واحد مرکزی خبر / روزنامه دیلی تلگراف نوشت پس از اینکه فاش شد تونی بلر ظرف سه سال پس از ترک دفتر نخست وزیری انگلیس، شش ملاقات خصوصی با سرهنگ معمر قذافی داشته است، روابط نزدیک وی با این دیکتاتور مورد تحقیقات تازه ای قرار گرفته است.
این روزنامه انگلیسی امروز در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای به قلم روبرت مندیک افزود پنج دیدار در مدت چهارده ماه و پیش از آزادی عبدالباسط المقراحی فرد متهم به بمب گذاری در حادثه لاکربی انجام شده است. بلر تحت فشار فزاینده ای قرار گرفته است تا جزئیات ملاقات ها و گفتگوهایش با قذافی را بیان کند.
این اتفاقات پس از آن روی داد که روزنامه ساندی تلگراف هفته گذشته افشا کرد بلر دستکم دو بار با یک جت خصوصی که رژیم لیبی هزینه آن را پرداخت کرده بود به طرابلس سفر کرده است. یکی از ملاقات های بلر با قذافی که این روزنامه افشا کرد در ژانویه سال 2009 انجام شده بود، زمانی که جی پی مورگان، بانک سرمایه گذاری امریکا که به بلر سالانه دو میلیون پوند به عنوان مشاور ارشد پرداخت می کند سعی داشت در معامله ای میان اداره سرمایه گذاری لیبی (ال آی ای) و شرکت روسال که توسط یک فرد روسی اولیگارش(جرگه سالار) به نام اولگ دریپاسکا و دوست لرد ماندلسون اداره می شد میانجی گری کند.
بر اساس این معامله چند میلیارد دلاری که بعدا بی نتیجه ماند، قرار بود ال آی ای به روسال که بزرگترین تولید کننده آلومینیوم جهان است وام پرداخت کند. مشارکت جی پی مورگان در این معامله در یک نامه الکترونیکی که توسط لرد رنویک، معاون بانک به ال آی ای در دسامبر 2008 ارسال شده بود افشا شد.
در این نامه وی می خواست شرایط میانجی گری برای شرکت روسال را پیش از سفر بلر به طرابلس نهایی کند. مورگان گفت بلر از پیشنهاد روسال اطلاعی نداشت.
سخنگوی بلر نیز گفت: نه بلر و نه هیچ یک از کارکنانش در مورد همکاری با این شرکت آلومینیوم سازی روسی حرفی نزده اند.
وی افزود گفتگوهای بلر با قذافی درباره افریقا بود و این که لیبی چگونه می تواند زیرساخت هایش را توسعه دهد. وی افزود هر وقت قذافی موضوع آزادی مقراحی را به میان می کشید بلر همیشه تکرار می کرد که این موضوع به دولت اسکاتلند مربوط می شود. گلوبال ویتنس، یک گروه مبارزه با فساد که به ئی میل روسال دست یافته بود گفت ارتباطات بلر با ال آی ای اختلافاتی را میان نقش های وی به عنوان نماینده صلح خاورمیانه و جمع آوری کننده کمک در افریقا و مشاور تجاری ایجاد کرد. سخنگوی بلر گفت: تونی بلر هرگز چنین نقشی چه به صورت رسمی یا غیر رسمی چه با حقوق یا بی حقوق با اداره سرمایه گذاری لیبی یا دولت این کشور و هیچ رابطه تجاری یا مشاوره ای نیز با هیچ شرکت یا نهاد لیبیایی نداشته است.
این روزنامه همچنین می تواند فاش کند که وزارت خارجه انگلیس سال گذشته برای سفر حنا دختر قذافی به انگلیس ویزا صادر کرده است گرچه وی ظاهرا در بمباران امریکا در سال 1986 کشته شده بود.
شواهد همچنین حاکی از معاملات گسترده انگلیس با خمیس قذافی، پسر این حاکم ستمگر است که گروهش به ارتکاب قساوت های زیادی متهم است.