تهران - همزمان با ادامه خروج غیر نظامیان از شهر سرت، نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی امروز (دوشنبه) حلقه محاصره این شهر را تنگ تر كردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سرت، نیروهای انقلابی كه از جبهه شرقی پیشروی كرده اند، اعلام نمودند كه آنها حدود 10 كیلومتر به داخل سرت پیشروی كرده اند، اما هنوز 15 كیلومتر برای رسیدن به مركز این شهر باقی مانده است.
صدها غیر نظامی در سرت نیز از این شهر همزمان با گمانه زنی ها در مورد افزایش درگیری ها، فرار كرده اند. این غیر نظامیان از ایست بازرسی های شرقی و غربی نیروهای شورای ملی انتقالی برای خروج از سرت عبور كردند.
مفتاح محمد یكی از ساكنان سرت گفت: اوضاع این شهر بسیار بحرانی است. غذا، آب، سوخت و برق در این شهر وجود ندارد. این وضعیت بحرانی مدتهاست كه بر این شهر حكمفرما است.
این در حالی است كه نیروهای قذافی به ما اجازه نمی دهند از این شهر خارج شویم. شرایط كودكان نیز وخیم است و برای آنها شیر در این شهر وجود ندارد.
همچنین نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی امروز ( دوشنبه ) به بنی ولید حمله كردند.
از بین رفتن تاسیسات زیر بنایی نیز باعث شده تا ساكنان سرت به آب بهداشتی دسترسی نداشته باشند كه این موضوع خطر افزایش بیماری میان آنها را افزایش می دهد.
یكی از پزشكان در سرت گفت: ما پزشك داریم، اما پرستار برای مراقبت از بیماران نداریم. برای نمونه صبح امروز شاهد 120 بیمار بودم كه 70 درصد از آنها كودك بودند. این یك بحران انسانی است. تمام تلاشمان را برای كمك به این كوكان به كار می بندیم. اما یكی از مشكلات اساسی در سرت عدم دسترسی به آب تمیز است.
یكی دیگر از ساكنان سرت نیز گفت كه وی به همراه 20 تن از اعضای خانواده و وابستگانش در حال ترك سرت هستند.
این شهروند سرت گفت: هواپیماهای ناتو به طور مداوم شهر سرت را بمباران می كنند. كودكان به طور همیشگی از این شرایط هراس دارند. ما مجبور هستیم از سرت خارج شویم ، چونكه هیچ گزینه دیگری نداریم.
ناتو اعلام كرد كه در حمله اخیر در سرت چند موضع نیروهای وابسته به قذافی از جمله یك مركز فرماندهی، چند خودروی نظامی، یك رادار و یك موشك انداز را منهدم كرد.
گمانه زنی هایی در مورد پنهان شدن دو تن از پسران معمر قذافی در سرت و بنی ولید مطرح است كه گفته می شود سیف الاسلام در بنی ولید پنهان شده است.
نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی همچنان تلاش می كنند علاوه بر تصرف شهرهای سرت و بنی ولید، قذافی و دیگر مقامات رژیم وی را دستگیر و محاكمه كنند.
همچنین پلیس انگلیس نیز از شورای ملی انتقالی لیبی خواست تا به ادامه تحقیقات در مورد حادثه لاكربی در سال 1988 كمك كند. بمبگذاری در هواپیمای خطوط هوایی پان آمریكن بر فراز لاكربی منجر به كشته شدن 270 تن شد. تنها محكوم این حادثه عبدالباسط المقرحی اهل لیبی بود كه در سال 2009 آزاد شد.