ایرنا- 'محمود محمدي' سفير جمهوري اسلامي ايران در الجزاير، تحولات و بيداري امروز كشورهاي عربي را نشات گرفته از انقلاب اسلامي ايران، انديشه هاي امام راحل (ره) و درايت و تدبير رهبري در هدايت سياست خارجي جمهوري اسلامي دانست.
سفير ايران در الجزاير امروز (يكشنبه) در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا، عصر كنوني را عصر احياي تفكر اسلامي و ايفاي نقش اسلام در معادلات سياسي و بين المللي عنوان كرد و گفت: انقلاب اسلامي زمينه ساز و پيشگام عصر بيداري ملت هاي مسلمان بوده است.
محمود محمدي با اشاره به اينكه با پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، احياي تفكر ديني و گرايش بيشتر به دين براي اداره سياسي و معادلات بين المللي كشورها نيز افزايش يافت، افزود ، تحولات اخير در كشورهاي اسلامي به سمت فعال تر شدن تفكر ديني در اداره كشورهاي اسلامي پيش مي رود.
وي ، نقش ملت ايران به عنوان پيشگامان بكارگيري آموزه هاي ديني در عرصه معادلات سياسي، ملي و بين المللي را بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت: با پيروزي انقلاب اسلامي، نقش دين و ارزش هاي اخلاقي و معيارهاي مبارزاتي اسلامي در گفتمان بين المللي سياسي، معادلات و معيارهاي مبارزاتي اسلامي جهان كنوني چشمگيرتر شده است.
سفير ايران در الجزاير در ادامه به توطئه هاي دشمنان اسلام در به انحراف كشاندن انقلاب هاي مردمي اشاره كرد و گقت: به همان ميزان كه خيزش و بيداري اسلامي در كشورها گسترش مي يابد، ترفندهاي تبليغاتي و سياسي قدرت هاي بزرگ براي ايجاد انحراف در خيزش ها و تغيير جهت دادن انقلاب ها نيز افزايش مي يابد.
وي با بيان اينكه در 200 سال گذشته خيزش هاي اسلامي بارها از سوي كشورهاي غربي سركوب شده است، تصريح كرد كه مردم كشورهايي كه امروز براي حاكميت بر سرنوشت خود تحت لواي اسلام قيام كرده اند در طول سه دهه گذشته بارها توسط دولت هاي دست نشانده آمريكا سركوب شده اند.
اين ديپلمات و كارشناس ارشد مسائل بين المللي ياد آور شد: دولت هايي كه اكنون از تغيير و تحول در عراق، مصر، ليبي و تونس سخن مي گويند در گذشته از صدام براي سرنگوني ملت عراق و جنگ عليه ايران و از مبارك نيز در جهت توسعه طلبي رژيم صهيونيستي و حضور خود در منطقه حمايت مي كردند.
سفير ايران در الجزاير در پاسخ به پرسش ايرنا در خصوص تاثيرات برگزاري نخستين اجلاس بيداري اسلامي در تهران بر روند تحولات و بيداري ملت هاي مسلمان كشورهاي منطقه، گفت: اين اجلاس فرصتي مناسب براي طرح ديدگاه ها و تبادل نظر انديشمندان و صاحبنظران كشورهاي اسلامي در حوزه تحولات منطقه وجهان است.
اين صاحب نظر مسائل بين الملل، جمهوري اسلامي را پايگاه توليد انديشه و تفكر حكمراني اسلامي در جهان امروز توصيف كرد و افزود: ايران پيوسته در جهت وحدت و همبستگي اسلامي نقش فعالي ميان كشورها داشته است و شركت كنندگان در اين اجلاس نيز مي توانند از دستاوردهاي 30 سال گذشته جمهوري اسلامي بهره مند شده و با صاحب نظران و انديشمندان براي مقابله با ترفندها و توطئه هاي قدرت هاي بزرگ به بررسي و تبادل نظر بپردازند.
سفير ايران در الجزاير، بررسي دقيق تحولات منطقه را نيازمند يك تحليل جامعه شناسي با ماهيت فرهنگي و اعتقادي عنوان كرد و خاطرنشان ساخت كه در بيداري اسلامي ملت ها نوعي كسب شايستگي، لياقت و ماهيت از دست رفته در دوره استبداد و مداخله بيگانگان در اين كشورها مشهود است.
محمدي در ادامه در باره ي خيزش مردم مصر نيز يادآور شد كه ملت اين كشور با پيشينه تاريخي ، تمدن و تاثيرگذاري خود بر جهان عرب و اسلام مي تواند در عرصه انديشه و تفكر در حوزه سياست و حكومت نيز پيشگام باشد.
وي با ابراز تاسف از اينكه چرا بايد بر كشور مصر با آن پيشينه تاريخي و تمدن و داشتن پشتوانه انديشه ضد صهيونيستي انديشمنداني همچون 'محمد عبده' و 'سيد قطب' ، افرادي چون 'انور سادات' و 'حسني مبارك'، حاكم شوند، افزود: مصر كه با دخالت بيگانگان به همپيمان رژيم صهيونيستي در منطقه تبديل شده بود امروز به همت و تلاش جوانان و انديشمندان اين كشور در حال تغيير و تحول است.
سفير ايران در الجزايردر پايان با اشاره به اشتراكات فرهنگي و انقلابي دو ملت ايران و الجزاير، اين كشور را كشوري با ثبات و در حال توسعه و پيشرفت توصيف كرد و افزود كه' ابوجره سلطاني' دبير كل جنبش جامعه صلح (حمس ) الجزاير به نمايندگي از جامعه انديشمندان و صاحب نظران اين كشور در اجلاس بيداري اسلامي تهران شركت كرده است.
700تن از انديشمندان و متفكران جهان اسلام و غير مسلمان از 80 كشور به منظور شركت در نخستين اجلاس بين المللي بيداري اسلامي در سالن همايشهاي بين المللي صداوسيما حضور يافتهاند.