واحد مرکزی خبر / نخست وزیر ترکیه قرار است پس از ورود به طرابلس با مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای انتقالی لیبی و دیگر مقامات ارشد این شورا دیدار و گفتگو کند.
آنیتا مگنوت ، خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارش داد اردوغان همچنین قرار است برای شرکت در مراسم نماز جمعه میدان شهدای طرابلس شرکت کند.
وی درباره اهداف تجاری مقامات ترکیه در لیبی گفت ترکیه قصد دارد در روند بازسازی این کشور سهم خود را ایفا کند اما مقامات آنکارا مایلند نقش بسیار گسترده تری را در این کشور بر عهده گیرند.
اردوغان به همراه یک هیئت بزرگ اقتصادی وارد لیبی شده است و شماری از این افراد کسانی هستند که قبلا نیز با این کشور مراوده تجاری داشته اند.
فعالیت های اقتصادی بسیاری از کشورها از زمان آغاز ناآرامیها در ماه فوریه در این کشور متوقف شده و حتی دچار لطماتی شده است.
روابط تجاری ترکیه در لیبی به سی سال قبل باز می گردد و دو کشور در زمان قذافی روابط نزدیکی داشتند.
بخش ساخت و ساز ترکیه در زمان قذافی بطور چشمگیری رشد یافت.
با این حال ، بسیاری معتقدند در اولین روزهای آغاز ناآرامی در لیبی ، دولت ترکیه از نظر استراتژیکی نتوانست درباره سیاست های این کشور در برخورد با لیبی با قاطعیت تصمیم گیری کند و آن زمانی است که ترکیه بطور دقیق نتوانست درباره حمایت یک عدم حمایت از طرفین درگیری در لیبی تصمیم گیری کند چون در صورت سقوط قذافی ، ترکیه از نظر مالی خسارت های زیادی متحمل می شد.
با این حال زمانیکه مقامات ترکیه به این نتیجه دست یافتند که قذافی همچنان به اقدامات غیر قابل دفاع خود ادامه می دهد ، مقامات این کشور بطور قاطع از نیروهای انقلابی و شورای ملی انتقالی حمایت کردند و این کشور یکی از اولین کشورهایی بود که به کمک نیروهای انقلابی شتافت.
مقامات ترکیه از نظر ارسال کمک ، ارائه تضمین مالی و کمک مالی برای به گردش در آوردن چرخه اقتصادی این کشور فورا دست به کار شدند.
البته قطری ها در حمایت از درگیری ها و در بخش صنعت نفت مهمترین نقش را ایفا کردند.
از سوی دیگر مقامات ترکیه با ارسال کشتی ، کمک های زیادی در زمینه تخلیه آوارگان جنگی ایفا کردند. ترکیه قبلا پانزده میلیارد دلار قرار داد با لیبی به امضا رسانده است.
در گذشته نیز این کشور میلیارد ها دلار مبادله تجاری با لیبی داشته است.