واحد مرکزی خبر / کشورهای عربی از روابط رژیم صهیونیستی و سودان جنوبی نگران هستند.
روزنامه البیان چاپ امارات در نسخه اینترنتی امروز خود در گزارشی به قلم سناء عباس از خرطوم نوشت..
برقراری روابط دیپماتیک بین سودان جنوبی و اسراییل محافل رسمی و مردمی عرب را نگران کرده است و ناظران معتقدند اطمینان هایی که سودان جنوبی میدهد به تنهایی برای کاهش نگرانیها کافی نیست. برنابا بنجامین، وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی، به شدت از این گام دفاع کرد و گفت روابط دولت با اسراییل بر روابط خرطوم با سایر کشورهای عربی تاثیر نخواهد گذاشت.
علاوه بر این، روابط در بردارنده همکای امنیتی و نظامی نیست بلکه طبیعی است.
سخنگوی دولت سودان جنوبی نیز در این خصوص گفت روابط کشورش با اسراییل شاید به نفع صلح در منطقه باشد.
بسیاری از کشورهای عربی و در راس انها مصر و سودان از رشد روابط سودان جنوبی با اسراییل احساس خطر کردند و گفتند این روابط میتواند تهدیدی برای امنیت ملی عربی باشد. اما به نظر میاید دولت سودان جنوبی که برای اولین بار در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل حضور مییابد، هنوز موضع رسمی خود را در خصوص این موضوع جنجالی اعلام نکرده است.
در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه مقامات سودان جنوبی گفته اند کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت امده است..
اواخر ماه اوت گذشته، اولین هیئت رسمی اسراییل به ریاست دانی دانون با هدف ایجاد روابط بین جوبا و وتل اویو به سودان جنوبی سفر کرد.
این هیئت ابراز امیدواری کرد که جنوب سودان کشور فلسطین را به رسمیت نشناسد.
هیئت اسراییلی در دیدار با سلواکر میاردیت، رییس دولت سودان جنوبی و وزیر خارجه این کشور، تعهداتی دریافت کرد مبنی بر اینکه سودان جنوبی سفارت را به جای تل اویو در قدس تاسیس کند که این مسئله بر نگرانی کشورهای عربی افزود؛ چرا که به ارمان عرب ها و فلسطینی ها ضرر میزند و بر روابط سودان جنوبی با کشورهای عربی و اسلامی تاثیر میگذارد.
اما اخیرا و با سفر ریاک مشار نایب رییس دولت سودان جنوبی، به عربستان، شاخص های مثبتی مشاهده میشود.
این سفر نشان از دیدگاه سودان جنوبی برای تقویت روابط خود با کشورهای عربی است.
با وجود این بسیاری از ناظران نگران هستند که سیاست های سودان جنوبی از قبیل به رسمیت شناختن اسراییل، تاسیس سفارت در قدس، به رسمیت شناختن جبهه پلیساریو و سایر مواضع، میراث به جا مانده از روابط منفی و درگیری مزمن با شمال سودان است که ساکنان ان عرب و مسلمان هستند و بر پایه منافع ملی سودان جنوبی قرار ندارد.