واحد مرکزی خبر/ خبرگزاری فرانسه در گزارشی از نزدیکی شهر سرت به قلم دومینیک سوگل نوشت: نیروهای حکومت جدید لیبی دوشنبه بار دیگر وارد بنی ولید شدند و فشارهای خود را بر سرت ادامه دادند.
بنی و لید و سرت دو پایگاه مهم وفاداران به معمر قذافی محسوب می شود که پسران رهبر سابق لیبی احتمالا در آن پناه گرفته اند . باوجود پیشرفت های مخالفان قذافی در محل ، تردید در عرصه سیاسی وجود دارد .
اعلام تشکیل دولت جدید انتقالی یکشنبه شب به زمان نامعلوم بعدی موکول شد زیرا رهبران جدید لیبی نتواستند درباره ترکیب آن به توافق برسند. شورای ملی انتقالی که سازمان ملل آن را به عنوان نماینده ملت لیبی به رسمیت شناخته اند اوایل سپتامبر اعلام کرد قصد دارد کشور را تا زمان انتخاب مجلس موسسان تا هشت ماه دیگر و سپس انتخابات عمومی تا حداکثر یک سال دیگر اداره کند. مهلت هشت ماهه در عین حال زمانی آغاز خواهد شد که مقامات جدید که اکنون مدعی هستند نود درصد خاک لیبی رادر کنترل خود دارند آزادی کل کشور را اعلام کنند. موسی ابراهیم سخنگوی حکومت قذافی اعلام کرد نیروهای وفادار در روزهای اخیر پیروزهای کیفی زیادی علیه همدستان ناتو به دست آورده اند. وی یکشنبه تلفنی در گفتگو با شبکه تلویزیونی الرای مستقر در سوریه اعلام کرد : ما توانستیم آنان را از بنی ولید و سرت بیرون برانیم.
موسی ابراهیم همچنین گفت مجاهدین هفده مزدور را در بنی ولید دستگیر کرده اند.
به گفته وی اکثر این افراد فرانسوی ، دو تن انگلیسی ، یک آسیایی و یک قطری هستند. لندن دوشنبه اعلام کرد نمی تواند این اخبار را تایید کند. عبدالله کنشیل از مقامات محلی مقامات جدید اعلام کرد در بنی ولید در صد و هفتاد کیلومتری جنوب شرقی پایتخت قرار دارد درگیری های شدیدی دوشنبه بین نیروهای شورای ملی انتقالی و طرفداران قذافی به وقوع پیوست . وی گفت : انقلابیون بامداد دوشنبه وارد بنی ولید شدند و نبرد سختی آغاز شده است.
کنشیل در عین حال اعلام کرد آزادی این واحه گسترده با ارتفاعات نسبتا صعب العبور در دو روز آینده پایان خواهد یافت.
وی گفت ، براساس اجسادی که ما جمع آوری کرده ایم جنگجویانی که از این شهر دفاع می کنند مزدورانی از چاد ، نیجر و توگو هستند. گفتگو ادامه دارد تا غیرنظامیانی که به گفته این مقام محلی شورای انتقالی لیبی حدود پنجاه هزار تن برآورد می شوند این شهر را ترک کنند. کنشیل همچنین تکرار کرد سیف الاسلام از پسران سرهنگ قذافی در بنی ولید دیده شده است و رهبر سابق لیبی نیز ممکن است خود در این شهر پناه گرفته باشد. در سرت ، واقع در سیصد و شصت کیلومتری شرق طرابلس ، طرفداران شورای انتقالی به ویژه تلاش می کنند امنیت راه های اصلی را تامین کنند تا غیر نظامی بتوانند این شهر را ترک کنند. به گفته یکی از فرماندهان تیپ جنگجویان شورای ملی انتقالی ، هدف از این کار این است که با خروج غیر نظامیان از این شهر ، انقلابیون بتوانند با توپخانه سنگین به حملات نیروهای طرفدار قذافی پاسخ دهند. به عقیده انقلابیون ، معتصم که از پسران قذافی است در بخش جنوبی این شهر بسر می برد. اما سرنوشت معمر قذافی و پسران او از جمله سه پسری که در الجزایر و نیجر پناه گرفته اند و دو پسر او که مرده اند به شایعات زیادی دامن زده است. سرت شهر زادگاه سرهنگ قذافی است .
سرهنگ از زمان ورود نیروهای انقلابی به طرابلس در بیست اوت ناپدید شده است.
یکی از فرماندهان بلند پایه انقلابیون شنبه اعلام کرده بود دست کم 6000 جنگجو در نبرد برای آزادی سرت شرکت دارند اما در محل یکی از جنگجویان شورای انتقالی گفته بود انقلابیون فقط پنج درصد از شهر را در اختیار دارند زیرا آنان فقط وارد این شهر شدند و سپس از آن خارج شدند. ناتو که از پایان مارس براساس دستور سازمان ملل متحد برای محافظت از مردم غیر نظامی در لیبی وارد عمل شد در بیانیه ای اعلام کرد یکشنبه حملاتی هوایی در سرت ،ودان ( یکی از سه شهر واحه جفره در سیصد کیلومتری جنوب مصراته ) انجام داده است. در عرصه اقتصادی نیز ، گروه نفتی فرانسوی توتال دوشنبه اعلام کرد درباره ازسرگیری سریع تولید خود را در لیبی و فرصت های جدید در این کشور امیدوار است.