علاوه بر سرنوشت قذافی، سوالهای زیادی در مورد آینده لیبی، انقلابیون و نحوه انتقال قدرت در لیبی وجود دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری سی. ان. ان، با وجود هرج و مرج و آشفتگی در ليبي، نشانه هایی وجود دارد که ما را به برقراری نظام سیاسی پایدار در این کشور امیدوار می کند.
اکنون قذافی در راس قدرت نیست و انقلابیون کارهای زیادی برای انجام دادن دارند؛ شورای انتقالی ملی لیبی علاوه بر محاکمه قذافی با چالش های دیگری از جمله برگرداندن نظم به جامعه آشوب زده لیبی پس از 42 سال حکومت استبدادی در این کشور، مبارزه با بیکاری و زیرساخت های زیربنایی کشور روبروست، اما از کجا باید شروع کرد؟
گزارشگر «سی. ان. ان» با طرح این سوال که اولویت و مهمترین وظیفه شورای انتقالی در حال حاضر چه می تواند باشد به مصاحبه با مردم پرداخته است.
یکی از مصاحبه شوندگان معتقد است، برای شروع، یک نقشه جامع سیاسی لازم است؛ کارهای زیادی بايد انجام گردد و لازم است لیبی از نو ساخته شود، اما مهمتر از آن، انتقال قدرت و ایجاد یک نظام سیاسی دموکراتیک و باز است؛ البته این کار یک شبه اتفاق نمی افتد و ایجاد یک نظام سیاسی دموکراتیک ممکن است یک دهه به طول انجامد، اما قدم های اولیه واضح و روشن است و بايد کنوانسیون ملی برای هدایت این جریان ایجاد شود.
یکی دیگر از مصاحبه شوندگان به ریشه کن کردن فساد اشاره می کند و می گوید: متاسفانه از بین بردن روش های مرسوم بسیار مشکل است، اما لازم است فساد در جامعه از بین برود؛ اکنون قذافی و خانواده اش رفته اند، اما بسیاری از افراد و روش های مرسوم پابرجاست.
اين گزارش حاكي است، بايد در مورد شبه نظامیان، نیروهای نظامی و انقلابیون و اختلاف نظرهایی که ممکن است بین آنها وجود داشته باشد، سازماندهی شود.
استقرار دستگاه های اداری، نظامی، آموزشی و امنیتی و سپس تشکیل دولت جدید و انتخابات آزاد و عادلانه قدم هاي بعدی است، اما با وجود مشکلات و چالش های پیش رو، می توان به آینده لیبی خوشبین بود.