واحد مرکزی خبر/ پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست در گزارشی به بی تفاوتی قدرت های ناتو نسبت به آوارگان لیبی پرداخت و نوشت : عفو بین الملل روز سه شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد کشورهای عضو ناتو که به بهانه محافظت از جان غیرنظامیان اقدام به راه اندازی جنگ در لیبی کرده اند نسبت به اوضاع اسفناک آوارگان این کشور بی اعتنا هستند.
در گزارش عفو بین الملل بر ضرورت توجه فوری به وضعیت نزدیک به پنج هزار آواره و پناهجوی لیبیایی که در اردوگاه های مستقر در مرزهای تونس و مصر گرفتار شده اند تاکید شده است.
حملات ناتو و آمریکا به لیبی که ماه مارس آغاز شد علاوه بر اینکه دهها هزار لیبیایی را به کام مرگ کشید و بسیاری از تاسیسات زیربنایی این کشور را تا ورطه نابودی سوق داد نزدیک به یک تا دو میلیون و پانصد هزار کارگر خارجی را که در لیبی مشغول کار و زندگی بودند گرفتار فاجعه ای بی سابقه کرد.
در نتیجه این حملات بسیاری از کارگران خارجی در لیبی مجبور به ترک این کشور شدند و گفته می شود دست کم یکهزار و پانصد تن از این افراد در تلاش برای فرار از لیبی از مرز دریایی جان خود را از دست داده اند. ناتو که ناوگان دریایی خود را در سواحل لیبی مستقر کرده است به خودداری از نجات جان کارگران مهاجری متهم شده است که در تلاش برای ورود به اروپا در دریا غرق شده و یا بر اثر گرسنگی یا تشنگی جان باخته اند.
بسیاری از این کارگران که در جستجوی کار از کشورهای فقیرتر جنوب صحرای آفریقا همچون بورکینافاسو ، اتیوپی ، اریتره ، غنا ، مالی ، نیجریه ، سومالی و سودان وارد لیبی شده بودند در کنار سیاهپوستان لیبیایی هدف حملات خشونت بار قرار گرفته اند.
قدرت های آمریکا و اروپا که اقدام به راه اندازی جنگ علیه لیبی کردند این اقدامات نژاد پرستانه را مورد بی اعتنایی قرار داده و برای غارت ثروت نفت و عقد قرارداد برای بازسازی این کشور صف آرایی کرده اند.
شمار قابل توجهی از صدها هزار کارگر مهاجری که توانستند با عبور از مرز لیبی خود را به تونس یا مصر برسانند به کشورهایشان بازگردانده شده اند.
نزدیک به چهار هزار آواره و پناهجو در اردوگاه چوچا Choucha نزدیک مرز لیبی و تونس و یکهزار نفر دیگر نیز در پست مرزی سالوم Saloum واقع در مصر گرفتار شده اند.
عفو بین الملل در گزارش خود اعلام کرد اردوگاه چوچا در بیابانی دورافتاده واقع شده که شرایط زندگی در آنجا بسیار دشوار است.
بر اساس این گزارش ، زنان و کودکان در اردوگاه سالوم در دو چادر بزرگ مستقر شده اند که آنها را از گرمای روز و سرمای شب محافظت نمی کند.
بسیاری از آوارگان که از لیبی به مصر و تونس پناه آورده اند می گویند در پست های مرزی مورد بازرسی افراد مسلح و ضرب و شتم قرار گرفته و در برخی موارد متعلقات آنها به سرقت رفته است.
این در حالی است که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی روز گذشته خود در سازمان ملل به نحوه برخورد با آوارگان لیبیایی اشاره ای نکرد. عفو بین الملل در گزارش خود اعلام کرد تنها هشت کشور اروپایی با ورود آوارگان مستقر در مصر و تونس به این کشورها موافقت کرده اند که چنین واکنشی از سوی اروپا بسیار اندک و ناچیز است.
به موجب گزارش عفو بین الملل ، این قدرتهای اروپایی پیشتر با رژیم قذافی به سبب تعهد این رژیم برای جلوگیری از ورود مهاجران آفریقایی به اروپا ائتلاف کرده بودند.
در این گزارش به ماهیت دوگانه ادعاهای واشنگتن ، لندن و پاریس اشاره شده است که هدف اصلی راه اندازی جنگ برای سرنگونی رژیم قذافی را نگرانی از جان غیرنظامیان عنوان می کنند.
رویکرد خصومت آمیز و بی تفاوتی نسبت به آوارگان لیبیایی که به دنبال حملات ناتو و خشونت های نژادپرستانه مجبور به ترک کشورشان شده اند حکایت از راه اندازی جنگی امپریالیستی دارد که انسانها را سپری برای غارت نفت این کشور شمال آفریقا قرار داده است.