واحد مرکزی خبر / گزارش جدید موسسه خیریه کودکان را نجات دهید می گوید : در سراسر جهان صدها میلیون کودک به دلیل اینکه هیچ گاه تحت مراقبت ها و معاینات بهداشتی قرار نگرفته اند، با خطر مرگ روبه رو هستند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، براساس گزارش موسسه خیریه کودکان را نجات دهید در جهان بیش از سیصد و پنجاه میلیون نوجوان هرگز تحت معاینه هیچ پزشک، پرستار و بهداشتیاری قرار نگرفته اند. این گزارش موسوم به هیچ کودکی خارج از دسترس نیست می گوید : کودکانی که در انگلیس زندگی می کنند نسبت به میلیون ها کودکی که در آسیا و آفریقا زندگی می کنند تا سن پنج سالگی دهها برابر بیشتر تحت معاینات پزشکی قرار می گیرند. این گزارش می افزاید : کودکان آفریقایی و آسیایی که هیچ گاه تحت مراقبت های بهداشتی قرار نمی گیرند، حتی در برابر بیماری هایی که قابل پیشگیری هستند، مثل انواع عفونت و اسهال هم جان خود را از دست می دهند. این موسسه خیریه امیدوار است این موضع مورد توجه سران شرکت کننده در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک قرار بگیرد و کمبود سه و نیم میلیونی کارکنان بهداشتی در جهان حل و فصل شود. بر اساس این گزارش به عنوان نمونه کودکان آفریقایی تنها از سه درصد استاندارد جهانی دسترسی به کارکنان بهداشتی بهره مند هستند و درصد مرگ و میر کودکانی که در نیجریه ،اتیوپی و لیبریا زندگی می کنند، تا سن پنج سالگی پنج برابر بیشتر از میانگین جهانی است. در این کشورها برای هر هزار نفر تنها دو و سه دهم نفر، ماموران بهداشتی وجود دارند. یک زن آفریقایی در دهکده ای در لیبریا می گوید : از هشت کودک وی پنج کودک جان خود را از دست داده اند و اگر تنها یک بار در ماه یک مامور بهداشتی به روستای آنها سر می زد، این اتفاق نمی افتاد.
آخرین کودک دختر وی وقتی به شدت مریض شد و او را به بیمارستان بردند، پزشکان گفتند که کبدش از بین رفته و نمی توانند کاری برای او انجام دهند.این کودک سه هفته پس از مراجعه به بیمارستان جان خود را از دست داد. این گزارش به کشورهای نپال و بنگلادش که اراده سیاسی و سرمایه گذاری مناسب باعث کاهش وضعیت مرگ و میر کودکان شده است، اشاره می کند. کودکان را نجات دهید دلیل مرگ و میر کودکان را فقدان آموزش و درآمد کم مردم در کشورهای توسعه نیافته می داندو می افزاید: کارکنان بهداشتی در مکان هایی که به آنها نیاز است، حضور ندارند یا از توانایی لازم برخوردار نیستند و منابع و تجهیزات لازم را در اختیار ندارند. همچنین سرمایه گذاری نادرست و ناکافی هم عامل موثر دیگری در مرگ و میر کودکان است.