خبرگزاري دانشجويان ايران - مقامهاي دولت انتقالي ليبي از دستيابي تصادفي به 23 ميليارد دلار دارايي در بانك مركزي اين كشور از دوران معمر قذافي خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از ديكتاتور پيشين ليبي هيچ نشاني در دست نيست و جستوجوها براي يافتن ردپايي از "سرهنگ ديوانه" همچنان ادامه دارد؛ جست وجويي كه به پيدا شدن 23 ميليارد دلار از داراييهاي وي انجاميده است.
به نوشته روزنامه انگليسي "فايننشال تايمز" اين رقم هنگفت در بانك مركزي ليبي كشف شده و از اموال حكومت ليبي در دوران قذافي بوده است. اين كشور با اين ثروت كه تنها بخشي از داراييهاي رژيم قذافي شمرده ميشود، ميتواند براي مدتي طولاني امور خود را سپري كند.
وفيق شاطر، هماهنگکننده امور مالي شوراي انتقالي ليبي در اين باره عنوان كرد: «ليبي با اين پول ميتواند براي شش ماه از پس هزينههايش بربيايد.»
اين دارايي به صورت كاملا تصادفي كشف شده است. به گفته يكي از كاركنان بلندپايه انگليسي كه نامش فاش نشده است، اين پول در صندوقهايي در بانك مركزي ليبي نگهداري ميشده است.
شاطر، از اعضاي دولت انتقالي ليبي براي چگونگي هزينه كردن اين دارايي ايدههايي را مطرح كرده است. از جمله آن كه با اين دارايي ميتوان ليبي را بازسازي و صنعت نفت و خدمات اجتماعي را در اين كشور نوسازي كرد. به گفته وي اين پول در كنار داراييهاي توقيف شده ليبي در خارج از مرزهاي اين كشور آفريقاي شمالي خوشبيني به آينده مالي خوب اين كشور را افزايش ميدهد.
شوراي ملي انتقالي ليبي بر اين باور است كه نزديك به 160 ميليارد دلار از سرمايههاي ملي اين كشور در ديگر كشورها بلوكه شدهاند. اين اقدام به دليل زير فشار گذاشتن قذافي در نظر گرفته شده بود.
شاطر همچنين اين كشف را نشانهاي از مخفيكاري قذافي برشمرد و عنوان كرد: «وي بخش زيادي از ثروت ليبي را از دفتر آمارها خارج كرده بود.»
در همين حال نبرد در ليبي با آخرين نيروهاي وفادار به حكومت پيشين همچنان ادامه دارد و اين عده اندك همچنان حاضر به پذيرش شكست خود نيستند. مبارزان با به دست گرفتن كنترل شهر "سبها"، يكي از آخرين پايگاههاي مقاومت نيروهاي وابسته به قذافي را نيز از آن خود كردند.
شبكه خبري الجزيره از درگيريهاي خونين ميان شورشيان و سرسپردگان به قذافي در شهر "سرت" گزارش داده است. گزارش رسانهها همچنين حاكي است در "بني وليد" هم درگيريها شدت دارد و سربازان بازمانده از ارتش قذافي از شهروندان عادي و غير نظامي به عنوان سپر دفاعي بهره ميبرند.
گفته ميشود يازده جوان در اين شهر تنها به تصور ارتباط با انقلابيون ليبيايي بيرحمانه كشته شدهاند.
يافتن جانپناه قذافي اصليترين بخش مبارزه نيروهاي مخالف قذافي را شكل ميدهد. شوراي انتقالي عقيده دارد، وي در يكي از شهرهاي سقوط نكرده پنهان شده و يا آن كه مخفيگاهش را به بيابانهاي ليبي برده است.
"آلبرت اشتال"، كارشناس نظامي از سوئيس احتمال ميدهد، قذافي از خاك ليبي بيرون رفته و از آنجا هدايت ارتش را در دست دارد.
وي در اينباره به مجله اينترنتي "فوكوس" گفت: «قذافي از بيرون ليبي بهتر ميتواند نيروهايش را رهبري كند.»
پيمان آتلانتيك شمالي – ناتو – به تازگي اعلام كرد تا پايان سال جاري ميلادي به ماموريت خود در ليبي ادامه خواهد داد.
اين در حالي است كه مبارزان بخش زيادي از سرزمينشان را در اختيار گرفتهاند.
شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيز هفته پيش به ادامه بمباران ليبي از سوي ناتو چراغ سبز نشان داده بود.