واحد مرکزی خبر / در پی سرنگونی معمر قذافی دیکتاتور لیبی درخواستهای مردم این کشور برای تغییر در شیوه اداره حکومت افزایش یافته است.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، عمر صلح خبرنگار اعزامی این شبکه در طرابلس در گزارشی درباره تحولات اخیر لیبی گفت: لیبی همزمان با تحولات نظامی شاهد مرحله سیاسی دشواری است.
قرار است در این مرحله دولت موقت برای اداره کردن امور این کشور، قانون اساسی جدید و پارلمان جدید تشکیل شود.
تشکیل دولت موقت یکی از دغدغه های افکار عمومی شده است به ویژه این که نام برخی از شخصیتهای احتمالی در این کابینه فاش شد.
در همین حال مردم لیبی درباره این مساله نگران هستند.
یکی از شهروندان لیبیایی در این باره گفت: طبیعی است سیاستمداران (درباره اعضای تشکیل دهنده کابینه موقت) اختلاف نظر داشته باشند.
این اختلاف مسئله ساده ای است اما به خواست خدا سرانجام راه حل رضایت بخش برای تمام مردم لیبی پیدا خواهد شد. یکی دیگری از شهروندان خاطرنشان کرد: ثبات، امنیت و تحصیل از مهمترین مسائل برای مردم لیبی است به ویژه تحصیل اما مسائل دیگر در اولویت بعدی قرار می گیرد. شهروند لیبی افزود: عبد الرحمن شلقم و علی دباشی (اعضای هیئت نمایندگی لیبی در سازمان ملل در دوره رژیم قذافی) وابسته به رژیم قدیم بودند اما با اقدامات این رژیم مخالفت کردند و باید به زحمتهایشان ارج بنهیم. خبرنگار این شبکه با اشاره به برگزاری اعتصابات کارگران بنادر و کارکنان رسانه های دولتی در مخالفت با مدیران جدید در این سازمانها گفت: به نظر می رسد جوانان پس از خون دادن برای ازادی کشورشان از وظیفه خود برای ساخت اینده لیبی کوتاهی نخواهند کرد.
احمد مختار یکی از کارکنان در بخش رسانه در این باره گفت: خیلی شرم اور است که یک شرکت خصوصی فساد را در نهادهای دولتی ایجاد کند.
ما دیگر به چهل و دو سال پیش برنخواهیم گشت و قبول نخواهیم کرد فساد در اداره های دولتی وجود داشته باشد.
ما تا زمان اجرای خواسته هایمان که یکی از خواسته های ملت لیبی است؛ در میدان تحصن خواهیم کرد. خبرنگار این شبکه در پایان گزارش خود افزود درحالی که هنوز دولت موقت تشکیل نشده است اما درخواستها برای عملی شدن تغییر در لیبی افزایش یافته است. این صداها برای مدت طولانی و به علت رژیم دیکتاتوری قذافی خاموش بود.