واحد مرکزی خبر / خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک امریکا پس از سخنرانی محمود جبرییل نخست وزیر شورای ملی انتقالی لیبی در نشست مجمع عمومی این سازمان در ارتباط زنده تلفنی با این شبکه گفت: جامعه بین الملل به طور کامل به رهبران جدید لیبی اعتماد ندارد.
امانوئل سامارتن درباره تاکید محمود جبرییل بر ایجاد کشوری دمکراتیک با قوانین روشن و غیر مبهم و همچنین اعطای نقشی عمده به زنان در لیبی جدید گفت: محمود جبرییل در سخنرانی خود دو بار به نقش زنان پرداخت.
وی تصریح کرد کرد که لیبی جدید دارای قوانین دمکراتیک خواهد بود.
وی در سخنرانی خود نه از دولتی لائیک سخن به میان آورد و نه از نقش دین در لیبی آینده.
روشن است که موضوع دین موضوعی فوق العاده حساس در بازسازی لیبی است و حتی در اوایل انقلاب این کشور تردیدهایی درباره نقش اسلامگرایان در این انقلاب ایجاد شده بود.
به این ترتیب جبرییل در سخنرانی خود از طرح این مساله خودداری کرد.
با این حال وی بار دیگر سخنان مقامات جدید لیبی را مبنی بر اراده آنها برای ایجاد حکومتی دمکراتیک تکرار کرد. این خبرنگار در این باره که آیا اعضای سازمان ملل متحد برای ایجاد حکومتی دمکراتیک در لیبی به مقامات جدید این کشور اعتماد دارند یا نه گفت: با توجه که رهبران جدید لیبی تنها مخاطبان جامعه بین الملل هستند به آنها اعتماد شده است.
اما با توجه به اینکه همه دارایی های توقیف شده لیبی در دوره حکومت قذافی آزاد نشده است می توان گفت که اعتماد جامعه بین الملل به مقامات جدید لیبی اعتمادی محدود است.
محمود جبرییل نیز بارها در سخنرانی خود به این مساله پرداخت و اعلام کرد برای حل و فصل سریع مشکلات لیبی باید شورای امنیت سازمان ملل متحد با اتخاذ تصمیمی انقلابی و آزاد سازی فوری همه دارایی های لیبی اقدامی شجاعانه از خود نشان دهد.
وی تصریح کرد اینکه شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون این کار را انجام نداده است به نوعی حاکی از محدودیت اعتماد جامعه بین الملل به رهبران جدید لیبی است.
این در حالی است که اعضای هیئت لیبیایی حاضر در سازمان ملل متحد در طول حضورشان تلاش کردند با دادن وعده هایی درباره تشکیل حکومت دمکراتیک و انتصاب دولت و نخست وزیری جدید در آینده ای بسیار نزدیک حتی در روزها یا هفته های آینده این اعتماد را تقویت کنند . این خبرنگار درباره تغییرات در سیاست خارجی لیبی در مقایسه با دوران قذافی گفت: محمود جبرییل در سراسر سخنرانی خود تلاش کرد این گونه القا کند که لیبی از این پس کشوری عادی است.
وی بارها در سخنرانی خود تاکید کرد که معمر قذافی خود را پیامبر می دانست و می خواست سراسر جهان را تغییر دهد و سرنوشت جهان را بهتر کند.
اما وی با اشاره به نقص های نظام لیبی دوران قذافی خاطر نشان کرد که قذافی سیستم آموزشی و زیرساخت های فوق العاده ضعیف و میزان بیکاری بیش از سی درصدی را از خود برجای گذاشته است.