واحد مرکزی خبر / حمله تظاهرکنندگان مصری به سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره نشان داد انقلابیون مصر مصمم هستند توافقنامه کمپ دیوید را لغو یا به گونه ای اصلاح کنند که حقوق ملتهای عربی را در مناقشه با رژیم صهیونیستی حفظ کند.
پایگاه اینترنتی روزنامه اماراتی الخلیج در مقاله ای به قلم عبدالزهره الرکابی نوشت: حمله مردم مصر به سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره، نقطه آغاز مرحله ای پیشرفته و منحصر به فرد از حرکتی بود که با انقلاب بیست و پنجم ژانویه آغاز شده است.
این رویداد منحصر به فرد، غیرمنتظره نبود و تحلیلگران و ناظرانی که به انقلاب مصر از دریچه مناقشه عربی- اسرائیلی نگاه می کردند می دانستند که انقلابیون مصمم هستند نظر خود را در خصوص این مناقشه در کنار نظر نظام حاکم بر مصر مطرح کنند.
به ویژه آن که روابط کنونی بین مصر و رژیم صهیونیستی که مبنای آن را توافقنامه کمپ دیوید تشکیل می دهد، گزینه نظام سابق است که باید اصلاح یا لغو شود به گونه ای که حقوق طرف عربی را در این مناقشه حفظ کند. راهپیمایی چکشها که در آن بیش از چهار هزار تظاهرکننده مصری به سوی سفارت اسرائیل در قاهره به حرکت درامدند به خوبی سازمان دهی شده بود.
تظاهرکنندگان چکشهایی در دست داشتند تا دیواری را که به منظور محافظت از سفارت اسرائیل در مقابل آن کشیده شده بود تخریب کنند.
این دیوار پس از کشته شدن شماری از نظامیان مصری در صحرای سینا به دست نظامیان رژیم صهیونیستی، از بیم حمله به سفارت اسرائیل در مقابل آن بنا شده بود. انقلاب بیست و پنجم ژانویه مصر توانست جناحهای اسلام گرا را که در راهپیمایی ها و تحصن های اخیر در صدد ربودن این انقلاب برآمده بودند دور بزند زیرا این جناحها در تظاهرات به سمت سفارت اسرائیل شرکت نکردند و در هماهنگی های پیش از این تظاهرات نیز حضور نیافتند.
حتی برخی از جناحهای اسلام گرا همصدا با برخی اعضای دولت انتقالی مصر از حمله به سفارت اسرائیل انتقاد کردند به گونه ای که سازمان دعوت سلفی این اقدام را رفتاری حساب نشده توصیف کرد.
این رویداد همچنین وجود اختلاف نظر بین عصام شرف نخست وزیر مصر و شورای نظامی حاکم بر این کشور را نشان داد زیرا شرف حاضر نشد درباره این ماجرا اظهارنظر کند و سکوت را ترجیح داد.
در حالی که شورای نظامی مصر در واکنشی که همسو با سیاستهای رژیم سابق بود، قانون فوق العاده را احیا و تدابیری امنیتی علیه سازمان دهندگان راهپیمایی چکشها اتخاذ کرد.
ساختمان سفارت آمریکا در قاهره نیز نزدیک بود به سرنوشتی مانند سفارت اسرائیل دچار شود به طوری که صدها تظاهرکننده مصری در مقابل این سفارت خانه تجمع کردند و خواستار اخراج سفیر آمریکا از مصر و قطع روابط با این کشور شدند.
ولی شمار زیادی از نیروهای امنیتی مصر تظاهرکنندگان را مجبور کردند از اطراف سفارت آمریکا دور شوند. حمله به سفارت اسرائیل در قاهره، گزینه راهبردی رژیم صهیونیستی را به خطر انداخت و بار دیگر توافقنامه کمپ دیوید را بر سر زبانها انداخت.
این رویداد، سیاستمداران رژیم صهیونیستی را نگران کرد هرچند آنها تلاش کردند در واکنش به این حادثه اظهاراتی اطمینان بخش بیان کنند.
بسیاری از تحلیلگران و ناظران اسرائیلی، حمله به سفارت اسرائیل در قاهره را بسیار نگران کننده می دانند که نشان دهنده تحولاتی راهبردی در منطقه است و قدرت سونامی سیاسی و امنیتی را که علیه اسرائیل در منطقه ایجاد شده است نشان می دهد. متوسل شدن دستگاههای امنیتی مصر به خشونت بیش از حد در برخورد با تظاهرکنندگان مقابل سفارت اسرائیل با انتقادات زیادی مواجه شد.
یک تحلیلگر مصری در این خصوص نوشت: چرا حاکمان انتقالی مصر در برابر قتل سربازان مصری در منطقه سینا به دست نظامیان اسرائیلی واکنش تندی از خود نشان ندادند؟ این سئوال بی پاسخ ماند ولی روح انقلاب مصر بیدار است و مصمم است شرافت را به کشور آزاد شده مصر بازگرداند.