تهران- فرانكو فراتيني وزير امورخارجه ايتاليا كه در صدد بازسازي مناسبات نزديكي رم با ليبي در جريان ديداري از طرابلس در روز جمعه بر آمده است، آمادگي ايتاليا را براي آزادسازي بخش وسيعي از داراييهاي ليبي و از سرگيري طرحهاي مهم انرژي در اين كشور اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از طرابلس، ايتاليا كه ليبي از سال 1911 تا جنگ جهاني دوم مستعمره آن بود، يك متحد نزديك و شريك اقتصادي ليبي در دوران حكومت معمر قذافي، مرد قدرتمند اين كشور محسوب مي شد و اكنون سخت مشتاق است به ايفاي نقش كليدي خود در ليبي ادامه دهد.
فراتيني در يك كنفرانس مطبوعاتي مشترك با محمود جبرئيل نخست وزير موقت در شوراي ملي انتقالي ليبي گفت: براي ايتاليا نخستين گام، آزادسازي حدود 5/2 ميليارد يورو از داراييهاي مسدود شده ليبي در دوران حكومت قذافي است.
وي با اشاره به اينكه 'ما پيش از اين بنابر درخواست و اولويت بنديهاي شوراي ملي انتقالي براي آزادسازي 5/2 ميليارد يورو مجوز گرفته ايم' افزود: هيأتي از كارشناسان بانكي ايتاليا هفته آينده براي تعيين جزئيات اين آزاد سازي وارد طرابلس خواهد شد.
فراتيني با بيان اينكه شركت انرژي 'اني' ايتاليا پيش از اين برخي از طرحهاي خود را در ليبي از سر گرفته است افزود: وي انتظار دارد خط لوله 'گرين استريم' كه گاز طبيعي ليبي را از طريق مديترانه به ايتاليا حمل مي كند و در ماه فوريه بسته شده است، تا پايان ماه اكتبر از نو راه اندازي شود.
فراتيني همچنين ادعاهاي مطروحه در مورد اينكه ايتاليا روابط بسيار نزديكي با قذافي داشت و از انقلاب عليه حكومت 42 ساله وي حمايت كافي نكرده است، مردود دانست.
وي گفت: 'ايتاليا دومين كشور اروپايي بود كه شوراي ملي انتقالي را به رسميت شناخت.'
در همين حال در اين كنفرانس مشترك، جبرئيل از ديدار فراتيني كه نخستين ديدار يك مقام ارشد ايتاليا از زمان به قدرت رسيدن شوراي ملي انتقالي محسوب مي شود به عنوان بازتاب 'مناسبات استراتژيك و تاريخي ميان دو كشور' ستايش كرد.
وي نيز ادعاهاي مطرح شده در مورد نرمش ايتاليا در مقابل قذافي را رد كرد و گفت: قطع حمايت نهايي رم از رژيم قذافي انزواي بين المللي وي را تقويت كرد.