خبرگزاري دانشجويان ايران - وزير امور خارجه تونس اعلام كرد، دولتش آمادگي لازم را براي برگزاري نخستين انتخابات پس از فروپاشي حاكم مستبد اين كشور در 23 اكتبر(اول آبان) دارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، محمد مولدي الكافي، وزير امور خارجه تونس در مصاحبهاي با اين خبرگزاري اعلام كرد: مردم تونس كه نگرانيهايي در خصوص دستيابي به دموكراسي در اين كشور دارند، بايد تقاضاهاي خودخواهانه، اعتراضها و اعتصابها را كنار بگذارند و منافع كشور را در كانون توجه خود قرار دهند.
مردم تونس كه در ميان ساير كشورهاي عربي براي نخستينبار دست به اعتراضهاي مردمي زدند و حكومت زينالعابدين بنعلي، حاكم سابق اين كشور را در ماه ژانويه ساقط كردند، نخستين انتخابات پارلماني را در 23 اكتبر برگزار خواهند كرد.
در اين انتخابات بيش از 100 حزب براي تصاحب كرسيهاي پارلماني به رقابت خواهند پرداخت.
به گفته وزير امور خارجه تونس، اين انتخابات اتفاق حائز اهميتي در تاريخ مدرن تونس است و ميتواند به عنوان نقطه بازگشتي براي دستيابي به دموكراسي در نظر گرفته شود.
مولدي الكافي اعلام كرد: به رغم اينكه نگرانيهاي امنيتي در ليبي وجود دارد، دولت اين كشور بر روي فرزانگي مردم اين كشور حساب ميكند و مطمئن است انتقال اختيارات به قالبي دموكراتيك بيهيچ مشكلي در اين كشور محقق خواهد شد. جامعه بينالمللي به نظارت نتايج نخستين انتخابات در تونس خواهد پرداخت.
وزير امور خارجه تونس تصريح كرد: در صورتي كه تونسيها بتوانند با موفقيت انتخابات را برگزار كنند، به طور قطع اين كشور به عنوان نمونهاي براي ساير كشورها در نظر گرفته خواهد شد.
با اين حال الكافي تاكيد كرد: تمامي انقلابها داراي فراز و نشيب هستند.
وي خاطرنشان كرد: اين (انقلاب) تنها عسل، كره و شير نيست، بلكه اشك و خون است و ما خود را آماده كردهايم كه زمان دشواري را پشت سر بگذاريم.
دولت تونس به علت اعتصابها و ناآراميها در برخي از نقاط اين كشور مجبور شده قانون شرايط اضطراري را بار ديگر در اين كشور اعمال كند. اين قانون پيشتر توسط رژيم قبلي به كار گرفته ميشد.
با اين حال الكافي در ادامه اظهار كرد كه اعتراضها و اعتصابها در سه هفته گذشته تا حدودي كاهش يافته است و اوضاع در تونس در حال حركت به سوي ثبات و آرامش است.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه ما به انتخابات نزديك ميشويم، مردم تونس در حال حاضر سعي دارند توجه بيشتري به منافع اين كشور داشته باشند و نگرشهاي خودخواهانه و كوتهبينانه را كنار بگذارند.
وي در ادامه گفت كه دولت تونس تلاش بسياري را براي اقدامات لازم جهت آمادهسازي براي انتخابات به عمل آورده است و وظايفي از قبيل تهيه ليست رايدهندگان، تماس گرفتن با بسياري از كشورهاي جامعه بينالمللي و مشورت گرفتن از آنها را به نحو احسن انجام داده است.
قرار است كمپينهاي انتخاباتي به طور رسمي از اول اكتبر آغاز شود و بيش از 100 حزب سياسي كه قصد دارند در اين انتخابات شركت كنند احتمالا ائتلافهايي تشكيل دهند.
به گفته وزير امور خارجه تونس، حدود 40 درصد از كانديداها وابسته به هيچ حزب يا گروهي نيستند.
وي در مصاحبه خود با خبرگزاري آسوشيتدپرس اعلام كرد، از اين موضوع مطمئن است كه شوراي انتقالي ليبي تلاش بسياري براي حصول اطمينان از پايان دادن به ناآراميها در ليبي به عمل خواهد آورد.
وزير امور خارجه تونس با اشاره به اينكه روابط جغرافيايي و فرهنگي بسياري ميان تونس و ليبي وجود دارد، تصريح كرد: سرنوشت مردم دو كشور به طور كامل به يكديگر مرتبط است.
محمد مولدي الكافي ابراز اميدواري كرد كه باقيماندههاي هواداران وابسته به معمر قذافي، ديكتاتور فراري ليبي در روزها و هفتههاي آينده از ميان بروند.
وي اظهار كرد: من از اين موضوع مطمئن هستم كه فردا مردم دو كشور در كنار يكديگر دست به دست هم خواهند داد و ليبي را از نو خواهند ساخت.
وي كمكهاي جامعه بينالمللي را براي مقابله تونس با بسياري از چالشهاي پيشروي اين كشور مورد تحسين قرار داد.
به گفته وزير امور خارجه تونس، نخستين چالش براي اين كشور حصول اطمينان از اين مساله است كه انتخابات 23 اكتبر راهكاري را براي دستيابي به دموكراسي در اين كشور فراهم خواهد آورد. تونس همچنين به تحولات اقتصادي نياز دارد تا اوضاع نابسامان اقتصادي اين كشور بهبود يابد.
الكافي تصريح كرد: در صورتي كه نرخ رشد اقتصادي در سال جاري به يك درصد برسد، اين مساله يك موفقيت بسيار بزرگ براي ما خواهد بود.
وي در ادامه افزود: دولت تونس اميدوار است تا سال 2012 نرخ رشد اقتصادي در اين كشور به بيش از سه درصد برسد.
به گفته وزير امور خارجه تونس، سومين چالش براي اين كشور ايجاد شغل براي هفت ميليون بيكار تونسي كه از اين ميان 150 هزار تن داراي تحصيلات تكميلي هستند، است.