ديكتاتور مصر رفت، اما مشكلات اين كشور همچنان باقي است. انقلابيون مصري با ترسي رو به فزوني نظارهگر هستند كه ارتش چگونه حول محور قدرت چنبره زده است. محاكمههاي سخت برخي از مقامات رژيم سابق همچنان به قوت خود باقي است و برخي وبلاگ نويسها و فعالان سياسي نيز همچنان زندگي خطرناكي دارند.
اين در حالي است كه محمد حسين طنطاوي، رئيس شوراي عالي ارتش از اين موقعيت به نفع خود و ارتش بهره ميبرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه زوددويچه آلمان در گزارشي با اشاره به شرايط بعد از سقوط دولت حسني مبارك، رئيس جمهوري مصر و نقش ارتش در شرايط بعد از مبارك آورده است: با آنكه از زمان سقوط رژيم حسني مبارك تاكنون يك نيم سال سپري شده است، اما روابط قدرت در اين كشور شاهد تغييرات جدي و اساسي نبوده است. ژنرالهاي مصري به عنوان بخشي از سيستم قديمي اين كشور همچنان از ارتش به عنوان افسار كنترل كننده تسلط دموكراسي و نهادهاي دموكراتيك بر كشور بهره ميگيرند، به گونهاي كه به نظر ميرسد اين افسران و مقامات نظامي هيچ علاقهاي به ايجاد تغييرات دموكراتيك سريع نداشته باشند.
بخشي از مردم مصر نيز خود را در شرايط فعلي فريفته شهره انقلاب و پيامدهاي بعد از آن ميبينند. اين درحالي است كه شوراي عالي ارتش، انتخابات اين كشور را به تعويق انداخته است. اقتصاد مصر همچنان رو به افول است و نظم و امنيت عمومي نيز در جايگاه قابل توجهي نيست.
وضعيت فوق العادهاي كه در دوران حسني مبارك و در سال 1981 ايجاد شد، همچنان ادامه دارد و وبلاگ نويسها و فعالان حقوق بشر همچنان محاكمه ميشوند.
از زمان حكومت ژنرالها تاكنون 12 هزار مورد محاكمه صورت گرفته است اين ميزان برابر مجموع آرايي است كه طي 30 سال گذشته و در دوران مبارك، صادر شد و در شرايط فعلي همكاران و متحدان قديمي مبارك و محمد حسين طنطاوي به دليل انفعال عمل خود تحت فشار هستند.