در حالي كه انقلابيون ليبي توانستند در شهر بني وليد پيشروي كنند، حدود 6000 تن از اين نيروها در شهر سرت آخرين پايگاه نيروهاي معمر قذافي مستقر شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري فرانسه، سالم جحا، يكي از مسئولان شوراي نظامي مصراته عنوان داشت كه حدود 6000 تن از نيروهاي انقلابي ليبي در جبهه سرت كه آخرين پايگاه نيروهاي وابسته به معمر قذافي، رهبر سابق ليبي به شمار ميآيد، مستقر شدهاند.
وي در ادامه افزود: 1200 دستگاه از تجهيزات نظامي و خودروهاي زرهي درون و اطراف شهر سرت مستقر شده است.
جحا همچنين عنوان داشت: كنترل فرودگاه اين شهر از روز جمعه به صورت كامل به دست نيروهاي انقلابي افتاده است.
وي در ادامه افزود: ما در حال حاضر بيشتر نيرو و توان خود را متوجه تعدادي از ساختمانهاي موجود در سرت و اطراف آن به ويژه منطقه ابوهادي كردهايم.
جحا همچنين عنوان داشت: ممكن است نيروهاي وابسته به قذافي همچنان حضور داشته باشند اما نتوانستهاند خيلي خوب در مقابل نيروهاي انقلابي مقاومت كنند.
وي در ادامه افزود: ميتوان گفت آزادسازي سرت به پايان رسيده و هدف ما در حال حاضر آزادسازي جنوب اين شهر است.
عبدالوحيد العقور، يكي از افسران سابق ارتش ليبي نيز عنوان داشت: ما در حال حاضر كنترل بخشي از راههاي جنوبي شهر سرت را بدست گرفتهايم.
گفته ميشود، نيمي از ساكنان شهر سرت منازل خود را ترك كردهاند. سالم جحا نيز عنوان داشت: ما از سلاحهاي سنگين جز براي حمايت از نيروهاي انقلابي استفاده نخواهيم كرد.
خبرنگار خبرگزاري فرانسه اعلام كرد كه خودروهاي حامل سلاح و نيروها در اطراف جبهه سرت در رفت و آمد هستند.
خبرنگار شبكه الجزيره نيز اعلام كرد كه انقلابيون ليبي توانستند وارد مناطق نزديك به مركز شهر بني وليد بشوند.
پيشتر، انقلابيون اين كشور اعلام كرده بودند كه بخشي از نيروها در اقدامي تاكتيكي از اين شهر عقبنشيني كردهاند.
آنها توانسته بودند نيروهاي وابسته به قذافي را در منطقه الزيتون محاصره كنند اما با حملات اين نيروها مواجه شده و مجبور به ترك منطقه شدند.
در درگيريهاي صورت گرفته در شهر بني وليد ميان انقلابيون ليبي و نيروهاي وابسته به قذافي، دست كم شش تن از نيروهاي انقلابي كشته و 10 تن ديگر زخمي شدند.
احمدباني، سخنگوي نظامي ليبي عنوان داشت كه آزادسازي تمام ليبي طي چند روز آينده به پايان ميرسد.
وي در ادامه افزود: با آزادسازي بني وليد و سرت نيروهاي وابسته به قذافي در سبها واقع در 700 كيلومتري جنوب طرابلس نيز تسليم ميشوند.
باني همچنين عنوان داشت: تاكنون محل اختفاء قذافي پيدا نشده است، اميدواريم وي در يكي از مناطق درگير پنهان شده باشد تا بتوانيم دستگيرش كنيم و تمام جهان را از دستش خلاص كنيم.
وي در ادامه افزود: از افسران و نيروهاي سابق ارتش ليبي ميخواهيم به ما بپيوندند.
از سوي ديگر، روزنامه اشپيگل در خبري نوشت كه انقلابيون ليبي توانستند، يك منبع گاز خردل سمي متعلق به نظام قذافي را ضبط و مصادره كنند.
اين روزنامه در ادامه نوشت: اين گاز سمي در كارخانهاي تحت عنوان الرواغا واقع در 600 كيلومتري جنوب شرق طرابلس توليد ميشد.
اين روزنامه آلماني همچنين به نقل از منابع امنيتي بينالمللي گزارش داد كه روند مصادره اين انبار توسط ماهوارهها تصويربرداري شده است.
از سوي ديگر، در حالي كه درگيريها در سرت و بني وليد ادامه دارد سال تحصيلي جديد در اين كشور براي اولين بار با نبود "رهبر ليبي" طي 42 سال گذشته آغاز شد.
دانش آموزان ديگر مجبور نيستند به پرچم سبز معمر قذافي در اولين روز مدارس احترام بگذارند. آنها پرچمهاي استقلال اين كشور را در دست دارند.
از سوي ديگر عبدالحكيم بلحاج، فرمانده انقلابيون در طرابلس در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهاي الحياة، عنوان داشت: كشور جديد ليبي بر روي كشور قديمي بنا خواهد شد.
وي در ادامه افزود: دولت جديد در اين كشور متعلق به اسلامگراها و غيراسلامگراها خواهد بود.
وي بار ديگر اعلام كرد كه سرويس اطلاعات آمريكا او را با همكاري سرويس اطلاعات انگليس دستگير و شكنجه كردهاند و در سال 2004 به دولت قذافي تحويل دادهاند.
بلحاج همچنين از عملكرد نيروهاي ناتو ليبي قدرداني كرد و عنوان داشت كه نيروهاي انقلابي با سيفالاسلام قذافي، پسر معمر قذافي براساس قوانين كشور رفتار خواهند كرد.