خبرگزاري آريا- آژانس بين المللي انرژي (آي.يي.اي) پيش بيني کرد: صادرات نفت خام ليبي در سه ماه چهارم سال جاري ميلادي به 250 هزار بشکه در روز مي رسد.
به گزارش آريا، آژانس بين المللي انرژي در تازه ترين گزارش ماهانه خود اعلام کرد: صادرات نفت خام ليبي که ماه ها در پي نا آرامي ها در اين کشور به حال تعليق درآمده است، احتمال مي رود تا سه ماه چهارم 2011 به 200 تا 250 هزار بشکه در روز برسد.
بر اساس اين برآورد، صادرات نفت ليبي تا پايان سال 2012 به 650 تا 850 هزار بشکه در روز مي رسد.
همچنين آژانس بين المللي انرژي پيش بيي خود درباره ظرفيت توليد نفت خام ليبي تا پايان سال 2011 را افزايش داد و اعلام کرد اين رقم به 350 هزار تا 400 هزار بشکه در روز مي رسد و انتظار مي رود با پايان نا آرامي ها اين رقم تا سه ماه چهارم 2012 به يک ميليون و 100 هزار بشکه در روز افزايش يابد.
اين گزارش مي افزايد: در پي موفقيت مخالفان قذافي در تسخير طرابلس، چشم انداز براي از سرگيري بخشي از توليد نفت ليبي در کوتاه مدت بهبود يافته است، اگر چه آسيب هاي واده به تاسيسات توليد نفت، خطوط لوله، پالايشگاه و پايانه هاي صادرات جدي نبوده است اما همه اين تاسيسات بايد به طور کامل ارزيابي شوند و پيش از هر گونه افزايش بايد شرايط امنيتي بهبود يابد.
آي.يي.اي اعلام کرد: همزمان با تعليق توليد نفت ليبي بهاي نفت خام شاخص برنت درياي شمال در بازارهاي آينده براي ماه آوريل 127 دلار و دو سنت بوده است و بازگشت توليد نفت خام ليبي به سطوح پيشين روزانه يک ميليون و 600 هزار بشکه دو تا سه سال به طول مي انجامد.
اين در حالي است که سازمان کشورهاي صادر کننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود پيش بيني کرده است که توليد نفت خام ليبي ظرف 6 ماه آينده به يک ميليون بشکه در روز مي رسد.
بر پايه اين گزارش، با توجه به توقف فعاليت پالايشگاه هاي نفت ليبي از ماه مارس تا ژوئيه، خلل در عمليات پايانه هاي نفتي، آسيب به زير ساخت ها و کند شدن رشد اقتصادي تقاضاي نفت در دارنده بزرگ ترين ذخاير نفت خام آفريقا از رقم روزانه 260 هزار بشکه در سال 2010 تنها به 100 هزار بشکه در روز کاهش يافته است.
مصرف نفت داخلي ليبي تا پايان امسال بايد به 200 هزار بشکه در روز افزايش يابد و چنانچه روند پيشرفت باسازي زودتر از حد انتظار باشد، اين رقم در سال 2012 به ميانگين 225 هزار بشکه در روز يا بيشتر مي رسد.
پالايشگاه هاي زاويه و تبروک به زودي فعاليت خود را از سر مي گيرند در صورتي که از سرگيري فعاليت پالايشگاه راس لانوف ممکن است چندين ماه به طول بينجامد.