رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس، دخالتهای خارجی در لیبی را برای انقلاب این کشور زیاناور خواند و تأکید کرد: اعمال نظر بیگانگان ماهیت حرکتی مردم را از چارچوب مطالبات اصلی خارج میکند.
"حشمتالله فلاحت پیشه" در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت www.icana.ir درباره به رسمیت شناختن شورای انتقالی لیبی از سوی ایران، گفت: دیپلماسی عمومی کشورها در عرصه سیاست خارجی مقدم بر دیپلماسی رسمی آنها است، از این رو موضع جمهوری اسلامی در قبال تحولات لیبی تأخیری نبود، چون تهران تردیدی در حقانیت حرکت مردم لیبی نداشت.
نماینده مردم اسلامآباد غرب، کرند غرب، دالاهو، گهواره و حمیل در مجلس شورای اسلامی با بیان این که تردید ایران در باره رخدادهای لیبی به علت مداخلههای خارجی بهویژه مداخله ناتو در این کشور بود، تصریح کرد: در این مدت دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی در حمایت از انقلابیون لیبی شکل گرفت، ولی دیپلماسی رسمی زمانی برقرار میشود که دولت برخواسته از شورای انتقالی بتواند نقش اراده مردمی را بهطور مستقل ایفا کند.
وی دخالتهای خارجی مضر به حال انقلاب لیبی خواند و افزود: اعمال نظر بیگانگان ماهیت حرکتی مردم را از چارچوب مطالبات اصلی خارج میکند، به همین دلیل نوع موضع گیریهای دو گانه کشورهای غربی درباره تحولات لیبی تا حدی پیش رفت که گاهی رویکرد انقلابیون در قبال قذافی تضعیف میشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: فاصله زمانی بین دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسمی جمهوری اسلامی فقط به علت اعمال نفوذ قدرتهای خارجی است، زیرا این مسئله مانع از شفاف شدن تحولات و اوضاع در عرصه بینالملل میشود.
وی با یادآوری اثرات مخرب تداوم حضور ناتو در لیبی، ادامه داد: شورای انتقالی با توجه به تجربه عراق و افغانستان باید درباره دخالتهای خارجی تصمیم بگیرد، چون هر چه این کار سریعتر انجام شود، انقلابیون میتوانند سامان سیاسی و قانونی آن کشور را زودتر برقرار کنند.
رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس با تأکید بر این که شورای انتقالی لیبی باید یک نظام سیاسی بدون ناتو را تعریف کند، یادآور شد: انقلابیون هر گاه توانستند اعمال نفوذ خارجیها را خنثی کنند، در گام بعدی با تدوین یک قانون اساسی قوی و متقن میتوانند از تکرار دیکتاتوری در کشور خود پیشگیری کنند.
"کاظم جلالی" سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز یکشنبه- ۲۷ شهریور- بعد از نشست این کمیسیون با بیان این که امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه در جلسه گزارش جامعی از تحولات منطقه و خیزش عظیم اسلامی ارائه داد، گفت: جمهوری اسلامی ایران شورای انتقالی لیبی را به رسمیت شناخته، اما تحفظات خود مبنی بر خروج ناتو و برگزاری انتخابات حاکمیت آزاد مردم را هم اعلام کرده است.