محمدرضا قزلسفلی، خطيب نماز جمعه مسجد حميد فريتاون در خطبه هايی با عنوان «فرصت های سازنده ماه مبارك رمضان و آثار معنوی روزه» گفت: فلسفه روزه كسب تقوا است.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، محمدرضا قزلسفلی رايزنی فرهنگی ايران در خطبه های نمازجمعه با بهره گيری از آيات و روايات مخصوص ماه مبارك رمضان و با عنايت به جايگاه روزه در بين ساير احكام الهی گفت: روزه يكی از قوی ترين و سريع ترين احكام انسان ساز و جامعه ساز اسلام است.
وی با توضيح مفهوم لغوی و اصطلاحی تقوی گفت: فلسفه روزه در كسب تقوا خلاصه می شود. توسعه، وحدت و كسب كمالات نيز زمانی حاصل می شود كه زيربنای آن تقوا باشد. تقوا موجب می گردد تا انسان به درجه ای از ايمان برسد كه موانع سر راه خدا جوئی را بر دارد . تقوا باعث می شود تا انسان ضمن حضور در فعاليت های اجتماعی مراقب اعمال خود باشد تا به فساد كشيده نشود. برای رسيدن به خدا كه مقصود روزه است، روزه دار بايد تلاش كند تا با دشمنان سر راه خود اعم از داخلی و خارجی مبارزه كند.
رايزن فرهنگی ايران در بخشی از خطبه های با اشاره به بركات ماه مبارك رمضان گفت: در اين ماه شب های قدر وجود دارد كه فضيلت آن از هزار ماه بيشتر است .
وی با بيان اينكه ماه مبارك رمضان بهترين فرصت برای خودسازی و اصلاح فرد و جامعه است اين ماه را به يك كارگاه آموزشی – تربيتی برای تزكيه نفس با اجرای برنامه های دقيق سازندگی تشبيه كرد و در بخشی از سخنان خود گفت: ظرف ماه مبارك رمضان روزه داران به عنوان كارآموز به شرط اجرای دقيق احكام اسلامی سعادت و سلامت كامل و همه جانبه آينده خود و جامعه را تضمين می كنند . در پايان اين كارگاه تربيتی يك ماهه انسانی پاك و تقريبا بدون گناه تحويل جامعه می كند.
قزلسفلی در ادامه خطبه ها گفت: يكی از فرصت های مهم ماه مبارك رمضان روز جهانی قدس كه توسط امام خمينی (ره) در آخرين جمعه اين ماه تعيين شده است ، می باشد. روزی كه مسلمانان جهان ضمن برگزاری مراسم و گردهمائی های خود با ملت مظلوم فلسطين اعلام همبستگی می كنند.
وی با بيان اينكه ماه مبارك رمضان فرصتی مناسب برای كسب معرفت الهی است در بخشی از سخنان خود گفت: ماه رمضان برای كسب معارف دينی بهترين ماه بوده و انسان را در مسيرجهاد با نفس قرار می دهد . روزه سپری است در برابر گناه و انسان با روزه گرفتن سپری مقاوم در برابر بلاهای دنيوی و اخروی برای خود فراهم می آورد.
خطيب نماز جمعه مسجد حميد فريتاون در ادامه سخنان خود با اشاره به فوائد روزه گفت : روزه ضمن تقويت صبر، انضباط، عمل، اراده و اعتقاد انسان باعث شكوفايی استعداد های معنوی و فكری انسان می شود.
رايزن فرهنگی ايران با اشاره به آثار روزه در بخشی از سخنان خود گفت: در ماه مبارك رمضان همبستگی و اتحاد ميان مسلمانان عملا افزايش چشمگيری می يابد بطوری كه كمك به نيازمندان ، احترام به ديگران، تنوير افكار مسلمانان نسبت به مسائل روز جهان اسلام ، كمك به مسلمانان تحت ستم و... سرلوحه برنامه های آن ها قرار می گيرد.
وی افزود: در ماه مبارك رمضان انجام امور خير، مروت، تقوا و پرهيزكاری در ميان مردم افزايش يافته و در نتيجه زمينه ساز ايجاد همبستگی اسلامی ميان مسلمانان می شود.
وی با بيان اينكه ماه مبارك رمضان ماه توبه ، غفران ، رحمت و ماه قرآن است، توصيه كرد كه روزه داران با سعی و تلاش خود از لحظات ارزشمند اين ماه بهره برداری و به نحو احسن از بركات آن برای توسعه همه جانبه جامعه خود استفاده كنند.
قزلسفلی در ادامه خطبه ها گفت: تقويت اراده ، حيا و عفت ، بيدارى عاطفه ، اعتماد به نفس ، پاكى از رسوبات جسمى حرام و شبهه ناك ، پاكى انديشه ، تمرين نظم و انضباط ، اقدام به توبه ، خانه تكانى دل از گناه و آلودگى و... از آن جمله آثار معنوی ماه مبارك رمضان هستند.
لازم به ياد آوری است كه با آغاز ماه مبارك رمضان شور و شوقی وصف ناپذيری در بين مسلمانان سيرالئون نسبت به حضور در نمازهای جمعه ديده می شود . ساعت ها قبل از شروع خطبه ها صحن های اصلی مساجد پر شده و بسياری از نماز گزاران دراطراف مساجد و خيابان ها بدون توجه به اتصال صفوف نمازها به امام جمعه اقتداء می كنند.
در اين ماه مبارك به ندرت می توان كسی را ديد كه نمازهای يوميه، نوافل و جمعه خود را در منزل و فرادی اقامه كند. يكی دو ساعت قبل و بعد از اذان صبح ، ظهر ، عصر ، مغرب و عشاء اطراف مساجد و نمازخانه ها مملو از جمعيت است. امام های جمعه تلاش می كنند با افزايش سطح مطالعه خود و يا با دعوت از امام های جمعه ميهمان خطبه های نماز جمعه را به اهميت ماه مبارك رمضان اختصاص دهند .برخی امام های جمعه مسن تر خطبه های مخصوص ماه رمضان را از روی كتاب قديمی «ديوان خطب منبريه» كه در خصوص فضائل و كرامات روزه است، قرائت می كنند.