خبرگزاري آريا- تازه ترين خبرها از ليبي از تصرف دو موضع حساس در نزديکي شهر جنوبي سبها بدست انقلابيون و دستگيري رئيس سازمان اطلاعات قذافي در اين کشور حکايت دارد.
مواضع حساس در سبها در تصرف انقلابيون
به گفته مقام هاي دولت انتقالي ليبي، انقلابيون دو موضع حساس در نزديکي شهر جنوبي سبها را به تصرف خود در آورده اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، احمد بني سخنگوي نظامي شوراي انتقالي ملي گفت که فرودگاه و قلعه اين شهر آزاد شده است.
او پيش بيني کرد که شهر سبها که يکي از معدود سنگرگاه هاي باقي مانده وفاداران قذافي است ظرف دو روز آينده تسخير شود.
اما جنگجويان هوادار قذافي در بني وليد و سرت - زادگاه او - دست به مقاومت شديدي زده اند.
سرهنگ بني در يک کنفرانس خبري در طرابلس گفت: "نيروهاي ما آنجا در فرودگاه و در قلعه هستند. پرچم هاي ما در آنجا برافراشته شده است."
سبها از پايگاه هاي سنتي قذافه، قبيله قذافي، بزرگترين شهر ليبي در ناحيه "صحرا" است و جاده منتهي به نيجر از آن مي گذرد.
درحالي که جاده هاي منتهي به تونس، مصر، چاد و سودان عمدتا تحت کنترل نيروهاي مخالف قذافي است، حلقه داخلي رهبر برکنار شده ليبي از نيجر به عنوان راه خروج استفاده کرده اند که از جمله ساعدي پسر سرهنگ قذافي بود که در برابر پيشروي نيروهاي مخالف به نيجر گريخت.
فاجعه انساني در بني وليد
به گفته سرهنگ بني، اوضاع در بني وليد در 140 کيلومتري جنوب شرقي طرابلس، پايتخت، به سوي يک فاجعه انساني مي رود.
او وفاداران قذافي را متهم کرد همه آذوقه و تدارکات موجود در شهر را دزديده اند و به هرکس که مي خواهد به مخالفان ملحق شود تيراندازي مي کنند.
سرهنگ بني در پاسخ به اين سوال که چرا نبردها اين قدر دشوار بوده است گفت: "بني وليد شهري ميان کوههاست و چون بعضي از جنگجويان ما از جاي ديگري مي آيند و شهر را خوب نمي شناسند، با مشکلاتي روبرو هستند."
دستگيري رئيس سازمان اطلاعات قذافي
رئيس سازمان اطلاعات رژيم معمر قذافي دستگير شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از پايگاه خبري "اليوم السابع"،"محمد وردكو" نماينده "گردان درع الصحرا" در بنغازي ، ديروز(دوشنبه) اعلام كرد ،"بلقاسم الابعج" رئيس سازمان اطلاعات رژيم قذافي در منطقه الكفره واقع در ميان منطقه ام الارانب درجنوب شرق ليبي هنگامي كه همراه با خانواده و همراهانش در حال حركت بودند، دستگير شده است.
وردكو گفت،الابعج در منطقه الكفره مرتكب جنايت هايي شده بود و هنگامي كه اين منطقه آزاد شد، به الجفره گريخت.
اين نماينده گردان انقلابيون افزود ،نيروهاي انقلابي وارد سبها شده و فرودگاه، قلعه و شمار ديگري از مناطق اين شهر را به تصرف خود درآورده اند، اما درگيري ها همچنان در برخي محله هاي اين شهر ادامه دارد.
احتمال مخفي شدن قذافي در بني وليد
هماهنگ کننده جنبش جوانان انقلابي در طرابلس با اشاره به احتمال اختفاي قذافي در شهر بني وليد، تاکيد کرد که انقلابيون در دو روز گذشته پيشروي هاي آشکاري در جبهه سرت داشتند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از العالم، " احمد جمهور " اظهار داشت : انقلابيون از سمت شرق ، منطقه " هراوه " را به تصرف در آورده ، مناطق گسترده اي را در سمت غرب و جنوب سرت تحت کنترل خود در آوردند.
وي افزود : انقلابيون ، ديشب توانستند دومين پناهگاه قذافي در سرت را فتح کنند؛ اين همان پناهگاهي است که قذافي در سال هاي گذشته هنگامي که احساس خطر مي کرد در آن پنهان مي شد.
هماهنگ کننده جنبش جوانان انقلابي در طرابلس درباره درگيري هاي جاري در شهر بني وليد گفت: شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد قذافي در بني وليد است.
وي افزود : سه روز پيش يک واحد نظامي از طريق گذرگاه هاي بياباني از شهر سرت به شهر بني وليد منتقل شد و اين مساله به احتمال حضور قذافي در اين شهر قوت مي بخشد.
احمد جمهور در بخش ديگري از سخنان خود درباره به تعويق افتادن اعلام دولت انتقالي تاکيد کرد: رايزني ها براي تعيين اشخاصي که به نمايندگي از همه جناح ها، و مناطق ليبي در کابينه توافق ملي فعاليت خواهند کرد ادامه دارد و کابينه اي که تشکيل خواهد شد ، کابينه توافق ملي خواهد بود نه کابينه انتقالي.
رايزني ها درباره کابينه دولت انتقالي ليبي
محمود جبريل رئيس دفتر اجرايي شوراي ملي انتقالي ليبي روز دوشنبه گفت، بخش زيادي از رايزني ها درباره ترکيب کابينه دولت انتقالي ليبي به پايان رسيده است و ترکيب دولت بعد از پايان رايزني ها اعلام خواهد شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره ، شوراي ملي انتقالي ليبي فهرست اسامي پيشنهادي براي به عهده گرفتن پست هاي وزارتي در دولت آينده را از محمود جبريل دريافت کرد که درباره شماري از آنها به توافق رسيدند و گفتگوها درباره تعدادي از پست هاي کليدي و نخست وزيري ادامه دارد.
بر اساس اين گزارش ، مشاور سياست خارجي شوراي انتقالي نيزگفت رايزني ها درباره ترکيب دولت همچنان ادامه دارد و اين کابينه از شخصيت هاي تکنوکرات و ملي گرايي تشکيل خواهد شد که در هيچ جنايتي دست نداشته باشند.
نزاع قدرت، مانع اتحاد درليبي پس ازقذافي
شکايت بسياري از گروهها به دليل قرار نگرفتن در کابينه جديد ليبي، تاکنون مانع از آن شده است که احمد جبرئيل رييس شوراي ملي انتقال کابينه جديد را معرفي کند.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از پرس تي وي، محمود جبرئيل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي، قرار بود تا کنون کابينه جديدي را معرفي کند که اين موضوع تاکنون تحقق نيافته است.
برخي از گروهها در ليبي، از اين موضوع شکايت ميکنند که از آنها نمايندهاي براي مشارکت در رهبري جديد کشور، در نظر گرفته نشده است.
سرهنگ احمد باني، سخنگوي نظامي شوراي ملي انتقالي اعلام کرده است که قرار است در کنفرانسي مطبوعاتي در طرابلس پايتتخت ليبي شرکت کند.
گفته ميشود سرهنگ قرار است براي سربازان انقلابي سخنراني کند اين درحالي است که برخي از يگانهاي انقلابي حتي شوراي ملي انتقالي را به عنوان دولت خود، به رسميت نميشناسند.
فورتيا، پزشک و از مبارزان سابق که براي داشتن موقعيتي سياسي در دولت ليبي در آينده تلاش ميکند نيز در گفت و گو با خبرنگار پرس تي وي گفت مبارزان احساس ميکنند که شوراي ملي انتقالي به درخواستهاي آنها توجهي نميکند.
درحقيقت اين فقط مبارزان نيستند که از اين موضوع شاکي هستند. اخوان المسلمين نيزکه دهههاست با رژيم قذافي مخالف بوده و همچنين گروههاي مذهبي از جمله سلفيون محافظه کار نيز ازاينکه نام آنها در فهرست کابينه شوراي ملي انتقال لحاظ نشده است، ناراضي هستند.
رهبران محلي در شهرزاويه، که برخي از بدترين درگيريها را شاهد بوده است، نيز ميگويند هيچکدام از نمايندگان مردم اين شهر در فهرست کابينه شوراي مليانتقالي جاي ندارند.
فورتيا، در پاسخ به سوالي درباره اين که چه تعداد پست براي رژيم سابق در نظر گرفته شده است، گفت: "شکايت از نبودن نمايندگان گروههاي مردمي در فهرست کابينه جديد درحالي است که پستهايي براي وفاداران به معمر قذافي ديکتاتور متواري در نظر گرفته شدهاند.حتي محمود جبرئيل،رهبر شوراي ملي انتقالي نيز خود يکي از چهرههاي برجسته در اين رژيم بوده است."
درحالي که برخي از گروهها، استعفاي جبرئيل را خواستار هستند اما وي و شوراي ملي انتقالي هنوز هم از حمايتهاي گسترده خياباني برخوردارند. فعالان همچنان با برگزاري تظاهرات در خيابانها، وفاداري خود را، به نمايش ميگذارند.
به رغم اختلافات، همه دستکم بر روي يک موضوع توافق دارند و آن اين که قذافي روزهاي پاياني را سپري ميکند اما اين که چه کسي پس ازآن قدرت را به دست خواهد گرفت سوالي است که هنوز پاسخ آن مشخص نيست.