خبرگزاري آريا- با نزديک شدن به زمان برگزاري انتخابات مجلس موسسان در تونس (يکم آبان برابر با 23 اکتبر)، مردم، گروه ها و برخي احزاب سياسي نگراني خود را از دخالت بيگانگان از جمله رژيم صهيونيستي در انتخابات تونس ابراز و از عملکرد هيات عالي مستقل انتخابات انتقاد کردند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از شبکه خبري العالم، اين انتقادها موجب شد که هيات عالي مستقل انتخابات نشستي با نمايندگان احزاب و شخصيت هاي مستقل برگزار کند و به بررسي علل اين انتقادات بپردازد.
همچنين انتقاداتي از روند موجود در زمينه انتخابات، تخلف نامزدها در زمينه آغاز تبليغات پيش از موعد مقرر و برخي هزينه هاي صرف شده صورت گرفته است.
هيات عالي مستقل انتخابات همچنين نشستي با نمايندگان احزاب و شخصيت هاي مستقل براي روشن شدن برخي مسايل مربوط به نامزدهاي انتخابات برگزار کرد.
دراين نشست که با حضور نمايندگاني از موسسه ها و نهادهاي جهاني براي نظارت بر انتخابات برگزار شد ، برخي ها نگراني خود را در باره نحوه نظارت بين المللي بر انتخابات و احتمال دخالت هاي خارجي و صهيونيست ها در روند انتخابات تونس ابراز کردند.
"محمد صالح الحدري" رييس حزب عدالت و توسعه تونس در گفت وگو با شبکه خبري العالم اظهار داشت: درحال حاضر، نه تنها فرانسه بلکه صهيونيست ها خطر بزرگي براي تونس در زمينه دخالت در انتخابات محسوب مي شوند .
همچنين برخي ها در اين نشست نسبت به اين مساله اعتراض کردند که هيات عالي مستقل انتخابات در تعامل با احزاب بي طرف نيست و نيز معتقد بودند که وضعيت امنيتي فعلي در تونس اجازه برگزاري انتخابات سالم و شفاف را نمي دهد.
"حسين محمدي" رييس حزب کنگره دموکراتيک اجتماعي تونس در گفت وگو با العالم اظهار داشت: برگزاري هر انتخاباتي مستلزم فضاي امن است اما اوضاع امنيتي درحال حاضر مساعد نيست و از سوي ديگر هم دولت انتقالي و هم هيات عالي مستقل انتخابات بي طرفانه عمل نمي کنند.
اکثر حاضران دراين نشست از نحوه تبليغات سياسي به عنوان موضوع محوري و اصلي اين جلسه انتقاد کردند و از جمله انتقادات برخي حضار پايبند نبودن احزاب به اصل توقف تبليغات سياسي از دوازدهم اين ماه و قبل از شروع روند انتخابات بود.
"عبد الوهاب الهاني" رييس حزب المجد تونس در گفت وگو با العالم از هيات عالي مستقل انتخابات خواست که مانع اقدامات خلاف قانون احزاب از جمله صرف هزينه با اهداف سياسي و به منظور کسب شهرت شود زيرا اين مساله سلامت انتخابات را زير سوال مي برد.
وي افزود: سالم بودن انتخابات به معناي مساوات ميان فهرست هاي نامزدها است ، برخي از احزاب امروزه ميلياردها دلار صرف کسب شهرت در زمينه سياسي مي کنند تا توجه مردم را جلب کرده و در واقع آراي آنان را خريداري کنند که اين مساله نشان دهنده وجود انتخابات غيرسالم است.
اين درحالي است که هيات عالي مستقل انتخابات اعلام کرده است که اختيارات اين هيات براي تعامل با احزابي که با توقف تبليغات سياسي مخالفت مي کنند ، محدود است .
"منيه العابد" نماينده هيات عالي انتخابات در گفت وگو با العالم افزود: ما قدرت قانونگذاري نداريم بلکه اختياراتي درحد اخطار و هشدار دادن داريم و درصورت ادامه اين اقدامات غيرقانوني ، پرونده متخلفان به دادستاني عمومي واگذار مي شود.
ناظران معتقدند که روزهاي آينده و روزهايي که تا زمان برگزاري انتخابات مجلس موسسان در يکم آبان برابر با 23 اکتبر باقي مانده است ، با توجه به پايبند نبودن برخي احزاب به اصل توقف تبليغات انتخاباتي قبل از برگزاري انتخابات، هيات عالي مستقل انتخابات ماه آينده روزهاي آساني را پيش رو نخواهد داشت.