بررسی استراتژیک/پس از دستگیری موسی ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی همسر آلمانی او یولیا رامهلو موفق شده لیبی را ترک کند. اشپیگل آنلاین گزارش میدهد، بر اساس اطلاعات به دست آمده، سفارت آلمان در طرابلس به خروج رامهلو از لیبی کمک کرده است.
پس از تصرف شهر سرت، زادگاه معمر قذافی، نیروهای شورای ملی انتقالی لیبی اعلام کردند روز پنجشنبه (۲۹ سپتامبر/۷ مهر) موسی ابراهیم سخنگوی رهبر سابق لیبی را دستگیر کردهاند. شبکه خبری العربیه به نقل از منابع نزدیک به شورای انتقالی گزارش داد ابراهیم، در حالی که با تغییر چهره و لباس زنانه تلاش داشت از شهر سرت خارج شود، بازداشت شده است.پایگاه اینترنتی اشپیگل آنلاین بامداد شنبه، اول اکتبر، نوشت همسر آلمانی سخنگوی قذافی موفق شده در همان روز که همسرش دستگیر شد شهر سرت را ترک کند و وارد طرابلس شود.
فرار به آلمان از طریق تونس
به گزارش اشپیگل سفارت آلمان در طرابلس به یولیا رامهلو کمک کرده پایتخت لیبی را همراه با فرزندش به مقصد تونس ترک کند. ظاهرا همسر موسی ابراهیم از طریق تونس وارد آلمان شده است. سخنگوی قذافی به نزدیکترین حلقهی اطرافیان رهبر پیشین لیبی تعلق داشت و تا زمانی که خبر دستگیریش منتشر شد علیه حکومت جدید فعالیت میکرد.
گفته میشود یولیا رامهلو تا پیش از تصرف طرابلس توسط مخالفان، با همسرش در هتل “ریکسوس” اقامت داشت که به وسیلهی نظامیان هوادار قذافی به شدت محافظت میشد. به گزارش اشپیگل آنلاین او با سقوط پایتخت لیبی همراه با سخنگوی قذافی و نوزادش به سرت رفت که تا چند روز پیش درگیریهای شدیدی برای کنترل آن ادامه داشت.
پناه بردن به سفارت آلمان
بر اساس گزارش یاد شده همسر هامبورگی سخنگوی قذافی چند روز پیش از بازداشت موسی ابراهیم از او جدا شده و به سفارت آلمان در طرابلس پناه برده است. ابراهیم در هفتههای گذشته واسطهی ارسال چند پیام رهبر سرنگون شدهی لیبی بود که از طریق شبکه تلویزیونی الرای سوریه پخش شد.
گرچه یولیا رامهلو در حلقهی نزدیکترین افراد به دیکتاتور سابق لیبی قرار داشت و در وبلاگی علیه مخالفان مطلب مینوشت، حکم بازداشتی برای او صادر نشده بود. ظاهرا سفارت آلمان به همین دلیل و در چارچوب آنچه کمکهای کنسولی خوانده شده امکانات انتقال او به تونس را فراهم کرده است. اشپیگل آنلاین مینویسد آخرین مطلبی که از رامهلو منتشر شده تاریخ ۲۱ اوت را دارد که روز یورش مخالفان به پایتخت است. او در این یادداشت از “جنایت جنگی نیروهای ناتو” سخن گفته است.
آشنایی با ابراهیم در انگلیس
همسر آلمانی ابراهیم در یادداشت دیگری که فرستندهی آن “یولیا” ذکر شده شبکههای خبری غربی، از جمله بی بی سی و سی ان ان را متهم میکند که سکاندار پخش خبرهای نادرست در مورد حوادث لیبی هستند. از او، برخلاف همسرش که در ماههای گذشته بیش از تمام رهبران سابق لیبی مقابل دوربینهای تلویزیونی قرار میگرفت، اطلاعات چندانی در دست نیست.
تصرف شهر سرت توسط نیروهای شورای انتقالیتصرف شهر سرت توسط نیروهای شورای انتقالییولیا در سالهای نوجوانی خانوادهی خود را ترک کرد و ساکن بریتانیا شد. آشنایی او با موسی نیز در همین کشور در سال ۲۰۰۰ اتفاق افتاد. یولیا در سال ۲۰۰۹ مسلمان شد و پس از ازدواج با موسی ابراهیم همراه او به طرابلس رفت. به گزارش اشپیگل آنلاین ابراهیم ابتدا قصد داشت وارد فعالیت رسانهای شود و ورود او به عالم سیاست بیشتر اتفاقی بوده است.
“لیبی وطن من است”
ابراهیم ابتدای سال ۲۰۱۰ در دیداری با مقامهای دولتی پیشنهاد میکند که حکومت قذافی باید برای ارائهی تصویر مورد نظرش از اوضاع جاری به ناظران بینالمللی امکان دهد از کشور بازدید کنند. تقریبا از همین دوران است که او به چهرهی مرکزی تشکیلات تبلیغاتی دیکتاتور سابق لیبی تبدیل میشود.
با آغاز جنبش اعتراضی علیه حکومت لیبی در ماه مارس سال جاری، ابراهیم در هتل ریکسوس سکونت میکند که تحت شدیدترین تدابیر امنیتی محل اقامت شماری از نمایندگان دستچین شدهی رسانههای بینالمللی نیز محسوب میشد. توجه به حضور همسر آلمانی ابراهیم نیز از همین دوران افزایش یافت. یولیا رامهلو در گفتگویی که پیش از سقوط طرابلس با هفتهنامه اشترن کرد نسبت به انتقامجویی علیه خود و همسرش در صورت سقوط احتمالی رژیم ابراز نگرانی میکند. او به رغم این نگرانی گفته بود قصد ترک پایتخت را ندارد زیرا لیبی را وطن خود میداند.