سومين نشست شورای عالی تقريب مذاهب اسلامی، وابسته به سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی(آيسسكو)، ديروز، 24 شهريورماه، در رباط، پايتخت مراكش، به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاعرسانی «ISESCO»، اين نشست چهارشنبه، 23 شهريورماه جاری، با سخنرانی «عبدالعزيز عثمان التويجری»، دبيركل آيسسكو آغاز شد و عصر ديروز، پنجشنبه، به كار خود پايان داد.
دبيركل آيسسكو در مراسم اختتاميه اين نشست طی سخنانی با اشاره به لزوم گفتوگوی بين مذاهب اسلامی، گفت: ضرورت گفتوگوی بين مذاهب اسلامی امروز بيش از هر زمان ديگری احساس میشود. امت اسلامی در برههای از تاريخ قرار گرفته است كه خطرات زيادی در داخل و يا از خارج، مسلمانان را تهديد میكند و اگر گفتوگوی بين مذاهب به نتيجه مطلوب نرسد، اختلاف و تفرقهای بهوجود خواهد آمد كه مسلمانان را ضعيف و ضعيفتر خواهد كرد.
وی ادامه داد: تفرقه و اختلاف يا از ناآگاهی و يا از تعصب و افراطگرايی ناشی میشود؛ ضعيفتر شدن امت اسلام، فرصتی برای دشمنان خارجی است تا ثروتهای خدادادی را چپاول و استثمار كنند و به بهانه حل اختلافات بين مسلمانان و توسعه كشورهای اسلامی، وارد سرزمينهای اسلامی شوند.
دبيركل آيسسكو در بخش ديگری از سخنانش با اشاره به اينكه هدف اصلی سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی از برگزاری اين نشست، بررسی دلايل اختلافات ميان مسلمانان است، تصريح كرد: ارتقای فرهنگ گفتوگوی بين مذاهب اسلامی و بررسی علل تفرقه ميان مسلمان و نيز تقويت همكاریها بين كشورهای اسلامی با هدف ايجاد وحدت پايدار ميان مسلمانان مهمترين هدف اين نشست به شمار میرود.
التويجری اضافه كرد: ايمان به خدا، به پيامبران الهی و به كتابهای آسمانی و نيز اعتقاد به روز قيامت، توسل به قرآن كريم و احترام به صحابه پيامبر(ص) جزء اصولی هستند كه همه مسلمانان به آن معتقدند و همين اصول مشترك است كه آنان را برادر يكديگر ساخته است.
وی در پايان تأكيد كرد: اقداماتی در جهان اسلام توسط برخی گروهها صورت میگيرد كه هيچ ارتباطی با اصول و مبانی اسلام ندارد و وظيفه همه مسلمانان است كه چنين اقداماتی را كه ناشی از افراطگرايی و تعصب بیجا هستند، به شدت محكوم كنند. برادركشی در افغانستان، عراق، پاكستان و ديگر كشورهای اسلامی بايد متوقف شود و مسئولان و مقامات بايد با شبكههای ماهوارهای كه بذر نفاق در ميان مسلمانان میپاشند، مبارزه و برخورد كنند.