واحد مرکزی خبر / رئیس جمهور سودان حوادثی را که در منطقه نیل آبی و جنوب کردفان روی می دهد برنامه بیگانگان دانست که با هدف تغییر نظام این کشور اجرا می شود.
به نوشته پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط لندن عمر البشیر با اعلام این مطلب افزود افزایش مشارکت سیاسی عمومی از جمله برنامه های ثابت است اما مشارکت لزوما به معنای مشارکت در حکومت نیست بلکه به معنای فعالیت سیاسی عمومی است به همین سبب تلاش می کنیم تعداد هر چه بیشتری از احزاب را در حکومت شرکت دهیم.
وی که در گفتگو با الشرق الاوسط سخن می گفت افزود حتی پس از انتخابات اخیر که اکثریت را در آن به دست آوردیم در حکومت تکروی نکردیم بلکه تلاش کردیم به دیگران نیز فرصت مشارکت بدهیم و هنوز هم با احزاب و گروه های سیاسی در گفتگو هستیم مگر احزابی که خودشان از مشارکت خودداری می کنند.
البشر حوادث جنوب کردفان و نیل آبی را به منزله عقب نشینی در روند صلح دانست و افزود پیش از این درباره چنین سناریویی هشدار داده و گفته بودم که همه پرسی جدایی (جنوب) را به دنبال خواهد داشت و پس از آن نیز جنگ داخلی روی خواهد داد. وی ادامه داد: توطئه ها از سال هزار و نهصد و پنجاه و پنج در قالب شورش آغاز شد اما تلاش ها برای تقسیم سودان و بی ثبات کردن این کشور با صدور قانون مناطق بسته در قرن گذشته شکل گرفت که عامل اصلی شورش ها و همه مشکلات سودان به شمار می رود.
وی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای دولت سودان برای حل مشکلات با دولت سودان جنوبی بخصوص مسائل مربوط به نفت، مرزها و منطقه ابیی و دیگر مناطق مورد اختلاف گفت: در خصوص مرزها باید بگویم که کمیته ترسیم مرزها درباره هشتاد درصد مرزها به توافق رسیده است و ما هم با آنها توافق داریم اما متاسفانه برخی افراد و شخصیت های با نفوذ جنبش خلق و دولت سودان جنوبی هستند که این توافقنامه را به حال تعطیل در آورده اند.
دو سال پیش درباره ترسیم مرزهای مورد توافق به توافق رسیدیم اما در خصوص مناطق مورد اختلاف باید بگویم اوضاع اداری کنونی همچنان ادامه دارد و هنوز توافقی درباره ترسیم مرزهای آنها به دست نیامده است ه مناطق جوده، جبل المقینص و بحر الغزال از آن جمله به شمار می روند.
البشیر ادامه داد: در خصوص نفت نیز باید بگویم واقعیت این است که دو کشور در کنار یکدیگر قرار دارند و باید با هم همزیستی داشته باشند.
نفتی که جزء شمال سودان بوده است باید در دوره انتقالی جبران شود زیرا اگر خللی در چهار سال آینده در نتیجه از دست دادن نفت برای جنوب پیش بیاید حدود ده میلیارد دلار خواهد بود.
توافق شده است که برای جبران این خلل بابت هر بشکه نفت جنوب که از طریق شمال صادر می شود سی و دو دلار به دولت سودان داده شود.
ما دوره ای انتقالی را برای توافق درباره این مسئله تعیین کرده ایم و در صورتی که به نتیجه نرسیم راه حل های خود را برای حل این مسئله داریم.
وی در ادامه حرف و حدیث ها را درباره وجود اختلافات در داخل حزب کنگره ملی سودان عاری از صحت دانست و افزود بروز چنین اختلافاتی آرزوی برخی گروه های سیاسی است.
حزب ما امور و مسائل خود را ازادانه و با شفافیت کامل بررسی می کند و هیچ اشکالی ندارد که مردم درباره مسئله ای با هم اختلاف نظر داشته باشند اما در نهایت همه نظری را می پذیرند که اکثریت درباره آن توافق داشته باشند.
البشیر در پاسخ به این سوال که در صورت نامزد نشدن برای انتخابات ریاست جمهوری چه کسی جانشین شما خواهد شد گفت: من اصطلاح «جانشین» را به کار نمی برم بلکه باید بگوییم نامزد کنگره ملی برای ریاست جمهوری.
این ملت سودان است که در نهایت رئیس جمهور خود را انتخاب می کند.
کنگره عمومی حزب کنگره ملی رئیس حزب را انتخاب می کند و رئیس حزب نیز نامزد ریاست جمهوری خواهد بود.
بنابراین صحبت از شخص خاصی به عنوان نامزد ریاست جمهور درست نیست بلکه نامزد کسی است که کنگره عمومی حزب آن را برای ریاست حزب و در نتیجه نامزد حزب در انتخابات ریاست جمهور انتخاب کند.
رئیس جمهور سودان درباره ارتباط این کشور با مصر و لیبی پس از انقلاب در این دو کشور و سیاست خارجی سودان در قبال آنها گفت: انقلاب مصر در واقع انقلاب مردم است و مردم رهبرانی ندارند که بتوان با آنها تعامل کرد.
پس از انقلاب فورا با شورای نظامی تماس گرفتیم زیرا رابطه با مصر را بسیار مهم می دانیم.
به صراحت میگویم که مصر در دوران حسنی مبارک در توطئه ها علیه سودان شرکت می کرد اما شورای نظامی این کشور اکنون ایمان دارد که سودان برای امنیت ملی مصر اعم از امنیت غذایی ، آبی، نظامی یا اطلاعاتی اهمیت زیادی دارد اما نظام سابق مصر توجهی به این مسئله نداشت.