واحد مرکزی خبر / حماقتهای سیاسی امریکا در لیبی جواب نخواهد داد چرا که این کشور تلاش می کند اسلامگرایان را از دور خارج کند اما این اقدامات نتیجه ای برعکس خواهد داشت .
روزنامه قطری الشرق در شماره امروز خود در مقاله ای به قلم سمیر الحجاوی با تصریح به اینکه قطر به عنوان پدر معنوی لیبی باید برای نجات انقلاب این کشور دست به کار شود؛ نوشت: یک مقام بلندپایه لیبی که پس از سال های متمادی خدمت به قذافی به جمع انقلابیون پیوسته است، به من گفت امریکایی ها در جستجوی سر عبدالحکیم بلحاج (رییس شورای نظامی انقلابیون لیبی در طرابلس) هستند.
معنای این عبارت قتل عبدالحکیم بلحاج نیست؛ بلکه دور کردن او از سیاست و اجازه ندادن به او و جریانش برای ایفای هرگونه نقش در آینده است. این مقام بلندپایه به من گفت در نشستی که با سوزان رایس نماینده زن امریکا در سازمان ملل داشته، درمورد لزوم دور کردن عبدالحکیم بلحاج از سیاست به طور خاص صحبت شده است.
صدور چنین کلامی از امریکایی ها طبیعی است؛ زیرا آن ها نمی خواهند اسلامگرایان لیبیایی به قدرت برسند.
این امر از سوی اسلامگرایان لیبی با انتقادات شدیدی مواجه شد. نویسنده در بخش دیگری از مقاله نوشت آن چه در لیبی می گذرد، برای انقلاب و آینده این کشور واقعا خطرناک است، زیرا انقلابیون هنوز در برابر قذافی و گردان هایش به پیروزی قطعی نرسیده اند و هنوز کنترل تمام کشور را به دست نگرفته اند.
این یعنی قذافی می تواند از این اختلافات برای طولانی کردن زمان جنگ بهره برده و این خطر می تواند دستاوردهای انقلاب را از بین ببرد.
باید به این مسئله اعتراف کرد که همه لیبیایی ها، اسلامگراها و لیبرال ها در سرنگونی رژیم قذافی نقش داشتند؛ آن هم به این صورت که لیبرال ها غرب را وادار کردند وارد جنگ با قذافی شود و این مشارکتی سرنوشت ساز بود.
اما اگر انقلابیون لیبی و در راس آنان اسلامگرایان با قدرت و درایت با نیروهای قذافی وارد جنگ نمی شدند، آن گاه این مشارکت به نتیجه نمی انجامید و اگر اسلامگرایان و در راس آن ها عبدالحکیم بلحاج نبودند، رژیم قذافی سقوط نمی کرد. این ها نشان می دهد اسلامگرایان یک عامل تاثیر گذار بودند و در ساخت لیبی و ترکیب رهبران آن نیز باید نقش داشته باشند.
حماقت سیاسی امریکا در لیبی جواب نمی دهد؛ زیرا امریکایی ها تلاش می کنند اسلامگرایان را از دور خارج کنند؛ در حالی که این امر احتمالا اسلامگرایان لیبی را وادار می کند تمام قدرت را در دست گیرند.
امریکایی ها باید از صحنه سیاست در لیبی کنار روند؛ زیرا موضعشان درمورد انقلاب لیبی شرم آور بود و اسناد قذافی بر این دلالت می کند که آن ها برضد او و رژیمش توطئه چینی و برنامه ریزی می کردند. کشورهای غربی نزدیک به لیبی مانند فرانسه و انگلیس نیز باید عقلانیت پیشه کنند و در سیاست های خود در مورد این کشور از واشنگتن دوری و به تحقق آزادی، عدالت و منافع متقابل کمک کنند. در این میان قطر نیز به عنوان پدر معنوی انقلاب لیبی باید برای عدم وقوع جنگ فراگیر در این کشور به دلیل سیاست هایی که امریکا با مشارکت فرانسه و ترکیه اتخاذ می کند، سریعا وارد عمل شود.
دوحه که یک برگ برنده اخلاقی بزرگ در لیبی و کشورهای غربی دارد، می تواند اتفاق نظر گروه های این کشور را درمورد مرحله انتقالی به دست آورد و به آن ها برای ترسیم چارچوب کشور آتی خود کمک کند.
دوحه همچنین قادر است به حل مشکلات مردم لیبی کمک و با جاه طلبی های کشورهای غربی و اهداف پنهان آن ها مقابله کند.