واحد مرکزی خبر / یک روزنامه قطری نوشت بعد بین المللی انقلاب های کشورهای عربی مورد بی توجهی قرار گرفته است.
روزنامه قطری الشرق در پایگاه اینترنتی امروز خود در مقاله ای به قلم احمد القدیدی نوشت..
رسانه ها به انتفاضه های بزرگ برخی از کشورهای عربی عنوان های متعددی دادند.
به عنوان مثال انقلاب تونس انقلاب یاسمن ، انقلاب مصر انقلاب کرامت، انقلاب یمن انقلاب آزادی، انقلاب لیبی انقلاب عمر المختار و انقلاب سوریه انقلاب لیبرال ها نامیده شد.
همه این اسامی نشان می دهد مردم برضد رژیم حاکم بر کشورشان که به آرمان های ملت بی اعتنا است، به پا خاسته اند.
البته برخی ناظران بین المللی این انقلاب ها را انقلاب های فیس بوک یا بهار عربی نامیدند.
این نام ها درست هستند؛ اما درستی آنها نسبی است؛ زیرا در این انقلاب ها از بعد بین المللی یعنی بعد سیاست های خارجی کشورهای عربی که در اصل هدف جوانان انقلابی بوده، غفلت شده است.
این انقلاب ها تنها به دلیل بیکاری، به حاشیه رانده شدن، فساد و استبداد شکل نگرفت؛ بلکه دلیل مهم آن خشم پنهان مردم از سرسپردگی به دیکته های قدرت های خارجی و متاسفانه حمایت از ظلم های رژیم اشغالگر اسرائیل برضد مردم فلسطین بود؛ زیرا آن دسته از دولت های کشورهای عربی که با فلسطین در تماس هستند، به آن ها کمک نکردند.
حمله معترضان مصری به سفارت اسرائیل در تاریخ نهم سپتامبر بار دیگر این بعد حساس را زنده کرد تا جهانیان دریابند که انقلاب های کشورهای عربی ابعادی بین المللی دارد که شاید بتوانیم این ابعاد را در اراده ایجاد تغییر در روابط بین المللی این کشورها از مرحله سرسپردگی شرم آور به اسرائیل و امریکا به مرحله بیان نظر حقیقی و کامل خلاصه کنیم؛ یعنی خلق سیاست خارجی جسورانه ای مشابه سیاستی که ترکیه در پیش گرفته است.