با ادامه درگيريها در ليبي بخش زيادي از ساكنان شهر بني وليد مجبور به ترك اين شهر شدند، اين در حالي است كه انقلابيون نيز اعلام كردند كه گردانهاي قذافي از ساكنان شهر به عنوان سپر انساني استفاده ميكنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از سايت شبكه الجزيره، با تداوم درگيريها در شهر بني وليد و كشيده شدن جنگ به خيابانهاي اين شهر تعداد زيادي از ساكنان بني وليد مجبور به ترك شهر شدند.
بر اساس اين گزارش انقلابيون توانستهاند بخشهايي از شمال شهر بني وليد به تصرف خود درآورند، اما با مقاومت شديد صدها تن از نيروهاي وابسته به قذافي مواجه شدند.
انقلابيون اعلام كردند كه نيروهاي قذافي با استفاده از توپخانه سنگين و موشكاندازهاي مختلف و نيز شليك تكتيراندازها مانع پيشروي آنها شدهاند.
اقلابيون افزودند كه به طور كامل شهر را محاصره كرده و وارد قسمتهاي شمالي آن شدهاند، اما به دليل استفاده گردانهاي وابسته به قذافي از مردم شهر به عنوان سپر انساني، ادامه درگيري در اين شهر بسيار مشكل شده است.
همچنين يك سخنگوي شوراي انتقالي ليبي اعلام كرد كه ناتو چندين عمليات هوايي در شهر بني وليد انجام داده است، اما هنوز مشخص نيست كه انقلابيون كي بتوانند اين شهر را آزاد كنند.
در جبهه سرت نيز انقلابيون اعلام كردند كه پيشرويهاي زيادي را در اين جبهه به دست آوردهاند، اما با مقاومت شديد گردانهاي قذافي روبهرو شدهاند و هماكنون درگيريهاي شديد در اين جبهه ادامه دارد.
انقلابيون با اعلام اينكه توانستهاند شهر "الشويرف" واقع در بين شهرهاي طرابلس و سبها به كنترل خود درآوردند، افزودند كه به پيشرويهاي خود به شهر سرت نيز ادامه خواهند داد.
همچنين انقلابيون اعلام كردند كه در حمله گردانهاي قذافي به انقلابيوني كه كار محافظت از يك شركت و پالايشگاه نفت و گاز در منطقه رأس لانوف را بر عهده داشتند، ١٥ تن از نگهبانان اين پالايشگاه كشته و دو تن نيز زخمي شدند.
در همين حال وزارت دفاع آمريكا اعلام كرد كه يك گروه نظامي را براي حفاظت از هيأت ديپلماتيك خود و نيز بررسي چگونگي بازگشايي سفارت آمريكا در طرابلس، راهي ليبي كرده است.
اين گروه كه اولين گروه نظامي آمريكايي بعد از سقوط نظام قذافي در ليبي خواهد بود، مسئوليت حمايت از ديپلماتهاي آمريكايي و نيز سفارت اين كشور را در طرابلس به عهده خواهند داشت.
آمريكا پيشتر اعلام كرده بود كه به زودي سفارت خود را در ليبي بازگشايي خواهد كرد.
از سوي ديگر اتريش نيز بيان داشت كه توانسته است موافقت سازمان ملل را براي آزاد كردن ٢٥٠ ميليون دلار از داراييهاي ليبي در بانكهاي اين كشور را به دست آورد تا بتواند آن را براي اجراي سرمايهگذاري انساندوستانه و خريد سوخت در ليبي هزينه كند.
از سوي ديگر ويتالي چوركين، نماينده روسيه در سازمان ملل اعلام كرد كه سازمان ملل به زودي بعضي تحريمهاي خود را عليه ليبي لغو خواهد كرد.
وي تصريح كرد: تلاشهايي را در شوراي امنيت آغاز كردهايم تا در ١٠ روز آينده بتوانيم برخي از تحريمهاي سازمان ملل را عليه ليبي برداريم.
از سوي ديگر چين به طور رسمي اعلام كرد: شوراي انتقالي ليبي را به عنوان حاكم قانوني ليبي و نماينده ملت ليبي به رسميت ميشناسيم.
چين همچنين پيشتر از مقامهاي شوراي انتقالي ليبي خواسته بود تا منافع شركتهاي چيني را در ليبي تضمين كنند.
چين هماكنون ٥٠ پروژه بزرگ به ارزش ٨/١٨ ميليارد دلار در ليبي دارد.
همچنين صندوق بينالملل پول اعلام كرد كه آماده است بخشي از هزينههاي شوراي انتقالي ليبي را براي اداره كشور تأمين كند.
مسعود احمد، مدير بخش خاورميانه و آسيا ميانه صندوق بينالمللي پول در سخناني اعلام كرد كه اگر به سرمايهگذاريهاي كوتاه مدت در ليبي احتياج باشد صندوق بينالمللي پول آماده است تا كمكهاي خود را در اختيار ليبي قرار دهد.