خبرگزاری فارس: کاندیدای نخستوزیری دولت جدید شورای انتقالی لیبی با بیان اینکه کابینه پیشنهادی "محمود جبرئیل" مورد پذیرش ما نیست تاکید کرد، شخصیتهایی از رژیم سابق در کابینه حضور دارند که این ضربه بزرگی به انقلابیون وارد میکند.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، عبد الرحمن السویحلی در تماس تلفنی با این روزنامه تاکید کرد که کمیته اجرایی شورای انتقالی لیبی در اداره بحران لیبی طی ماههای گذشته ناموفق عمل کرده است.
وی درباره کابینه پیشنهادی محمود جبرئیل، نایب رئیس شورای انتقالی لیبی و رئیس کمیته اجرایی که قرار است، نخست وزیری دولت آینده لیبی را برعهده داشته باشد گفت که از دید ما این کابینه مردود است، چون از اطلاعات بدست آمده اینگونه به نظر میآید که پستها در این کابینه بیش از آنکه بر اساس سوابق سیاسی افراد تقسیم شده باشد، بر اساس توافقات حاصله تقسیم شده است، علاوه بر اینکه شخصیتهایی از رژیم سابق نیز در این کابینه حضور دارند که این ضربه بزرگی به انقلابیون وارد میکند.
السویحلی درباره اختلافاتی که اخیرا میان انقلابیون و در عرصه سیاسی لیبی بروز کرده گفت: عمق اختلافات بسیار بیش از این چیزی است که در رسانهها به آن پرداخته میشود.
وی افزود: مشکل مخالفان روی کار امدن یک فرد مانند جبرئیل و انتخاب او به سمت نخستوزیری نیست، بلکه اساس مشکل در این نهفته است که بخش بزرگی از ملت لیبی به دور از تصمیمگیریهای سیاسی و تصمیمهای گرفته شده در تشکیل کابینه قرار داده شدهاند، جبرئیل ادعا میکند که در تشکیل کابینه مشورتهایی با برخی طرفها انجام داده است، اما ما نمیدانیم این طرفها چه کسانی هستند و از آنجا که بخش گستردهای از ملت لیبی با ارسال نامههایی برای شورای انتقالی کابینه محمود جبرئیل را رد کردهاند، بنابراین این کابینه مورد پذیرش ما نیز نمیباشد.
روز گذشته مصطفی عبد الجلیل رئیس شورای انتقالی لیبی اعلام کرد که اعضای کابینه محمود جبرئیل مشخص شدهاند و روز چهارشنبه اعضای آن اعلام خواهند شد.
این درحالی است که پیش از این انقلابیون مصراته با انتشار بیانیهای عبد الرحمن السویحلی، از شخصیتهای برجسته این شهر و از مخالفان بارز رژیم قذافی را برای احراز پست نخست وزیری در دولت جدید لیبی پیشنهاد داده و نخست وزیری محمود جبرئیل را رد کرده بودند. السویحلی میگوید، هدف وی از احراز پست نخست وزیری نه کسب مقام و قدرت که خدمت به ملت لیبی است.
اظهارات عبد الرحمن السویحلی درحالی ایراد میشود که پیش از علی الصلابی، از رهبران اسلامگرایان لیبی نیز عملکرد شورای انتقالی این کشور پس از سرنگونی رژیم قذافی و تشکیل دولت را زیر سوال برده بود.
الصلابی نیز همچون السویحلی معتقد است، گروهی خاص قدرت را در لیبی بدست گرفتهاند و از حضور تمام جریانها و جناحهای لیبی در دولت و عرصه سیاسی ممانعت میکنند.
این رهبر اسلامگرای لیبی تاکید کرده بود که شورای انتقالی لیبی درصدد کنار زدن اسلامگرایان و ممانعت از حضور آنها در عرصه سیاسی است و از این حیث به شورای انتقالی لیبی هشدار داده بود.