روابط مصر و آمريكا دور جديدي را شروع كردهاند كه در اين مرحله آمريكا در ازاي جلوگيري از ورود كالا به غزه كمكهاي نظامي به مصر را افزايش ميدهد و اين امر مصداق بارزي از رفتار دوگانه آمريكا با حقوق بشر و دموكراسي است.
به گزارش فارس، "علاء بيومي " با انتشار مقالهاي در مركز "الشرق الاوسط " رفتار آمريكا با دموكراسي و حقوق بشر را نفاقگونه ميخواند و اشاره ميكند به تحليلهايي در مورد اينكه سازمان جاسوسي آمريكا تعدادي از زندانيانش را بعد از حادثه 11 سپتامبر به مصر آورده تا براي بازپرسي بتواند از ابزار شكنجه استفاده كند.در اين مورد از زبان سازمانهاي حقوق بشرنقل ميكند كه آمريكا شكنجه غيرقانوني زندانيان را در مصر دنبال ميكند و وقتي كه پاي منافع آمريكا در ميان باشد از رفتار دولت مصر چشمپوشي ميشود. اما امري كه جاي تاسف دارد اين است كه دلمشغولي اصلي كنگره در سالهاي اخير قضيه تونلهاي قاچاق كالا بين غزه و مصر شده است كه البته اين دلمشغولي با تحريك اسرائيل به وجود آمده و دولت مصر اين امر را محكوم كرده اما متاسفانه به نظر ميرسد كه كنگره آمريكا در اين مورد از اسرائيل حمايت ميكند. و اين به خاطر تحليلها و نوارهاي ويديويي مبهمي است كه طرف اسرائيلي در مورد قاچاق رو ميكند و همچنين سخناني در مورد تمايلات مرزبانان در بعضي موارد چشمپوشي از قاچاق كالاهاي انساندوستانه و همچنين فشارهايي كه اسرائيل بر كنگره وارد ميكند كه حتي بارها خواستهاند كه كمكهاي نظامي آمريكا را كاهش بدهند يا پيششرطهايي در مورد توقف قاچاق از تونلها به عنوان شرط ادامه كمكها به صورت كامل بگذارند.مردم غزه براي فرار از تبعات شديد محاصره همهجانبه غزه از تونلهايي كه در نواحي مرزي با مصر حفر كردهاند، استفاده ميكنند. آنها مواد غذايي، سوختي و دارويي مورد نياز خود را از مصر تهيه و به صورت محدود از اين طريق وارد غزه ميكنند.
به گفته اين تحليلگر مسائل سياسي متاسفانه اعضاي كنگره مطالبشان درباره حقوق بشر و دموكراسي در مصر را به توقف تونلها مرتبط ميدانند و اين روشي است كه اين احساس را منتقل ميكند كه كنگره هيچ اهميتي براي دلمشغوليهاي مصر قائل نيست.وي ادامه داد: درباره دموكراسي و اصلاحات كنگره ناظر امر ديگري است و اين گونه مقاله به خاطر نجات آمريكا و مصر از وضعيت بدي كه با آن رو به رو هستند سخن از بازسازي روابط اين دو كشور به ميان ميآورد."جيرمي شارب الخيبر " نيز با انتشار مقالهاي مطلبش را با قضاياي خاورميانه آغاز ميكند و سخن از كمكهاي مصر در از سرگيري دور جديدي در روابط دوگانه همزمان با ورود باراك اوباما رئيس جمهوري آمريكا به ميان ميآورد.
اين مقاله درباره سه نفر شامل "جمال مبارك " كه از او به فرزند رئيس و وارث احتمالي تعبير ميكند و "محمد كمال " كه از او به كارشناس نزديك به خانواده مبارك و عضو سرشناس حزب ملي دمكرات ياد ميكند و همچنين از "عمر سليمان " رئيس دستگاه اطلاعاتي و ناظر بر گفتوگوهاي بين اسرائيل و حماس و حكومت فلسطين صحبت ميكند.
اين مقاله با اشاره به اظهارات "هيلاري كلينتون " وزير امور خارجه آمريكا در مورد صداقت امريكا و مصر در گفتوگوي غيررسمي دوجانبه بين او و مبارك و اظهارات "رابرت گيتس " وزير دفاع آمريكا در مورد رد هرگونه پيش شرطي در كمكرساني نظامي آمريكا به مصر، عكسالعمل آمريكا در سايه دولت جديد را مثبت ارزيابي ميكند.