واحد مرکزی خبر / خبرگزاری رویترز در گزارشی از بروکسل و لندن نوشت ، ادعای نیروهای وفادار به معمر قذافی، رهبر فراری لیبی، درباره بازداشت هفده مزدور خارجی تردیدبرانگیز بود اما این ادعا اهمیت عملیات نظامی محرمانه در لیبی برای سرنگونی رهبر این کشور را برجسته کرد.
موسی ابراهیم، سخنگوی قذافی تاکنون به وعده خود برای نشان دادن تصاویر تلویزیونی از این افراد عمل نکرده و هیچ مدرک دیگری را برای اثبات ادعای خود بیان نکرده است. فرانسیس هیزبورگ Francis Heisbourg رئیس موسسه بین المللی مطالعات راهبردی اعلام کرد: quotation mark فقدان مدرک فعلا کل این داستان را زیرسوال برده است.
quotation mark کل این ماجرا احتمالا چیزی به غیر از یک اطلاع رسانی اشتباه نیست اما این ماجرا با بخش محرمانه جنگ لیبی همخوانی دارد. شاشانک جوشی Shashank Joshi یکی از مشاوران موسسه خدمات رویال یونایتد در لندن گفت: quotation mark این ادعا را موسی ابراهیم مطرح کرد و بخش اعظمی از این اظهارات کاملا نادرست است.
quotation mark وی گفت: quotation mark موسی ابراهیم هیچ سندی برای ادعای اظهارات خود ندارد بنابراین اگر این مطلب کاملا غلط باشد او با هیچ پیامدی مواجه نمی شود.
این اظهارات تنها بخشی از یک جنگ روانی است.
quotation mark ابراهیم این مسئله را انتخاب کرده است چرا که این موضوع عاملی مهم در مبارزات سخت برای سرنگونی قذافی تلقی شده است. اظهارات ابراهیم احتمالا به نیروهای ویژه غربی اشاره دارد که کمک های ضروری را برای انقلابیون لیبی فراهم می کنند. باراک سینر مشاور تحقیقاتی موسسه روسی RUSI اعلام کرد: quotation mark نیروهای ویژه غربی در عملیات زمینی مشارکت اندکی داشته اند و بیشتر بر انتقال اطلاعات به نیروهای ناتو درباره اهداف مورد نظر و تامین سلاح و آموزش انقلابیون متمرکز بوده اند.
quotation mark وی افزود: quotation mark نقش آنها موفقیت امیز بوده است و این امر به فرار فزاینده طرفداران قذافی، کاهش حمایت از رهبر فراری لیبی و همچنین سقوط رژیم او و طرابلس منجر شده است.
quotation mark لیبی در جنگ جهانی دوم زادگاه سرویس هوایی ویژه انگلیس بود که خطوط ریلی، تدارکاتی و هوایی آلمان را منهدم کرد. تجربه نیروهای ویژه در لیبی امروز چندان موفقیت امیز نبوده است.
گروهی از دیپلمات های انگلیسی در حین تلاش برای تماس با انقلابیون لیبی در نزدیکی بنغازی به شکلی تحقیر آمیز بازداشت شدند.
از آن زمان به بعد، به نظر می رسد عملیات نیروهای ویژه با مشارکت نیروهای انگلیس، فرانسه، اردن، قطر، ترکیه، مصر و امارات عربی متحده ارتقا یافت. تجهیزات نظامی به شکلی محرمانه به واحدهای انقلابیون لیبی در طرابلس منتقل شد و آنها توانستند با برپایی قیامی جدید کنترل پایتخت را بدست بگیرند.
در همین حال ماموران انگلیسی با نفوذ در طرابلس تجهیزات رادیویی را برای کمک به اهداف حملات هوایی ناتو مستقر کردند تا از کشته شدن غیرنظامیان در این حملات جلوگیری شود. فرانسه دهها مشاور نظامی را برای سازماندهی و اموزش انقلابیون به لیبی فرستاد.
فرانسه محموله ای سلاح برای انقلابیون فرستاد.
قطر نیز به لحاظ تسلیحاتی انقلابیون را تجهیز کرده بود. خبرنگاران رویترز در لیبی از حضور نیروهای ویژه خارجی در این کشور خبر دادند اگر چه دامنه فعالیت های آنها هرگز اعلام نشد.
انقلابیون لیبی نیز از کمک های ماموران سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا (سیا) خبر دادند؛ اظهاراتی که تایید نشد. هیزبورگ گفت با توجه به اینکه قذافی فراری است اکنون زمان آن رسیده است که نیروهای ویژه خارجی به سرعت لیبی را ترک کنند چرا که ممکن است آنها در کشتارهای متقابل میان نیروهای وفادار به دولت انتقالی جدید لیبی گیر بیفتند. با توجه به اینکه در گزارش های قبلی ماموریت نیروهای ویژه در لیبی کمک تسلیحاتی و فنی و اطلاعاتی برای نیروهای ناتو و انقلابیون لیبی تعریف شده بود مشخص نیست این نیروها اکنون در لیبی مشغول به چه کاری هستند.