واحد مرکزی خبر / اقدام چین در به رسمیت شناختن شورای ملی انتقالی لیبی به عنوان نماینده مردم این کشور، تصمیمی درست در زمانی مناسب بود. چین و لیبی می توانند برای پیشبرد روند آرام انتقال قدرت و توسعه روابط دوجانبه همکاری کنند.
با توجه به مخفی بودن محل اقامت معمر قذافی، اوضاع در لیبی در حال حاضر با ثبات نیست.
با این حال، شورای ملی انتقالی لیبی بخش های اعظمی از لیبی را در کنترل خود دارد و اداره امور کشور را بدست گرفته است. به گزارش خبرگزاری شینهوا از پکن، تصمیم چین بر مبنای سیاست خارجی مستقل دیرینه این کشور نشات گرفته است. با این حال، هدف از این سیاست چین در قبال لیبی، تلاش برای حفظ منافع پکن است اما این سیاست به طور کامل به نفع روابط دو جانبه و همچنین صلح، ثبات و توسعه منطقه است. از آغاز ناآرامی ها در لیبی، چین تلاش هایی را برای کاهش درگیری ها در این کشور انجام داده و راه حلی صلح آمیز را برای این کشور خواستار شده بود.
روابط دوستانه بین دو کشور باید بر اساس دوستی میان مردم و منافع مشترک دو طرف توسعه یابد. چین از بازسازی اقتصادی و سیاسی لیبی حمایت می کند و آماده نقش آفرینی در روند بازسازی لیبی است. در همین حال، شورای ملی انتقالی لیبی از تصمیم چین برای به رسمیت شناختن این شورا ابراز خرسندی کرد. این شورا در واکنش به این تصمیم چین، در بیانیه ای بر پایبندی به همه قراردادهای دو کشور و سیاست چین واحد تاکید کرد و از مشارکت چین در بازسازی لیبی و تلاش برای توسعه پایدار روابط دوجانبه استقبال کرد. لیبی در روند بازسازی با فرآیندی دشوار مواجه است و به کمک جامعه بین المللی نیاز دارد.
چین به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد آماده پیوستن به جامعه بین المللی برای ایفای نقشی فعال در حل و فصل مسئله لیبی و کمک به بازگشت این کشور به عرصه بین المللی است.