به مناسبت شهادت ششمین اختر تابناک امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق(ع) به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، مراسم عزاداري در محل سفارت ايران در حراره برگزار شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين مراسم كه با حضور عاشقان ولایت و امامت از ملیتهای مختلف ، اعضای سفارت، ایرانیان مقیم و سفیر جمهوری اسلامی ایران 31 شهريورماه برگزار شد، با خواندن دعای کمیل شد و سپس آیاتی چند از کلام الله مجید توسط دکتر حمیدزاده رئیس کلینیک جمعیت هلال احمر ایران در حراره قرائت شد.
در ادامه مراسم حسین پور از کارشناسان ارشد سنجش و ارزشیابی تحصیلی وزارت آموزش و پرورش ایران به بیان چند حدیث از امام جعفر صادق(ع) پرداخت و در خصوص اهمیت بزرگداشت شهادت امامان شیعه گفت : امام صادق(ع) شیعیان خود را موظف کردند تا ده سال مراسم سالگرد شهادت ایشان را یادآوری نمایند. از اینرو شیعیان اهل بیت(ع) در بزرگداشت شهادت این بزرگواران وظیفه سنگینی را جهت احیای فرهنگ ولایت و امامت بر عهده دارند.
وي همچنین در ادامه سخنان خود، راه خوشبختی و سعادت بشر را آمیختن آموزه های قرآنی با زندگی اجتماعی دانست.
سپس گروه سرود کالج حضرت فاطمه زهرا(ع) برنامه سرود زیبایی را در وصف مقام والای امام ششم به زبان انگلیسی اجراء نمودند.
در ادامه حاج ابوخلیل بدیر نائب رئیس انجمن لبنانی های نيز در بخشی از سخنان خود که به عربی و انگلیسی ارائه گردید به جایگاه والا و مقام معنوی آن حضرت اشاره نمود و ضمن اشاره به چند حدیث از امام صادق(ع)، به نقل از امام محمد باقر(ع) گفت : امام باقر (ع) فرمودند: صادق خیرالبریه است و امام شما شیعیان پس از من.
در برنامه بعدی باقری یکی از ایرانیان مقیم زیمبابوه در عزای شهادت ششمین خورشید امامت حضرت امام جعفر صادق(ع) به مرثیه سرایی پرداخت که این برنامه فضای معنوی و حزن انگیزی را ایجاد نمود.
در پايان اين مراسم پور نجف سفیر جمهوری اسلامی ایران در زیمبابوه نيز در سخناني ضمن تسلیت شهادت امام جعفر صادق(ع) به بیان جریان های فکری ساخته وپرداخته دنیای غرب پرداخت و گفت : جریان های فکری که امروزه از سوی جهان غرب بوجود آمده و قوت گرفته است، عموماً بر این اساس استوار است تا جهان اسلام بالاخص دین مبین اسلام را در پاسخگویی به مسائل و موضوعات روز دنیا ناتوان جلوه دهد.
وي افزود: این جریان در دوره حکومت عباسیان و بویژه منصور دوانقی نیز وجود داشت و همواره این سلسله در صدد این بود تا اسلام را در مواجهه با مسائل آن روز ضعیف و ناتوان نشان دهند. از اینرو یکی از استراتژی های امام صادق(ع) برای مقابله با این توطعه و جریان فکری و در نتیجه پاسخ به شبهات موجود، اقدام به تربیت شاگردانی بود که جابربن حیان پدر علم شیمی و ابوحمزه ثمالی از نمونه های بارز آن هستند.
سفير ايران تصريح كرد: بر اساس اسناد موجود، در مجمع درس امام صادق(ع) بیش از 4000 نفر تحصیل می کردند. در این استراتژی، حرکت مقدس امام ششم(ع) تنها در زمینه پاسخ به مسائل دینی نبود بلکه مسائل و مشکلات اجتماعی آن روزگار را نیز در بر می گرفت.
نجف پور خاطر نشان ساخت: امروز نیز این جریان فکری به شکل دیگری وجود دارد، از همین روست که جهان سرمایه داری نمی تواند به راحتی از کنار پیشرفت های علمی و فرهنگی ج.ا.ایران عبور کند. زیرا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران زیر پرچم و نام مقدس اسلام به این پیشرفت ها دست می یابد و این امر می تواند موجب خیزش علمی کشور های اسلامی گردد و این موضوعی است که غرب تاب تحمل آن را ندارد.