واحد مرکزی خبر / الکساندر وتراور کارشناس روابط بین الملل و مسائل لیبی مقیم سوئیس و استاد دانشگاه امریکایی ژنو در گفتگوی تلفنی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: برقراری صلح در لیبی ظاهرا کار ساده ای نخواهد بود.
این شبکه گزارش داد: شورای ملی انتقالی لیبی با چالش هایی مواجه است و موانع فراوانی بر سر راه این شورا قرار دارد. الکساندر وتراور درباره اصلی موانع پیش روی شورای ملی انتقالی لیبی گفت: اکنون پس از برتری در زمینه نظامی، باید در زمینه برقراری صلح نیز موفقیت حاصل شود.
اما هر روز با نگاه به تصاویری که بویژه از خاورمیانه پخش می شود، به این نتیجه می رسیم که برقراری صلح امر ساده ای نیست و اطمینان دادن به مردم برای اثبات وحدت در کشور نمی تواند مساله ای اساسی باشد.
پس از مسائل اقتصادی، اکنون از پانزده میلیارد دلاری سخن به میان آمده است که گروه تماس لیبی برای شورای انتقالی این کشور در نظر گرفت.
به این ترتیب اکنون چند سال بازسازی در انتظار لیبی است که برای آن قراردادهای هنگفتی به امضا خواهد رسید.
اما در حال حاضر وضع این قرادادها و پولهایی که از آنها سخن به میان آمده است مبهم است. این تحلیلگر درباره سفر سارکوزی و کامرون به لیبی قبل از بازداشت شدن قذافی و اینکه آیا این سفر نیات پشت پرده اقتصادی نیز داشت یا نه گفت: بله شایعات حاکی از این است که حدود سی تا سی و پنج درصد قراردادها برای بازسازی زیرساخت های لیبی که شامل نفت و دیگر موارد از جمله ساخت جاده ها و بازسازی ها می شود با وعده ای که شورای ملی انتقالی لیبی داده است به فرانسه خواهد رسید.
به نظر من ارتش هوایی لیبی نیز باید بازسازی شود.
در این بین نباید ماجراهای سالهای دو هزار و چهار و دو هزار و پنج را فراموش کرد که در آن ایتالیا همین بازی را انجام داد و از جمله از راه کمک های بین المللی برای بازسازی جاده ها و زیرساخت های بندری، پول کلانی را نصیب خود کرد.
اما پس از چند سال این اطمینان حاصل خواهد شد که آیا قراردادها عملی شده است یا نه.