کنترل کند و از آزادی اقدام این کشور بکاهد، از میان رفت. موشه دایان وزیر خارجه وقت اسرائیل معتقد بود که اگر یکی از چرخ‌های اتومبیل [ملت‌های عربی] بیرون آورده شود، دیگر قادر به حرکت نخواهد بود. تحلیلگران غربی این معاهده را «زیربنای ثبات منطقه»، «تکیه‌گاه دیپلماسی خاورمیانه» و «محور دیپلماسی آمریکا در جهان عرب و اسلام» نامیدند. بی‌تردید اسرائیلی‌ها و هم‌پیمانان آمریکایی آنها نیز همین دیدگاه را درباره معاهده مذکور داشتند اما این معاهده برای بیشتر اعراب، فاجعه‌آمیز بود و به جای برقراری ثبات، آنان را به زیر سلطه رژیم صهیونیستی برد. این معاهده به جای اینکه صلح را محقق کند، آن را از میان برد، چرا که اسرائیل دیگر سازش با سوری‌ها و فلسطینی‌ها را ضروری تلقّی نمی‌کرد. این معاهده در عوض راه را برای اسرائیل باز کرد تا در لبنان و سرزمین‌های فلسطینی مرتکب اشغالگری و قتل عام مردم شود، تأسیسات هسته‌ای عراق و سوریه را مورد حمله قرار دهد، آشکارا ایران را تهدید کند، 44 سال کرانه باختری را در اشغال خود نگاه دارد و نوار غزّه را به محاصره وحشیانه خود درآورد. از سوی دیگر شهرک‌نشینان متعصب یهود و ملی گرایان مذهبی نیز با استفاده از همین معاهده، در مسیر اجرای رؤیای اسرائیل بزرگ گام برداشتند.

اما بدون شک خروج مصر از معاهده صلح با رژیم صهیونیستی عواقب بسیار وخیمی دارد که یکی از آن بازگشت اعراب به صف اول مقابله با تل آویو است . به عبارت بهتر در صورت لغو قرار داد کمپ دیوید روابط میان تل آویو و قاهره به پیش از عقد این قرار داد باز می گردد که به معنای تخاصم است . از سوی دیگر خروج قاهره از ردیف هم پیمانان رژیم صهیونیستی راه افزایش قدرت گروه های مقاومت اسلامی در فلسطین را هموار می سازد و همین موضوعات باعث می شود که به این نتیجه برسیم که قطع رابطه مصر و تل آویو در حقیقت قطع یکی از شریان های اصلی حیات اسرائیل است که این رژیم را به حالت احتضار خواهد برد .

اما در نهایت باید گفت با تمام اتفاقاتی که در قاهره افتاده است هنوز نمی توان به صورت حتمی آینده روابط میان مصر و تل آویو را پیش بینی کرد اما به هر حال می توان این گزاره قطعی را عنوان کرد که روابط مصر و رژیم صهیونیستی هیچ گاه به عقب بازنخواهد گشت.

ماخذ:رسالت


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران