واحد مرکزی خبر / شورای ملی انتقالی لیبی روز پنجشنبه اعلام کرد سیطره خود را بر شهرهای بیابانی لیبی که از جمله آخرین پایگاههای معمر قذافی رهبر مخلوع لیبی محسوب می شوند افزایش داده است و قذافی دیگر جایی برای پنهان شدن ندارد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی از سرت به قلم الکساندرگادیش و ماریا گلوونیا افزود: اما سخنگو رهبر فراری لیبی به رویترز گفت نیروهای دولت جدید لیبی در تلاش برای سیطره بر شهر سرت زادگاه معمر قذافی بیش از یکصد غیرنظامی را کشته اند هرچند منابع مستقل این خبر را تایید نکرده اند. شورای ملی انتقالی که بعد از اخراج قذافی از طرابلس حاکم عملی لیبی است تلاش دارد خود را مسلط بر کشور نشان دهد که می تواند با شایستگی بر لیبی حکومت کند.
پیشروی نیروهای شورای انتقالی برای سیطره بر شهرهای سرت و بنی ولید کند بوده است که علت آن نداشتن برنامه نظامی برای پیشروی است. اگر شورای انتقالی نتواند کنترل کشور و نیروهای تحت امر خود را به دست بگیرد، رهبران غربی به ویژه نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس که از این شورا حمایت کرده اند به دردسر خواهند افتاد. احمد بانی سخنگوی نظامی شورای انتقالی به خبرنگاران در طرابلس گفت، انقلابیون کنترل کامل شهر سبها را به دست گرفته اند ولی هنوز برخی از گروههای مقاومت گرفتار تک تیراندازان وفادار به قذافی هستند.
به گفته بانی، نیروهای طرفدار قذافی مایوس شده اند و به خوبی می دانند که او یا باید تسلیم شود یا این که کشته خواهد شد.
آنها برای دفاع از خود می جنگند نه دفاع از قذافی. به گفته این مسئول شورای انتقالی، تعقیب قذافی که چند هفته است پنهان شده است به پایان خود نزدیک می شود.
در این حال قذافی هر چند وقت یکبار پیامی صوتی از مخفیگاه خود می فرستد و دشمنانش را به چالش می کشد. به گفته بانی، هیچ قبیله یا شهری نیست که به طور کامل طرفدار قذافی باشد.
وی از لیبیایی های ساکن جنوب کشور که خبری درباره قذافی و یارانش دارند خواست اطلاعات خود را در اختیار انقلابیون قرار دهند.
وی افزود شورای انتقالی همه تلاش خود را برای یافتن قذافی به کار می گیرد و گزارشهایی در دست است که نشان می دهد او از سبها به مکان دیگری گریخته است ولی نمی توان این گزارشها را تایید کرد. نیروهای دولت موقت لیبی به رغم حمایت هواپیماهای ناتو برای کنترل شهر سرت که بزرگترین شهر تحت کنترل طرفداران قذافی است با مشکل مواجه هستند.
موسی ابراهیم سخنگوی دولت سابق قذافی روز پنج شنبه در تماس با دفتر خبرگزاری رویترز در تونس گفت طی روزهای چهارشنبه و صبح پنج شنبه یکصد و پنجاه و یک غیرنظامی در منازلشان در سرت کشته شده اند. به علت حضور نداشتن خبرنگاران در سرت امکان تحقیق درباره این اظهارات وجود ندارد ولی اظهارات ابراهیم که خانواده اش در سرت زندگی می کنند درباره تلفات انسانی، بیانگر مشکلی است که نیروهای شورای انتقالی در سرت با آن مواجه هستند.
در بخش شرقی سرت نیروهای شورای انتقالی لیبی هدف حمله شدید توپخانه ای در فاصله پنجاه کیلومتری خارج این شهر قرار گرفتند.
به گفته یکی از جنگجویان، ظاهرا نیروهای طرفدار قذافی توانستند محل استقرار تانکهای شورای انتقالی را کشف کنند و آنها را هدف قرار دهند.
خبرنگار رویترز در غرب سرت نیز اعلام کرد صدها غیرنظامی سوار بر خودروهای شخصی در حال فرار از سرت هستند.
جنگجویان شورای انتقالی خودروهایی را که از شهر خارج می شوند بازرسی می کنند تا اطمینان یابند حامل جنگجویان طرفدار قذافی نیستند.
آنها همچنین غذا در اختیار آوارگان قرار می دهند. گروههای امدادرسانی درباره وخیم شدن اوضاع انسانی در شهر سرت که در محاصره نیروهای شورای انتقالی است ابراز نگرانی کرده اند.
یکی از ساکنان سرت که موفق به خروج از این شهر شده است می گوید، در داخل شهر آب و گاز و دیگر ملزومات زندگی وجود ندارد.
جنگجویان شورای انتقالی که در اطراف شهر سرت به گشت زنی در خودروهای مسلح به مسلسل و موشک انداز مشغول هستند اعلام کردند درگیری هایی با نیروهای طرفدار قذافی صورت گرفته است.
آنها می گویند منتظر خروج غیرنظامیان از سرت هستند تا به این شهر حمله کنند. در شهر بنی ولید نیز نیروهای شورای انتقالی تانکها و موشک اندازهای گراد خود را به حرکت درآورده اند تا بتوانند کنترل این شهر را به دست بگیرند.
با این حال معلوم نیست حمله به این شهر چه زمانی آغاز خواهد شد.
هنوز حمله همه جانبه به این شهر آغاز نشده است.
نیروهای طرفدار قذافی مواضع نیروهای شورای انتقالی را در اطراف بنی ولید هدف قرار دادند و از داخل شهر نیز ستونهایی از دود به هوا بلند بود.
مقاومت شدید نیروهای طرفدار قذافی که به خوبی آموزش دیده اند و بی نظمی نیروهای شورای انتقالی، سیطره بر بنی ولید را دشوار کرده است.
نیروهای شورای انتقالی که از شهرهای مختلف آمده اند بدون هماهنگی با یکدیگر و در واحدهای جدا از هم فعالیت می کنند.
ارتش ملی تازه تاسیس وابسته به شورای انتقالی تلاش می کند تا حدی نظم و انضباط را به جنگجویان بازگرداند.
عمر قبوط که فرماندهی یک لشکر را بر عهده دارد گفت اتاق عملیات مشترکی برای هماهنگ کردن همه نیروها تشکیل شده است زیرا بسیاری از جنگجویان بدون آن که فرمانده نظامی داشته باشند به بنی ولید آمده اند و باید در دسته های نظامی سازماندهی شوند.
ولی ظاهرا این پیام به بسیاری از جنگجویان که در درگیری ها شرکت کرده اند و فاقد آموزش نظامی هستند نرسیده است.
زیاد الخمری جنگجویی از شهر زاویه در غرب طرابلس گفت: ما از شورای ملی انتقالی دستور نمی گیریم، ما فقط به حرف فرمانده خود گوش می کنیم.