واحد مرکزی خبر/ یک مسئول صندوق بین المللی توسعه کشاورزی وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد مبارزه با گرسنگی و قحطی در کشورهای شرق آفریقا مستلزم اجرای یک راهبرد موثر در درازمدت است.
یوکیکو عمورا، نایب رئیس صندوق بین المللی توسعه کشاورزی، که به کیگالی پایتخت رواندا سفر کرده است، تاکید کرد لازمه موفقیت در مبارزه با گرسنگی و قحطی در شاخ آفریقا این است که راهبردهای موثر طولانی و سرمایه گذاریهای درازمدت در این منطقه انجام شود. این مسئول صندوق بین المللی توسعه کشاورزی برای ارزیابی کارآیی و نتایج طرحهایی که این نهاد بین المللی در منطقه به اجرا گذاشته، به رواندا سفر کرده است. صندوق بین المللی توسعه کشاورزی وابسته به سازمان ملل متحد برای ریشه کنی فقر و قحطی در کشورهای در حال توسعه در قاره آفریقا و دیگر قاره های جهان تلاش می کند. مشکل گرسنگی در سرتاسر شاخ آفریقا به ویژه در سومالی، شمال کنیا و اوگاندا به وضوح قابل لمس است.
این بحران شدید و پردامنه که در شصت سال اخیر بی سابقه بوده است، شمار زیادی از دامها را تلف کرده و میزان برداشت محصولات کشاورزی را در برخی مناطق توسعه نیافته جنوب سومالی، جنوب اتیوپی، جیبوتی، شمال کنیا و شمال اوگاندا به صفر رسانده است. مسئول صندوق بین المللی توسعه کشاورزی تاکید کرد اگر اعضای جامعه جهانی در کشورهای شرق آفریقا و شاخ آفریقا راهبردها و سرمایه گذاریهای درازمدتی برای مبارزه با فقر و گرسنگی به اجرا نگذارند، بحران گرسنگی در این منطقه از قاره سیاه تشدید خواهد شد و به دیگر مناطق نیز گسترش خواهد یافت. وی افزود اوضاع انسانی در شرق و شاخ آفریقا نگران کننده است اما اگر کشورهای جهان برای بهبود امنیت غذایی در این منطقه سرمایه گذاری کنند، می توان بحران گرسنگی را در این منطقه مهار کرد. به گزارش خبرگزاری شین هوا از کیگالی، در میان کشورهای شاخ آفریقا، سومالی بیشتر از کشورهای دیگر از خشکسالی آسیب دیده است.
هزاران تن از مردم سومالی که از خشکسالی و قحطی گریخته اند، به اردوگاههای آوارگان در کشورهای همسایه به ویژه کنیا و اتیوپی پناه برده اند اما در آنجا نیز با مشکلات شدید غذایی روبرو هستند