یک روزنامه عرب زبان در مقاله ای نوشت: حاکمان عرب که در برابر اسرائیل زانو زده و گوش به فرمان تل آویو هستند از فرار اسرائیلی های تا بن دندان مسلح در برابر خروش ملت انقلابی مصر درس عبرت بگیرند.
به گزارش خبرگزاری مهر، "عبدالباری عطوان" سردبیر روزنامه القدس العربی امروز در مقاله ای با عنوان "ملت خواستار اخراج اسرائیلی ها هستند" نوشت: بین ملت مصر از ملی گراها، اخوانی ها، سلفی ها و قبطی ها ومسلمانان اختلافات زیادی در عقاید و ایدئولوژی وجود دارد، اما همه آنها یک وجه مشترک دارند و آن نفرت مطلقشان از اسرائیل است و این همان وحدت ملی و شهامت ملی است چرا که اسرائیل جنایت های زیادی را علیه مصری ها و دیگر ملت های عرب مرتکب شد که همه این جنایات تنها یک گزینه را برای ملت های عربی باقی گذاشت و آن نفرت مطلق از منبع اصلی شرارت و تجاوز در منطقه یعنی اسرائیل است.
این رژیم غاصب اسرائیل بود که به جنوب لبنان حمله کرد و هزاران تن ازمردم این کشور را به خاک و خون کشید و همچنین این رژیم با حمله به نوارغزه و به کارگیری بمبهای فسفری یک هزار و 400 تن از ساکنان غزه که بیشترشان زنان و کودکان بیگناه بودند را به شهادت رساند.
درادامه جنایت هایش همین رژیم به کشتی کمک رسان مرمره ترکیه در دریای مدیترانه حمله کرد و 9 فعال ترک را کشت و اخیرا هم 6 نظامی مصری را در صحرای سینا هدف قرار داد.
"عبدالباری عطوان" درادامه این مقاله خاطرنشان می کند: کسانی که جمعه گذشته به سفارت اسرائیل درقاهره حمله کردند و دیوارهای حائل اطراف این سفارت را ازبین بردند همه از مردم عادی بودند که هیچ گروه اسلامگرا یا لائیک آنان را برای این اقدام تشویق و ترغیب نکرده بود آنان نفرت خود را با بالا رفتن از 19 طبقه مقر سفارت و حمله آن و سوزاندن پرچم اسرائیل اعلام کردند.
گذشت 30 سال از صلح حقارت آور هرگز احساسات ملت مصر را در برابر اسرائیل تغییر نداد بلکه نفرت آنان را از این رژیم بیشتر نیز کرد.
نکته مهم دیگری که دراین مقاله به آن اشاره شده این است که شورای نظامی حاکم در مصر درباره تعامل با موضوع به شهادت رسیدن 4 سرباز مصری توسط نظامیان صهیونیست اقدام درستی نکرد و دراین باره نگاه دقیقی نسبت به احساسات مردم مصر نداشت این شورا تنها دو گزینه در برابرش بود که باید دستکم به یکی ازآنها عمل می کرد:
اول: می بایست فورا سفیر اسرائیل را از قاهره اخراج می کرد و سطح روابط دیپلماتیک بین مصر با اسرائیل را کاهش می داد دقیقا مثل همان کاری که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه دربرابر حمله به کشتی مرمره انجام داد.
دوم: می بایست بر عذرخواهی شفاف اسرائیل اصرار می کرد و همچنین بر متعهد شدن این رژیم به تکرار نکردن تجاوز به خاک مصر و درعین پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان تاکید می ورزید.
انقلابیون مصری بعد از حمله به سفارت اسرائیل نهایت ضعف این رژیم را دربرابر خشم ملت ها دریافتند و این اسرائیل فراری که با داشتن تانک ها و انواع موشک ها حاکمان عرب را می ترساند، نتوانست از سفارتش دربرابر خشم مصری ها حمایت کند.
درپایان این مقاله آمده است: دیوارهای سیمانی در اطراف سفارتخانه های اسرائیل یا در خط فاصل مرزها خواه در کرانه باختری یا مصر و یا لبنان هرگز اسرائیل و نه دیپلمات ها و شهرک نشینان آن را از خشم ملت ها درامان نگه نمی دارد.