مسائل و تحولات ليبي و ادامه درگيري ها كه با مقاومت وفاداران سرهنگ معمر قذافي در شهرهاي سرت و بني وليد تقريبا به نقطه كور رسيده است و همچنين آينده اين كشور از مهمترين اولويت هاي كاري دبيركل سازمان ملل در نشست امسال مجمع عمومي سازمان ملل است.
به گزارش ايرنا، بان كي مون روز سه شنبه (به وقت محلي) در ديدارهايي جداگانه، مسائل ليبي را با سران شوراي ملي انتقالي اين كشور و پيمان ناتو مورد مذاكره قرار داد.
در ديدار بان كي مون با مصطفي عبدالجليل رييس اين شورا در باره مسائل مربوط به وضعيت كنوني ليبي و اعزام نيروهاي حمايتي سازمان ملل به اين كشور گفت وگو شد.
وي، چالش هاي پيش رو در ليبي را خلع سلاح، پيوستگي ملي، ايجاد حاكميت قانون و نهادهاي دموكراتيك برشمرد و گفت: حمايت هاي سازمان ملل مي تواند در مقابله با اين چالش ها مثمر ثمر باشد.
بان كي مون از اين شورا خواست تا اطمينان حاصل كند كه دولت موقت ليبي نماينده اي واقعي از جانب مردم باشد و به تعهداتي كه در رابطه با حقوق بشر و حاكميت قانون داده اند، عمل كند.
بان كي مون همچنين با آندرس فوگ راسموسن دبيركل ناتو ديدار و در ارتباط با تحولات ليبي و همكاري سازمان ملل و ناتو در اين كشور بحث و گفت وگو كرد.
به گزارش سازمان ملل در اين ديدار همچنين مسائل افغانستان و انتقال مسئوليت هاي امنيتي به نيروهاي اين كشور مذاكره شد.
دبيركل سازمان ملل همچنين در نشست ويژه اين سازمان در رابطه با ليبي بر نقش بيشتر زنان و جوانان در صحنه سياسي، اجتماعي و اقتصادي اين كشور تاكيد كرد.
بان كي مون در اين نشست به مردم و شوراي ملي انتقالي ليبي وعده داد كه سازمان ملل به هر طريق ممكن براي كمك به اين كشور اقدام خواهد كرد.
جمعه گذشته شوراي امنيت سازمان ملل ماموريت حمايت اين سازمان در ليبي را تاييد كرد.
بان كي مون رعايت حقوق بشر، احترام به قانون، روند انتخابات، اصلاح قانون اساسي، آشتي و تساوي حقوق زن و مرد در ليبي را نيازهاي اوليه مردم اين كشور عنوان كرد.
دبير كل سازمان ملل روز گذشته 'اين مارتين' را به عنوان نماينده ويژه خود در ليبي معرفي كرد.
بان كي مون همچنين با استفان هارپر نخست وزير كانادا ملاقات و در رابطه با آخرين تحولات ليبي و هاييتي گفت و گو كرد.
اين ديدارها در حاشيه شصت و ششمين نشست سالانه سران كشورها در مجمع عمومي سازمان ملل انجام شد.