دبيركل سازمان ملل در نشست علني سازمان ملل ميزبان رئيس شوراي انتقالي ليبي بود و از حمايتهاي سازمان ملل از ليبي جديد و به رسميت شناخته شدن اين شورا از سوي كشورهاي جهان سخن گفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري شينهوا، رهبران جهان روز سه شنبه در نشست عاليرتبه سازمان ملل درخصوص ليبي تشكيل جلسه دادند و پرچم جديد كشور ليبي بر فراز مقر سازمان ملل در نيويورك به اهتزاز درآمد.
اين امر نشاندهنده اين است كه جامعه جهاني شوراي ملي انتقالي ليبي را با آغوش باز پذيرا شده و سازمان ملل بايد نقشي اساسي را در انتقال سياسي قدرت و بازسازي اين كشور آفريقاي شمالي ايفا كند.
اين نشست به رياست بان كي مون، دبيركل سازمان ملل برگزار شد و طي آن، وي ميزبان مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي انتقالي ليبي بود.
بان كي مون در نشست علني سازمان ملل گفت: امروز براي ليبي يك روز تاريخي به حساب ميآيد. امروز سازمان ملل مفتخر است كه به طور رسمي از رهبري جديد ليبي استقبال ميكند.
در اين نشست، باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا ، نيكولا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه و جاكوب زوما، رئيس جمهوري آفريقاي جنوبي شركت داشتند.
اين نشست پس از آن برگزار شد كه 193 عضو مجمع عمومي سازمان ملل با اكثريت آراء به به رسميت شناخته شدن شوراي ملي انتقالي ليبي راي دادند و آنها را به عنوان نمايندگان مشروع ليبي در سازمان ملل به رسميت شناختند.
ساعاتي پس از رايگيري مجمع عمومي، شوراي امنيت سازمان ملل به اتفاق آراء به قطعنامهاي براي تشكيل "هيات پشتيباني سازمانملل" از ليبي راي مثبت داد تا اين هيات به برگزاري انتخابات ملي، تعيين پيشنويس قانون اساسي و بهبود اقتصادي در اين كشور آفريقايي بپردازد.
در ابتدا شوراي انتقالي ليبي از سوي اكثريت اعضاي سازمان ملل از جمله قدرتهاي جهان به رسميت شناخته شد.
شوراي انتقالي ليبي به عنوان حاكم مشروع از سوي پنج كشور عضو دائم شوراي امنيت از جمله انگليس، چين، فرانسه، روسيه و آمريكا به رسميت شناخته شد.
از سوي ديگر، آفريقاي جنوبي نيز كه عضو غيردائم شوراي امنيت سازمان ملل است اعلام كرد كه اين شورا را به رسميت ميشناسد.
به رسميت شناخته شدن اين شورا به منزله آغاز نقش سياسي اين كشور در سازمان ملل است.
در همين حال، اكثريت كشورها از طرح سازمان ملل براي حمايت از ليبي استقبال كردند و وزير امور خارجه چين به طور رسمي حمايت خود را از اين شورا اعلام كرده و خواستار تلاشهايي براي بازسازي ليبي با كمك سازمان ملل شد.
رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي نيز اظهار كرد كه كشورش تمايل دارد براي برقراري صلح و آغاز بازسازيها تلاش كند.
مصطفي عبدالجليل اولويت اول اين شورا را برقراري صلح و امنيت در ليبي اعلام كرد و گفت: صلح و آرامش تنها از طريق خود مردم ليبي برقرار ميشود.
وي در سخنراني خود در سازمان ملل تصريح كرد: من تمام كشورهاي جهان را مطمئن ميسازم كه ليبي كشوري مهم در جامعه جهاني خواهد شد كه اصول صلح و امنيت را در منطقه به درستي برقرار خواهد كرد، به حقوق بشر احترام گذاشته، خود مردم ليبي كشورشان را در دست ميگيرند و مقامات را از طريق انتخابات تعيين ميكنند.
سخنراني رئيس شوراي انتقالي ليبي با استقبال رهبران جهان روبرو شد و طبق طرح جديد سازمان ملل اين شورا عضوي از طرح انتقال سياسي و بازسازي در ليبي خواهد شد.
دبيركل سازمان ملل نيز تاكيد كرد: مقامات دولت موقت ليبي بايد نيازهاي ملي را براي رسيدن به دولت دموكراسي تعيين كرده و احتياجات خود را مشخص كنند.
دبيركل سازمان ملل خاطرنشان كرد: قطعا روند سياسي و برگزاري انتخابات، اصلاحات قانون اساسي، امنيت عمومي، حقوق بشر برقراري عدالت، اجراي مقررات، برابري جنسي، سازش، بازسازي و بهبود اقتصادي بايد در دستور كار اين شورا قرار گيرد.